E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev şirket kâr payı ödemelerini düşürdü!---

Dev şirket kâr payı ödemelerini düşürdü!

Dev şirket kâr payı ödemelerini düşürdü!
13 Kasım 2017 - 19:04 borsagundem.com

General Electric yatırımcılarına yaptığı üç aylık kar payı ödemelerini yarıya düşüreceğini açıkladı. Dünya devinde bu durum Büyük Buhran ve 2009 mali krizinden bu yana ilk kez yaşanıyor.

General Electric bugün yaptığı açıklamada, yeni CEO John Flannery’nin daha sonra piyasaya açıklayacağı şirketin revizyonunun bir parçası olarak üç aylık temettü (kar payı) ödemelerini yarıya düşüreceğini duyurdu.

Uzmanpara'da yer alan habere göre, GE, Aralık ayında başlayarak temettü miktarını hisse başına 24 cent’ten 12 cent’e düşürecek. 125 yıllık geçmişi olan şirket tarihinde bu durum üçüncü kez gerçekleşiyor. Diğer iki temettü indirimi, Büyük Buhran ve 2009 mali krizi sırasında yapılmıştı.

GE’nin nakit akışının bu yıl kötüleşmesinden sonra atılan bu adım ile yıllık yaklaşık 4 milyar dolar nakit tasarrufu sağlanması bekleniyor.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü ya da kâr payı, şirket ortaklarının bir dönem içinde işletmenin elde ettiği kardan nakit pay alma hakkıdır. Hissedarlar elinde bulundurdukları hisse senetleri ile orantılı olarak temettüden pay alır. Temettü hisse senedi başına göre dağılır. Hisse başına net 1 TL temettü dağıtılıyorsa 500 tane Hisse senedi olan kişi 500 TL alırken 100 tane hisse senedi olan kişi 100 TL almaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent İleri14 Kasım 2017 00:19

    Krüzin ayak sesleri gelmeye başladı. Hele ki Türkiye piyasaları çok kırılgan. Dünyanın en kırılgan 5 üllkesi arasına girmeyi başardık. Güçlü ülkelerle kavgalıyız. Tek adam politikası nereye götürebilir ki? Ekonomi diplerde.