E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDev derbide Galatasaray'ın konuğu Beşiktaş---

Dev derbide Galatasaray'ın konuğu Beşiktaş

Dev derbide Galatasaray'ın konuğu Beşiktaş
05 Kasım 2022 - 17:43 borsagundem.com

Süper Lig'in 13.haftasında sezona büyük umutlarla başlayan Galatasaray ve ikinci kez Şenol Güneş'e emanet edilen Beşiktaş, bu akşam 20.00'de kozlarını paylaşacak. Nef Stadyumu'ndaki derbide Halil Umut Meler düdük çalacak

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftası sezonun en kritik derbilerinden birine sahne olacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nda Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Derbiyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan olacak. Müsabakanın dördüncü hakemliğini ise Kadir Sağlam yapacak.

Galatasaray, Süper Lig'in geride kalan bölümünde çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, topladığı 21 puanla 12. haftayı beşinci sırada bitirdi.

Beşiktaş ise ligde oynadığı 12 müsabakanın 6'sını kazanırken, 4'ünde berabere kaldı ve 2'sini kaybetti. Siyah-beyazlı takım, hanesine yazdırdığı 22 puanla 12. haftayı dördüncü sırada tamamladı.

Galatasaray'da fire yok

Galatasaray'da derbi öncesinde sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor.

Sarı-kırmızılı takımın ligin 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile oynadığı müsabakada doğrudan gördüğü kırmızı kart sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 2 maç men cezası verdiği ve yapılan itiraz üzerine TFF Tahkim Kurulunun cezasını 1 maça indirdiği Abdülkerim Bardakcı, takımdaki yerini alabilecek. Galatasaray'da tedavileri tamamlanan ve takımla çalışmalara katılan Kazımcan Karataş ve Yusuf Demir de derbinin kadrosunda bulunabilecek.

İlklerin derbisi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerindeki ilk derbi sınavını Beşiktaş karşısında verecek.

Futbolculuk kariyerinde hem Galatasaray hem de Beşiktaş forması altında çok sayıda derbi oynayan Okan Buruk, teknik direktör olarak ilk derbisinde görev yapacak.

Galatasaray'da futbolcular Leo Dubois, Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi, Milot Rashica, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Mathias Ross, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Emin Bayram, görev verilmesi durumunda Süper Lig'de ilk derbilerine çıkacak.

Sahasındaki son 5 maçta yenilmedi

Galatasaray, Süper Lig'de Beşiktaş ile sahasında yaptığı son 5 derbide mağlup olmadı.

Siyah-beyazlılara karşı iç sahadaki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunda, 27 Şubat 2017'de yapılan maçta yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, söz konusu derbilerde 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Galatasaray, sahasında 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında 2-0, 2020-2021 sezonunda 3-1, 2021-2022 sezonunda 2-1'lik skorlarla mağlup ettiği Beşiktaş ile 2019-2020 sezonunda 0-0 berabere kaldı.

Muslera ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart sınırında

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesinde iki futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte kaleci Fernando Muslera ve Kerem Aktürkoğlu, yarın kart görmeleri durumunda 14. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

2. Güneş yönetimindeki ilk derbi

Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve başlamasının ardından ilk maçında HangiKredi Ümraniyespor'u 5-2 yenerek yeni bir hava yakalayan Beşiktaş'ın, bu sezon derbi maçlarda galibiyeti bulunmuyor.

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçta rakibiyle golsüz berabere kalırken, Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Trabzonspor ile ise 2-2 berabere kalarak 1 puan aldı.

Ghezzal derbide yok

Yaşadığı sakatlık nedeniyle bu sezon takımına katkı veremeyen Rachid Ghezzal, yarın oynanacak derbi maçta da forma giyemeyecek.

Bir süredir takımla çalışmalara başlayan Emrecan Uzunhan ise görev verilmesi halinde Galatasaray karşısında oynayabilecek.

3 isim ceza sınırında

Beşiktaş'ta Romain Saiss, Valentin Rosier ve Gedson Fernandes, yarınki mücadeleye sarı kart ceza sınırında çıkacak.

Daha önce oynanan maçlarda gördükleri kartlarla üç sarı kart sınırına ulaşan siyah-beyazlı oyuncular, Galatasaray maçında da sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta Fraport TAV Antalyaspor ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Emre Taşdemir, Abdülkerim, Nelsson, Boey, Oliviera, Torreira, Kerem, Rashica, Mertens, Icardi.

Beşiktaş: Mert, Masuaku, Saiss, Tayyip Talha, Rosier, Josef, Gedson, Salih Uçan, N'Koudou, Cenk Tosun, Weghorst.

Okan Buruk'tan sürpriz Mata kararı

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin VAR hakemi belli oldu

Kural hatası iddiası: Galatasaray TFF'ye başvurdu!

Galatasaray Kulübünde tüzük tadil kongresi iptal edildi

Galatasaray'da gözler tüzük tadil kongresinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 80,40
En Yüksek: 89,65
En Düşük: 80,40
Değişim -9,97 %
FK: 0,00
PD / DD: -4,87
İşlem Hacmi 103.528.045
Toplam Adet: 1.219.593
Ağırlıklı Ort.: 84,96
Son Değer: 10,13
En Yüksek: 10,38
En Düşük: 9,77
Değişim 7,31 %
FK: 30,29
PD / DD: -5,79
İşlem Hacmi 1.100.951.019
Toplam Adet: 108.463.093
Ağırlıklı Ort.: 10,15
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)