E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Börse'den Borsa İtaliana'ya satın alma teklifi---

Deutsche Börse'den Borsa İtaliana'ya satın alma teklifi

Deutsche Börse'den Borsa İtaliana'ya satın alma teklifi
12 Eylül 2020 - 00:12 borsagundem.com

Deutsche Börse'den yapılan açıklamada, Borsa Italiana SpA’yı satın almak için teklif sunulduğu belirtildi, ancak teklifin finansal boyutuyla ilgili bilgi verilmedi. Borsa İtaliana'ya biçilen değer ise 3.5 milyar euro ile 4 milyar euro arasında

Alman hisse senedi borsası operatörü Deutsche Börse, Milan merkezli Borsa Italiana SpA’yı satın almak için teklif verdi.

Deutsche Börse'den yapılan açıklamada, Borsa Italiana SpA’yı satın almak için bir teklif sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Deutsche Börse’nın küresel bir şirket olarak, Borsa Italiana Grubunun gelecekteki büyümesi için büyük bir değer sunduğuna vurgu yapılarak, “Böylece Borsa Italiana Group’un İtalyan ekonomisi ve Avrupa sermaye piyasası için merkezi önemini güçlendiriyoruz.” ifadesine yer verildi.

Deutsche Börse'den, teklifin finansal detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Milan merkezli şirkete 3,5 milyar euro ile 4 milyar euro arasında bir değer biçiliyor

Öte yandan, Amsterdam, Brüksel, Dublin, Lizbon, Oslo ve Paris borsaların sahibi Euronext’de İtalyan kamu bankası Cassa Depositi e Prestiti Equity ile Borsa Italiana SpA’yı beraber satın alma teklifi vermek için görüşmeler yaptığını bildirdi.

Bu arada, İsviçre borsasının sahibi SIX'in de Borsa Italiana SpA için teklif hazırlığında olduğu belirtiliyor.

London Stock Exchange Group’un (LSEG) sahibi olduğu Borsa Italiana SpA, İtalya’da stratejik bir varlık olarak görülüyor. Milan merkezli şirkete 3,5 milyar euro ile 4 milyar euro arasında bir değer biçiliyor.

LSEG veri sağlayıcısı Refinitiv'in 27 milyar dolara devralmasına yönelik AB rekabet otoritesinden izin alabilmesi için Borsa Italiana SpA’nın en azından bir kısmını satması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Eylül 2020 14:55

    AB olumuşu bir tuzak.diyorlarki fransa ve almanya sanayileşsin diğer ülkeler üretmesinler benim kölem olsunlar.paralarımı yoktur bizde para çok biz kredi veririz.sizler bize köle gibi çalışın diyorlar.rakebet dahi yoktur.tabiki italya ve ispanya batmış durumdalar.kelepir halel gelen italyay borsanını bok gibi parası olan almanya neden almasın.

  • Türk.12 Eylül 2020 06:42

    Geberin otneler.