E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDev Bitcoin rallisi kripto paranın geleceğini garantiledi---

Dev Bitcoin rallisi kripto paranın geleceğini garantiledi

Dev Bitcoin rallisi kripto paranın geleceğini garantiledi
25 Aralık 2020 - 15:12 borsagundem.com

Bitcoin’deki %224’lük ralli kripto paranın kalıcı olacağını gösterdi. Kripto paraya olan talep fiyat dalgalanmalarından etkilenmiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin hiçbir yere gitmiyor. Kripto para bir kez daha şüpheyle yaklaşanları haksız çıkardı. Şimdi Bitcoin’in kalıcı olacağını kabul etme zamanı. Monty Python’un Kara Şövalyesi gibi, Bitcoin savunucuları da neredeyse ölümcül olan volatilite yaralarını sarıyor. %80 oranında düşüşler rastlantısal alım fırsatları olarak görülüyor. Ancak bu bir zayıflık olmaktan oldukça uzak ve varlık sınıfının uzun ömürlü olduğunu gösteriyor.

Kripto para bu yıl %224’lük bir ralli gördü ve akla 2017 yılındaki rekor yükselişlerini getirdi. Bitcoin’de tedarik cephesi algoritmalar tarafından belirlense de, talep cephesinin volatiliteye karşı dayanıklılık seviyesi şaşkınlık yarattı. Dijital paraların arzı maksimum 21 milyona çıkabilir. Bu seviyeye ise, 2140 yılında ulaşılacağı tahmin ediliyor. Ancak arz dinamikleri uzun vadeli bir geleceği garantilemek için yeterli değil.

Birçok varlık, yapay olarak sınırlı arza sahip. Beyzbol kartları, sınırlı baskı sanat eserleri ve bazı Ponzi sistemleri bu kategoride değerlendirilebilir. Bitcoin’in başarısını diğerlerinden ayırt eden özelliği, yatırımcılarının düşüşlere karşı gösterdiği tepkiler. Birçok durumda, tamamen, gelecekte kar edeceği düşüncesiyle yüksek fiyattan yatırım aracı satın alma fikri üzerine kurulu varlıklar çöktüğünde, bir daha toparlanamazlar. Bitcoin’de bir takas aracı olarak kabul görme konusunda dikkat çekici bir gelişme görülmedi. Kripto para, bir para birimi olarak kabul görmekten oldukça uzak.

Bitcoin’in piyasa değeri 2013 yılının Mart ayında 1 milyar dolara ulaştığından beri, iki rekor yükseliş döngüsü yaşandı ve her ikisinin de ardından %80’in üzerinde düşüşler görüldü. Bloomberg’in haberine göre, bu döngülerin herbirini blok ödülünün yarıya düşmesi izledi. İlk döngü bir anomali olarak gözardı edilebilir. İkincisi ise bir tesadüf. Ancak bu düşüş Mayıs ayında tekrarlandı ve geçtiğimiz hafta kripto paranın rekor kırmasıyla birlikte döngü tamamlandı.

Sosyal ağlar gibi, kripto paraların da değerlerini kullanıcı sayıları belirliyor. Herhangi biri Facebook’tan daha üstün özelliklere sahip bir platform yaratabilir ancak Facebook’un kullanıcı sayısına ulaşmak ayrı bir konu. Kripto para spekülatif bir varlık olmaya devam ediyor ve varlığı koruma iddiasını güvenceye almak için zamana ihtiyacı var. Volatilitenin düşmesi ve enflasyonla güvenilir bir bağın oluşması gerekecek.

Ancak Bitcoin’in bir sonraki düşüşünün ardından toparlanma gösteremeyecek olduğunu düşünmek, geçmişi gözardı etmek olur. Bitcoin’in bugüne kadar gösterdiği performans ve direnç, kripto paraya bir değer saklama aracı olma potansiyeli sağlıyor.

Teknoloji devleri 2020 performansını aşamayacak

 

Yeni yılda küresel borsalarda FED rüzgarı esecek

 

Borsaya yeni giren yatırımcılara önemli uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)