E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDev bankalardan Çin yuanı tahmini---

Dev bankalardan Çin yuanı tahmini

Dev bankalardan Çin yuanı tahmini
01 Şubat 2023 - 11:43 borsagundem.com

Küresel yatırım bankaları Çin yuanı için 2023 tahminlerini yükselttiler

Küresel yatırım bankaları, Çin ekonomisinin yeniden açılmasının ve gayrimenkul sektörünün rahatlatılması için alınan tedbirler güçlü sermaye girişlerini tetikleyeceğini öngörerek Çin yuanı için tahminlerini yükselttiler.

Barclays'in döviz piyasası stratejisti Lemon Zhang yaptığı değerlendirmede, "Çin'in yeniden açılması ve gayrimenkul sektörüne yönelik problemler yuan için görünümü yükseltti. Orta vadede daha fazla yukarı yönlü hareket olabilir" dedi.

Küresel yatırım bankalarının USD/CNY için 2023 sonuna yönelik ortalama tahminleri 6,5 oldu. Bu, cari seviyelere göre yüzde 3,6 artış anlamına geliyor ve yuan hali hazırda yıl başından bu yana yüzde 2,2 değer kazandı.

USDC/CNY'nin 2023 yılını 6,5 seviyesinden kapatması halinde, yılın tamamında yüzde 6,15 değer kazanmış olacak ve bu 2020'den bu yana görülen en yüksek artış olacak.

Goldman Sachs, HSBC, UBS ve Standard Chartered da yuanın güçlenmesini bekliyorlar. Goldman Sachs, UBS ve HSBC 2023 sonu için USD/CNY paritesi tahminlerini yüzde 6,6,7 ve 6,92'den 6,5'e indirirken, Standard Chartered 6,95'ten 6,75'e çekti.

Dijital yuan hacmi 2 milyar dolara ulaştı

 

Rusya Merkez Bankası, yuan swap aracını devreye alıyor

 

BofA: Yuan, dolar karşısında güçlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)