E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank’tan kriz raporu---

Deutsche Bank’tan kriz raporu

Deutsche Bank’tan kriz raporu
27 Eylül 2017 - 16:11 borsagundem.com

Ünlü banka 2007’den beri sisteme entegre edilen 34 trilyon kaynağı, kesilmesi halinde olacakları rapor olarak yayınladı.

Dünya ekonomi yazarı Osman Ulagay, bugün kaleme aldığı ‘Kriz korkusu neden sürüyor?’ başlıklı yazısında dünyaca ünlü bir bankanın raporuna dikkat çekti. Deuutsche Bank’a göre son 10 yılda sisteme entegre edilen kaynak 34 trilyon. Bu destek azalır ya da kesilirse ne olur? İşte Ulagay’ın satırlarından o rapor…

DEUTSCHE BANK’IN KRİZ RAPORU DİKKAT ÇEKİCİ

Financial Times gazetesinin deneyimli yazarı John Authers, 21 Eylül tarihli yazısında Deutsche Bank araştırma bölümünün hazırlamış olduğu kapsamlı bir rapora dikkat çekti. Authers’in aktardığına göre, söz konusu raporda çarpıcı saptamalar yer alıyor, örneğin muazzam boyutlardaki parasal genişlemeyle ve ona ek olarak sağlanan mali desteklerle 2007’den bu yana sisteme enjekte edilen kaynağın 34 trilyon doları bulduğu belirtiliyor. Raporda, dev boyutlardaki bu desteğin azalması ya da kesilmesi halinde doğabilecek risklere dikkat çekiliyor.

Merkez bankalarının parasal genişlemeye son vermeye başlamasının faizlerin yükselmesine yol açabileceği, bunun uzantısında büyümenin yavaşlamasının hatta yeni bir resesyon tehdidinin gündeme gelmesinin söz konusu olabileceği ve aşırı yükselmiş olan hisse senedi ve tahvil piyasalarında keskin düşüşler yaşanabileceği belirtiliyor Deutsche Bank raporunda. Bunlara ek olarak, geniş toplum kesimlerinin ekonomik büyümeden yeterli pay alamadığı Batı ülkelerinde yükselen popülizmin yeni krizlere yol açabileceği ileri sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)