E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDev yatırım fonu ‘hisse alın’ önerisi yaptı---

Dev yatırım fonu ‘hisse alın’ önerisi yaptı

Dev yatırım fonu ‘hisse alın’ önerisi yaptı
14 Nisan 2021 - 08:09 borsagundem.com

Dünyanın en büyük yatırım fonu Blackrock, ABD hisse senetleri için ‘ağırlık artır’ pozisyonunu koruyor

Trilyonlarca dolarlık parayı yöneten yatırım fonu Blackrock, ABD hisse senetleri için "ağırlık artır" pozisyonunu koruyor.

Dünyanın en büyük varlık yönetim kuruluşu olan ve portföyünde 8,67 trilyon dolarlık varlık bulunan Blackrock, stratejik görünümde hisse senetleri için ‘ağırlık artır’ pozisyonunu koruduğunu kaydetti. Dev yatırım fonunun bu tahmini borsada yükselişin sürmesi bekleniyor şeklindeki yorumların artmasına neden oldu.

Değerlendirmede Fed'in yıl sonunda ya da gelecek yıl başında varlık alımlarını azaltabilecek bir noktada olabileceği öngörüsündü bulunuldu. Sinyallarin ise Fed'in Haziran toplantısından itibaren gelebileceği kaydedildi.

FAİZDEN ÖNCE VARLIK ALIMI AZALTILMALI

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise Fed faiz oranlarının enflasyon üzerinde gerçek bir etki yaptığına inandığını söyledi. Finansgundem.com’da yer alan habere göre, Barkin, faiz oranları yükseltilmeden önce varlık alımlarını azaltılmasını beklediğini de ifade etti. Barkin, tahvil alımlarının azaltılmasının ancak ekonomide toparlanma finansal hedeflere yaklaştığında başlayabileceğini de belirtti.

ABD EKONOMİSİ HIZLI TOPARLANACAK

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker de, ABD ekonomisinin artan aşılamanın ve güçlü mali yardımın ardından bu yıl yüzde 5-6 büyüyebileceğini, ancak Fed'in ekonomiye verdiği desteği henüz geri çekmeyeceğini söyledi. Delaware Eyaleti Ticaret Odası'nda konuşan Harker, "Şu an için, Fed politikası sabit tutulacak. Ekonomik durum iyileşiyor, ancak toparlanma hala erken bir aşamada, verdiğimiz desteği geri çekmek için henüz bir neden yok" dedi. Bazı ekonomist ve politikacıların endişelerine rağmen enflasyonun ekonomi iyileştikçe daha yukarı gidebileceğini belirten Harker, Fed'in enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerin çıkmasını istediğini vurguladı. Harker, "Enflasyonun kontrolden çıktığını görmüyoruz, eğer çıkar ise, buna göre hareket ederiz" diye konuştu.

ABD'de bilanço dönemi başlıyor

 

Asya piyasalarında aşı endişesi ile karışık seyir

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)