E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche, BİST’te yükseliş potansiyeli görüyor---

Deutsche, BİST’te yükseliş potansiyeli görüyor

Deutsche, BİST’te yükseliş potansiyeli görüyor
10 Şubat 2021 - 11:57 borsagundem.com

Deutsche Bank AG/DWS Group: Türkiye borsasında daha fazla yükseliş için alan var

Deutsche Bank AG'ye bağlı faaliyet gösteren DWS Group'a göre, Türkiye borsasında değerlemeler henüz tam potansiyeli göstermiyor, borsada yeni güçlü yükselişler için halen alan var.

793 milyar euroya yakın varlığı yöneten kuruluşun fon yöneticisi Sebastian Kahlfeld, "Türkiye'nin Kasım ayından bu yana daha yatırımcı dostu para politikasına yönelmesi ve gerek riskli varlıklara yönelik iştah İstanbul Borsası için nihayet iyimserliğe dönüştü" ifadelerini kullandı.

Bloomberg.com'dan Tuğçe Özsoy haberine göre, Kahlfeld, Türkiye'da borsanın %30 civarında yükselmiş olmasına karşın "Büyük hareket henüz yaşanmadı" yorumunda bulundu. Kuruluşun DWS Tuerkei fonu bu yıl %6,5 değer kazanarak rakiplerinin %83'ünden daha iyi performans gösterdi.

ÖZELLİKLE BANKACILIK SEKTÖRÜ CAZİP

Fon yöneticisi, gelişen piyasalardaki rakiplerine oranla %50’den fazla iskonto ile işlem gören bankacılık hisselerinin özellikle cazip olduğunu belirtti. "Bankaların karlılıklarının 2021 yılında artması bekleniyor, yatırımcıların bankaların bu yıl yeniden temettü ödemeye dönecek olmalarını yeterince dikkate almadıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kahlfeld, yeni anayasa tartışmaları ile yerel ölçekte görülen faiz indirimi çağrılarını yatırımcılar için "bilinmeyen kara bulutlar" olarak tanımladı. "Ortodoks politikaların devamı yabancı yatırımcıların ilgisini yeniden artıracaktır" dedi. Yönetici, "Bir çok 'ne zaman?' ve 'olur mu?' sorusu var, ancak Türkiye pay piyasasının 2021'i iyi geçirmesi için büyük bir şans görüyoruz" yorumunda bulundu.

Vakıfbank için 3 kurumdan bilanço analizi

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı bilançoları

Borsa İstanbul yeniden 1.550 puan üzerinde

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

İş Bankası'nda kurumların bilanço analizi, hedef fiyatları

Yapı Kredi’de kurumlardan ‘AL’ tavsiyesi

4 kurumdan TSKB analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)