E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDev rafineri gecikecek!---

Dev rafineri gecikecek!

Dev rafineri gecikecek!
10 Ekim 2013 - 08:53 borsagundem.com

Petkim'in Star Rafinerisi projesi kapsamında EPDK'ya daha önce bildirilen 60 ayda tamamlama taahhüdünün 100 aya çıkarıldığı duyurdu

Azerbeycan ve Türkiye'nin büyük umutlarla ortaklık kurduğu projenin tamalanma süresi uzatıldı. Petkim'den dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, şirketin dolaylı ana hissedarı Socar Turkey'nin ana hissedarı olduğu Star Rafineri tarafından Petkim Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Rafinerisi projesi kapsamında, EPDK'nın 23 Haziran 2010 tarihinde rafinerici lisansı vermesinden itibaren 60 ay olarak belirlediği rafineri tesisi tamamlama süresi 100 aya çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, rafineri yatırımının tamamlanması için belirtilen 49 aylık takvimde ise bir değişiklik olmadığı belirtilerek, "Daha önce EPDK'nın belirlediği sürenin 2015 yılında, planladığımız takvimden önce bitiyor olması nedeniyle bu tür bir süre uzatımı izni alınmıştır" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)