E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Türkiye'de 4. çeyrek karlarında düşüş bekliyor---

Deutsche Türkiye'de 4. çeyrek karlarında düşüş bekliyor

Deutsche Türkiye'de 4. çeyrek karlarında düşüş bekliyor
30 Ocak 2017 - 12:25 borsagundem.com

Deutsche Bank banka karlarında çeyreklik bazda yüzde 12, finans dışı şirketlerin karlarında yıllık bazda yüzde 72 düşüş bekliyor

Deutsche Bank analistleri Kazım Andaç ve Erol Danış'ın kaleme aldığı rapora göre, Deutsche Bank, banka karlarında çeyreklik bazda yüzde 12, finans dışı şirketlerin karlarında yıllık bazda yüzde 72 düşüş bekliyor.

Banka karlarındaki düşüş, enflasyona bağlı tahvil gelirlerindeki düşüş ve karşılıklardaki artışa bağlı olarak beklenirken, Deutsche analistleri yabancı para cinsi fonlama maliyetlerindeki artışa bağlı olarak çekirdek spreadde çeyreklik bazda 5 baz puanlık düşüş bekliyor. Deutsche analistleri bankaların net faiz marjında çeyreklik bazda 20 baz puanlık daralma beklerken, net faiz gelirinde çeyreklik bazda yüzde 3 gibi kısıtlı bir oranda artış bekliyor.

Andaç ve Danış finans dışı şirketlerin karlarında, TL'deki düşüşe bağlı olarak nakdi olmayan Döviz zararları sebebiyle düşüş beklerken, finans dışı şirket FAVÖK'lerinde yıllık bazda yüzde 9 artış olacağını tahmin ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)