E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDev petrol fonu piyasayı çalkaladı---

Dev petrol fonu piyasayı çalkaladı

Dev petrol fonu piyasayı çalkaladı
28 Nisan 2020 - 13:47 borsagundem.com

Dünyanın en büyük petrol ETF'inin Haziran kontratlarını satmasıyla birlikte ham petrol fiyatları sert düştü

The United States Oil Fund LP (USO), beklenmedik bir şekilde en aktif WTI vadeli kontratlarının tamamını satmaya başlayarak halen toparlanamayan petrol piyasalarını bir kez daha sarstı. Haziran ve Temmuz kontratları arasındaki fiyat ilişkisinde büyük dalgalanmalar tetiklendi.

Kamuya açıklanan değişiklikler ham petrol fiyatlarını kasıp kavuran gelişmeler zincirinin son halkası oldu. Fonun açıklamasında düzenleyiciler ve aracı kurum tarafından getirilen yeni sınırlamalar nedeniyle paranın Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasındaki vadeli kontratlara kaydırıldığı belirtildi.

Fonun Haziran pozisyonunu satmasıyla birlikte kontrat yüzde 25'ten fazla düştü. Haziran - Temmuz farkı dikkate değer miktarda açıldı ve spekülatörlerin hedefi haline geldi.

Dünyanın en büyük petrole dayalı borsa yatırım fonu (ETF) yatırım stratejisini geçen iki haftada beş kez değiştirdi. Ayrıca fon yatırımcılarının da değerlemelerinin petrol fiyatlarından dolayı önemli ölçüde değişebileceği uyarısında bulundu.

Petrol fiyatlarında yeniden eksi fiyat korkusu

Petrol fiyatları Türkiye için fırsatlar sunuyor

BP’nin ilk çeyrek karı 1,6 milyar dolar düştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)