E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDev altcoin rallisinin yıldızı---

Dev altcoin rallisinin yıldızı

Dev altcoin rallisinin yıldızı
07 Eylül 2021 - 12:08 borsagundem.com

Devasa altcoin ve Bitcoin rallisinin lideri Solana oldu. JPMorgan ise kripto para piyasalarının yeniden balon görünümüne ulaştığı konusunda uyarıda bulundu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

El Salvador’un tarih yazarak Bitcoin’i benimsemesinin ardından yaşanan gelişmelerle birlikte kripto para piyasası pazartesi günü son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin ve Ethereum’a alternatif altcoin’lerde sert yükselişlerle birlikte rekorlar görüldü. Yaşanan yükselişin ardından JPMorgan analistleri içinde bulunduğumuz dönemdeki kripto para çılgınlığının piyasaların yeniden bir düzeltmeye doğru gidebileceğinin işaretlerini verdiği konusunda uyarıda bulundu.

Önde gelen kripto paralardaki yükselişin lideri ise Solana (SOL) oldu. Solana’nın fiyatı neredeyse %19 yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 164,47 dolara çıktı. Forbes’un haberine göre kripto paranın birkaç haftadır süren rallisini ise Solana blockchain’inin desteklediği non-fungible token (NFT) çılgınlığı tetikledi. Kripto para rallisinde liderlik konumuna yükselen diğer kripto paralar arasında Ripple’ın XRP’si ve Chainlink de yer aldı.

Her iki kripto parada da %7 yükseliş gerçekleşti. Diğer yandan Cardano (ADA) ve Dogecoin sırasıyla %3 ve %1 düşüş gösterdi. Son haftalarda kripto para piyasasının geri kalanından düşük performans göstermiş olsa da Bitcoin fiyatı pazartesi günü %2 artarak, son dört aydır ilk kez 52 bin dolar seviyesini aştı. 12 milyar dolar değerinde varlığı yöneten, varlık danışmanlığı şirketi DeVere Group CEO’su Nigel Green yükselişi Bitcoin’in El Salvador’da resmi para birimi olarak benimsenmesine bağladı ve bu gelişmeyi “dijital para birimlerinin evriminde mihenk taşı” olarak değerlendirdi.

Ancak JPMorgan İdari Müdürü Nikolas Panigirtzoglou, pazartesi günü müşterilerine gönderdiği notta, bireysel yatırımcıların altcoin’lerde yeni rekorları tetiklediğini söyledi. Bu durumun ağustos ayından bu yana devam ettiğini belirten Panigirtzoglou, Bitcoin ve Ethereum’un piyasa payının 4 Ağustos’taki %78 seviyesinden, %67’ye düştüğüne dikkat çekti. Bu durumun nedeni olarak ise piyasa değeri açısından en büyük iki kripto paraya yönelik kurumsal yatırımcı ilgisinin azalmasını gösterdi.

Panigirtzoglou özellikle Bitcoin’in piyasa payının geçmişle kıyaslandığında “rahatsız edici derecede düşük” olduğuna dikkat çekti. Bu durumun ise sürdürülebilir getirilerden ziyade “köpük ve bireysel yatırımcı çılgınlığını” yansıttığını ifade etti. Panigirtzoglou “ağustos ayında NFT’lerde ve merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) aktivitelerindeki yükseliş yalnızca Ethereum’da değil, akıllı kontratlara imkan tanıyan ya da tanımayı planlayan alternatif kripto paralarda da artışı tetikledi” dedi.

Bu alternatif kripto paraların ise Solana, Binance Coin ve Cardano olduğunu söyledi. Devamında, “kripto para piyasalarında bireysel yatırımcı çılgınlığının bir önceki evresi ocak ve mayıs ayının ortalarına denk geldi ve bireysel yatırımcılar şimdi kripto para piyasalarının yeniden köpüklü görünmesine neden oluyor” açıklamasında bulundu.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre ocak ve mayıs aylarında bireysel yatırımcı çılgınlığının görülmesinin ardından kripto para piyasası sırasıyla %13 ve %50’lik çöküşler yaşadı. Bununla birlikte kripto para piyasasının toplam değeri pazartesi günü yaklaşık %2 artarak 2,3 trilyon dolara ulaştı. Bu seviye ise mayıs ayının ilk dönemlerinde başlayan çöküşün ardından görülen en yüksek seviye oldu. Panigirtzoglou, 2018’in ocak ayında altcoin’lerin piyasa değerinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %55’e ulaşmasından birkaç ay sonra kripto para piyasalarının %85’in üzerinde düşüş gösterdiğini hatırlattı.

Kripto paralarda düşüş hızlanırken Bitcoin direniyor.

 

Çin pastası Soros ve BlackRock’ı birbirine düşürdü

 

Bitcoin için tarihi gün! Resmen tedavüle giriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )07 Eylül 2021 17:02

    Bugunde, ADA iyi yerlerde, Pazartesi-Salıya kadar malda olup izlemek avantaş oluşturabilir. ADA malum 12 - 13 arası bir beklentisi var. BTC düşüş bugun oldu. Ama gözler + 30 usd alım etkiliğinde : ) btc o bakımdan bugun kendini  toparlaması olası hatta +50,000 üzeri tutunması çok güzel motive edecektir. BTC düşer -çıkarsa altconınler daha fazlası etki ile değerler değişimine uğruyor. btc yatay atması actcoınlere yarıyor.  BTc yıl sonu bu sefer herkeslri ikna edip tarihi zirve denemesi yapacak diye bekliyorum.  Bİstte bile 1 yıldrdan uzun sure bekleyenler var. Nasip bakalım.