E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev satın alma gerçekleşebilir---

Dev satın alma gerçekleşebilir

Dev satın alma gerçekleşebilir
05 Mayıs 2017 - 11:54 borsagundem.com

Chemchina İsviçreli tarım ilacı ve tohumculuk şirketi Syngenta'yı 43 milyar dolara almak için hissedarların desteğini aldı

Çinli kimsayal madde üreticisi ChemChina İsviçreli tarım ilacı ve tohumculuk şirketi Syngenta'yı SYNN.S 43 milyar dolara satın almak için Syngenta hissedarlarından onay aldı.

Çin devletinin en yeni tarım kimyasalları ve patent korumalı tohumları iç piyasada kullanıma açmak için başlattığı satın alma girişimi şirketler tarafından Şubat 2016'da açıklanmıştı.

Uluslararası tarım ilacı, tohum ve gübre üreticileri arasında son dönemde meydana gelen satın alma ve birleşmelerin son halkasını oluşturan bu işlem aynı zamanda Çinli bir şirketin yaptığı en büyük satın alma olacak.

Şirketlerin ortak açıklamasına göre Syngenta hissedarlarının yüzde 80.7'si satın almayı destekledi. ChemChina'nın yaptığı satın alma teklifi 465 dolar ile hisselerin dünkü kapanış fiyatı düzeyinde bulunuyor.

Syngenta'nın ürünleri 90'dan fazla ülkede satılıyor ve Acuron, Axial, Beacon ve Callisto en bilinen ürünlerini oluşturuyor. Şirket aynı zamanda tahıl, mısır, pirinç, soya fasülyesi ve sebze tohumu üretiyor.

Tarım kimyasalları ve tohumculuk sektöründeki dev şirketlerden Dow Chemical ve DuPont ile Bayer BAYGn.DE ve Monsanto'nun MON.N birleşme çalışmaları da devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UZM.05 Mayıs 2017 12:04

    43 milyar dolar, dile kolay, ülkemizdeki bütün holding ve şirketleri toplasak bu kadar etmez... ekonomik güç böyle birşey, öyle nüfus kalabalığı ile olacak bir iş değil,