E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeva Holding parayı dolara yatırdı---

Deva Holding parayı dolara yatırdı

Deva Holding parayı dolara yatırdı
08 Ocak 2014 - 13:51 borsagundem.com

Deva Holding CEO’su Philipp Haas, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM
Sağlık sektöründe borsada işlem gören 4 şirketten biri olan Deva Holding,  2013 yılında sektördeki ilk beş şirket içindeki konumunu, 2014 yılında yeni pazar pozisyonunu, bugün Grand Hyatt Otel’de İngilizce yapılan basın toplantısında gazetecilerle paylaştı. Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, “Yurt içi pazarda gösterdiğimiz başarılar ve elde ettiğimiz iyi sonuçları takiben artık yolumuz ve hedefimiz yurt dışı pazarlardır" dedi. “Fabrikalarımız Avrupa otoriteleri denetimlerinden başarıyla geçmiş olup, EU-GMP sertifikasına sahiptir. 2014 ve sonrasında en büyük hedefimiz  Türkiye dışındaki tüm yabancı pazarlara ürünlerimizi satmaktır. Bunun ilk adımını, Almanya’da satış hakkı elde edeceğimiz kendi ürünlerimizin ruhsat onaylarının alınmasıyla atacağız” şeklinde konuşan, Philipp Haas, “ilaçta yabancı müdahale” konusunda ise şunları söyledi: “Ancak, Türkiye’de ürettiğimiz ruhsatlı ürünlerimizin, Avrupa ile mütekabiliyet anlaşmalarının eksikliği ve haksız ticari engellemeler neticesinde, Avrupa pazarlarında serbest bırakma işlemleri, yeniden analiz işlemlerine tabi tutularak gerçekleşebilmektedir. Söz konusu yeniden yapılan analiz işlemleri, ürünlerimizin satışının istenilen sürede gerçekleşememesine ve rekabet avantajını kaybetmemize sebep olmaktadır. Bu ticari engellerin kaldırılması konusunda bizden desteğini esirgemeyeceğini düşündüğümüz hükümetimize çok teşekkür ederiz.”

İŞTE BORSA GÜNDEM’İN SORUSU

“Deva Holding 2013 yılını nasıl kapattı?” sorusunun “2013 yılı tüm sektör için çok zor bir yıldı. Böyle bir yıl için kabul edilebilir sonuçlar elde ettiğimizi düşünüyoruz” yanıtını bulduğu basın toplantısında konuşmaları tercüme edilen Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, Borsagundem.com’un sorularını da yanıtladı. Haas, “Yüzde 18.8 olan halka açıklık oranını artırmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Bu konuda fazla  bir yorum yapmak istemiyorum. Şu an için yatırımcılarımıza yönelik bir ifadem yok” dedi. Borsagundem.com’un, “Zeytinburnu’nda 14 milyon TL’ye sattığınız gayrimenkulden 12.7 milyon TL kar ettiniz. Bu parayı nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine gülerek ama Türkçe “Dolara yatırdık” diye konuştu.

İLAÇ SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR?

Basın toplantısında yetkililer tarafından verilen bilgiye göre 2013 yılında Türk ilaç pazarında yaklaşık 15 Milyar TL değerinde 1,8 Milyar kutu ilaç satışı gerçekleşti. Diğer bilgiler ise şöyle:
*İlaç fiyatlarındaki düşüşler ve yüksek kurlar nasıl etkiliyor?
-Yüksek seyreden kurlar elbette bizi de etkiliyor. Ancak pazarda; ihtiyaç duyulan birçok ürün düşük fiyatla yer alırken, uzun süreli patente sahip yabancı ürünler çok yüksek fiyatla yer bulmaktadır. Ortalamada 5TL birim fiyata sahip Türk ilaç fiyatlarının daha makul seviye çıkartılabilmesi için bizim de bazı önerilerimiz var. Örneğin: Fiyatları 3.55TL ve altında olan ilaçlar için %50, 3.55TL-10TL arası ilaçlara %30, 10TL-50TL arası ilaçlara %10, 50TL’den pahalı ilaçlara ise %0 fiyat artışı yapılabilir. Bu ekonomik gerçekliği hükümetimizin de görüp değerlendireceğine inanıyor ve de yetkililerimize güveniyoruz.
*Bu fiyat düşüşleri sizin kalite standartlarınızı nasıl etkiliyor? Ucuz hammadde kullanımına yöneldiniz mi?
-Deva Holding olarak kullandığımız hammaddeler hem uluslararası kalite normlarına uygun hem de ilgili Bakanlığımızın onayladığı prosedürler çerçevesinde olmaktadır.
*Sektörde genel bir küçülme ve işten çıkarma söz konusu. Sizde de bu çeşit bir işten çıkarma var mı? İşten çıkarttığınız çalışanlarınızın haklarını veriyor musunuz?
-Organizasyonel yapılanmalarımız her dönem olabilmektedir. Ama sorduğunuz soruya ait, özel bir küçülmemiz söz konusu değildir. İşten ayrılan çalışanlarımızın hakları kanuni çerçevede kendilerine ödenmektedir.
*Bazı firma çalışanlarının eczane, depo ilişkilerinde çeşitli uygunsuz işlemler yaptığı basında yer aldı. Sizin de bu şekilde tespitleriniz oldu mu?
-Firmamızda, adı geçen durumla ilgili bir tespitimiz olmamıştır. Bu tür olayları kolayca ve kısa zamanda tespit edebilecek elektronik sistemlere sahibiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)