E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev şirket paraya kıydı!---

Dev şirket paraya kıydı!

Dev şirket paraya kıydı!
10 Aralık 2016 - 15:02 borsagundem.com

ABD'li medya devi, İngiliz TV istasyonunun elinde olmayan yüzde 61'i için 14 milyar dolardan fazla bir ücreti ödemeye hazır

Amerikan medya devi 21st Century Fox, yüzde 39'luk hissesine sahip İngiliz yayın şirketi Sky'ın tamamını satın almak için 12,1 milyar sterlin teklif etti.

Londra merkezli Sky'dan yapılan açıklamaya göre, iki şirketin bağımsız direktörleri arasında birleşme için ön anlaşmaya varıldı. Halen Sky'ın yüzde 39'luk hissesine sahip olan Fox'u temsil eden bağımsız direktör, kuruluşun geri kalan yüzde 61'lik hissesini de devralmak için 11,2 milyar sterlin (14,1 milyar dolar) teklif etti.

Anlaşma henüz kesinlik kazanmadı. Açıklamada, "Anlaşmanın belli koşulları hala tartışılıyor ve 21st Century Fox'un teklif vereceği kesin değil" denildi.

Hisse başına 10,75 sterline karşılık gelen anlaşma tutarı, Sky'ın hisselerinin perşembe günkü kapanış fiyatına kıyasla yüzde 36 daha fazla. İngiliz şirketin Londra'da işlem gören hisseleri, birleşme konusunda ön anlaşmaya varıldığı haberlerinin ardından yüzde 27 değer kazandı.

Fox'un, New York borsasında işlem gören hisselerinin ise gün içinde yüzde 6'ya yakın değer kazanmasına karşın hisseler öğleden sonra yüzde 3'ün üstünde geriledi.

Analistler, Fox'un Sky'ın kontrolünü tamamen ele geçirmesinin, Avrupa'da önemli bir medya platformu oluşturmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Sky, İngiltere, İtalya, İrlanda ve Almanya'da olmak üzere 21,8 milyon müşterisine uydu üzerinden televizyon yayını yapıyor.

Anlaşmanın kesinleşmesi halinde Avrupalı kurumların onayı gerekebilir. Milyarder Rupert Murdock'un sahip olduğu 21st Century Fox, halen Sky Deutschland'ın yüzde 55'ini ve Sky İtalya'nın tamamının kontrolünü elinde tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)