E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev kahve zinciri halka arza hazırlanıyor---

Dev kahve zinciri halka arza hazırlanıyor

Dev kahve zinciri halka arza hazırlanıyor
28 Mayıs 2014 - 15:51 borsagundem.com

Hindistan'ın en büyük kahve zinciri Cafe Coffee Day, 1 milyar dolar hedeflediği halka arz için düğmeye bastı

Hindistan'ın en büyük kahve zinciri Cafe Coffee Day, önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi muhtemel halka arz için yatırım bankalarıyla görüşmelere başladı.

KKR & Co. destekli şirket, konuya yakın ama kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre, 1 milyar dolara yakın bir fiyat peşinde koşabilir. Şirketin bu yıl içinde Hindistan'ın piyasa regülatörüyle bir tarifname taslağı oluşturması bekleniyor.

Halka arzın Cafe Coffee Day'a, Ekim 2012 yılında Tata Group ortaklığıyla Hindistan'da ilk şubesini açan Starbucks'ı da içeren rakipleri üzerinde pazar liderliğini genişletme imkanı sunması bekleniyor. Danışmanlık şirketi Technopak Advisors Pvt'nin Eylül ayında yayınladığı rapora göre, Cafe Coffee Day'in ülkede 1,650 şubesi bulunuyor. Bu sayı tüm rakiplerinin ülkedeki toplam şube sayısının üç katına tekabül ediyor.

Milyarder Henry Kravis ve George Roberts'ın yönetimindeki özel sermaye şirketi KKR 2010 yılında, Standard Chartered Plc’nin özel sermaye birimi ve New York merkezli New Silk Route Partners ortaklığıyla Cafe Coffee Day’e yatırım yaptı.

Şirketin sahipleri henüz kahve zincirinin tek başına mı yoksa zincirin aynı zamanda Hindistan'da lüks otellere ve kahve çiftliklerine sahip olan ana şirketi Amalgamated Bean Coffee Trading Co.'nun mu halka arz edileceği konusunda son kararı vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)