E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeva Holding halka arz payını artıracak mı?---

Deva Holding halka arz payını artıracak mı?

Deva Holding halka arz payını artıracak mı?
19 Mart 2014 - 14:08 borsagundem.com

Deva Holding CEO’su Philipp Haas, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM
 
Türkiye ilaç sektöründe ilk 5 şirket içinde yer alan DEVA Holding, 2013 yılında başarılı bir performans sergiledi ve hedeflerini yükseltti. Bugün Swiss Otel’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, 418,4 milyon TL ciro elde eden şirketin karının ise 24,6 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Oldukça zor geçen bir senede böyle bir başarı elde eden şirket, 2014 yılında Türk İlaç Sektöründeki konumunu dördüncü sıradan ilk üç içerisine yükseltmeyi hedefliyor.
 
“YENİ ÜRETİM TESİSİMİZ MAYIS 2014 TARİHİNDE HİZMETE GİRECEK”

 
4G (Girişim, Gelişim, Güven, Güç) sloganı ile 2014 yılına hızlı bir giriş yapan DEVA Holding, 2013 yılında, “Onkoloji” ve “Solunum” alanlarında 2 yeni tesis yatırımı yaptı. Türkiye’de ağırlıklı olarak ithal edilmek zorunda kalınan Onkoloji ve Solunum ilaçlarının yerli olarak üretileceği Çerkezköy’de toplam 1000 m2 kapalı alana sahip üretim tesislerinin Mayıs 2014 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor. 2013 yılında üretim tesisleri için yapılan yatırım toplamı yaklaşık 35 milyon TL.
 
DEVA Holding 2013 yılında ayrıca, mevcut üretim tesislerinde, 10 yeni ilaç piyasaya sürerek Türk İlaç Sektöründeki güçlü ve yenilikçi konumunu korudu. 2013 yılında geliştirilen yeni ürünler için yaklaşık 30 milyon TL ARGE yatırımı yapıldı.
 
“SAĞLIK BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
 
En son teknoloji ile donatılmış Likid Onkoloji ve Solunum alanındaki 2 yeni üretim tesisinin de hazır olduğunun müjdesini veren DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas; Sağlık Bakanlığı denetiminin tamamlanıp üretime hazır hale gelen Likid Onkoloji tesisi ve Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı denetimine girerek üretime hazır hale gelecek Solunum tesislerinde üretilecek yeni ilaçların, devletin sağlık bütçesine kayda değer bir katkı sağlayacağını söyledi.
 
“Türkiye’de üretilmediği için ithal edilmek zorunda kalınan bu tip ilaçlar için devletin kasasından her yıl milyonlarca dolar döviz çıkıyor. DEVA İlaç olarak faaliyete geçecek yeni tesislerimizde kanser, astım ve koah hastalıklarının tedavisinde kullanılacak ürünler üreteceğiz. Böylece ithalatın azalmasına katkı sağlayarak cari açığın dengelenmesinde ilaç sektörü olarak rol oynamış olacağız” diyen DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, Türkiye’nin yeni ürün geliştirmek ve üretmek için önemli potansiyele sahip bir ülke olduğunu ancak bunun için yerli üreticilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Philipp Haas; “Devlet ARGE konusunda ilaç sektörüne önemli destekler sağlıyor, TÜBİTAK destekli çok başarılı projeler yapılıyor. Devletimiz bu desteğini TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybettiği ve faizlerin oldukça yükseldiği bu ortamda, “düşük fiyatlı ürünlerin” fiyatlarının iyileştirilmesi ve ‘’kur düzenlemesi’’ konusunda da verirse, yerli ilaç sektörünün çok kısa sürede yeni tedavi yollarının bulunmasına hizmet edecek araştırmalar yapacağına ve yeni yatırımlarla birçok başarıya imza atacağına yürekten inanıyorum. “ dedi.

“DEVLETİN DESTEĞİ DEVAM ETMELİ”

Philipp Haas; Almanya’da Deva ürünlerinin satışını yapabilmek için 2 ilaç ruhsatının hazır olduğunu, 2014 yılı içerisinde de çeşitli Avrupa ülkelerinde satış imkânı tanıyacak 8 tane daha ilaç ruhsatının çıkacağını ifade etti. Türkiye’de üretilen ve yurtdışına satış yapabilmek için yabancı ülkelerde ruhsat alan ilaçların Avrupa’ya ihraç edilebilmesinin önünde de çeşitli zorlaştırıcı işlemler olduğuna dikkat çeken Haas; bu nedenle Türk ilaçlarının Avrupa’da rekabet avantajını kaybettiğini söyleyerek, devletin bu konuda yerli ilaç sektörüne destek olmaya devam etmesini istedi.

Deva Holding, 2013 yılında İzmit Kartepe’deki üretim tesislerinde “Oftalmoloji” (Göz Hastalıkları) alanında üretim süreçlerini tamamladığı son derece yenilikçi ürünleri, 2014 yılının ilk yarısında piyasaya sunacak. DEVA Holding, bu tesiste üretilecek ürünler sayesinde, göz hastalıkları alanında Türkiye’de farklı sunum şekilleriyle kendi üretim tesislerinde üretim yapan “ilk yerli üretici” konumunu kazandı. “Aynı Yere Farklı Bakıyoruz” sloganı ile geliştirilen yenilikçi göz ürünleri ile DEVA Holding artık kanserden astıma, soğuk algınlığından göze kadar hemen hemen tüm tedavi gruplarına ürün sunabilecek en büyük ilaç şirketlerinden biri oldu.

İŞTE BORSA GÜNDEM’İN SORULARI

“2014 yılında Ar-ge yatırımınız ne kadar olacak?” sorusunun “Epey bir şey. Borsaya açık bir şirket olduğumuz için onu şu anda telaffuz etmek istemiyorum.” yanıtını bulduğu basın toplantısında konuşmaları tercüme edilen Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, Borsagundem.com’un sorularını da yanıtladı. Haas, ” Mayıs 2014 tarihinde hizmete girmesi beklenen Çerkezköy üretim tesisinde ne kadarlık bir istihdam sağlayacaksınız? sorusuna, “Yaklaşık 100 kişilik bir iş imkanı sağlanacak ” dedi.

Borsagundem.com’un, “Hisse fiyatınız son üç yılın en alt seviyesinde nasıl yorumluyorsunuz? Halka arz oranını arttırmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna “ Yedi yıldır kar dağıtmıyoruz. Çünkü yatırım yapıyoruz ve hala çok büyük yatırım projelerimiz var. Yatırımcılarımızın da bu büyük yatırımları yaptığımız için buraya yatırım yaptıklarını düşünmelerini istiyoruz” ve “halka arz oranını artırmayı düşünmüyoruz” dedi. Hass, “daha önceki basın toplantısında sorduğumuz Zeytinburnu’nda gayrimenkul satışını nasıl değerlendirdiniz sorusuna “dolara yatırdık” demiştiniz. Bu para hala dolarda mı duruyor? sorusu üzerine gülerek “şimdi euro’ya yatırdık. Çünkü şu anada en karlı euro” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET ALİ08 Ekim 2014 21:45

    ÇOK PARA KAZANIYOR İŞÇİLERİNE ZAM BİLE YAPMIYOR HAK YİYOR

  • MİSAFİR08 Ekim 2014 21:41

    KENDİ İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKSIN HAKSIZ YERE İŞÇİ ÇIKARTIYOR.

  • dx19 Mart 2014 21:43

    20küsur yıldır borsadayım,bedellisinden başka bir haltını görmedim.Yabancıya satıldı gene aynı tas aynı hamam.Havasından mı,suyundanmı nedir anlamadım arkadaş.Ne bitmez yatırımmış

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL19 Mart 2014 21:06

    Çok başarılı trader ve yatırımcılardan biridir Mr.Haas.

  • aliveli..19 Mart 2014 16:51

    sakın bu hisseye el falan sürmeyin..patron borsa kurdu...esas parayı borsada kazanıyor.

  • şunları sorsaydınız.19 Mart 2014 14:21

    örtülü kazanç aktarımını. lisans bedellerini, kar transferini, halka açık ortaklardan gelir kaçırma işlemi olup olmadığını sorsaydınız. DEVA nın bilançosuna güvenmiyoruz