E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeutsche Bank’a göre dolar rallisi bitmedi---

Deutsche Bank’a göre dolar rallisi bitmedi

Deutsche Bank’a göre dolar rallisi bitmedi
10 Eylül 2015 - 10:09 borsagundem.com

Deutsche Bank, gelişen piyasalar nedeniyle dolardaki rallinin devam edeceğini açıkladı.

Deutsche Bank’a göre, dolarda geri dönüş yakın ve dolardaki yükseliş ABD’nin ekonomik gücü ile ilgili değil gelişen piyasalardaki zayıflık ile ilgili olabilir.

Hangi endekse baktığınıza bağlı olarak dolar Ağustos ayındaki piyasa kargaşasında ya zemin kaydettiğini ya da yukarı yönlü hareket ettiğini gösteriyor.
 
En çok atıfta bulunulan ABD doları endeksi DXY, Ağustos ayında gerileme gösterdi. Öte yandan Fed’in geniş ticaret-ağırlıklı dolar endeksi Eylül 2003’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
 
Euro ve yen, DXY Endeksi’nin yüzde 70’den fazlasını oluşturuyor. Geniş ticaret-ağırlıklı dolar endeksi isminden de anlaşıldığı gibi doların daha fazla yabancı para birimi karşısındaki değerini takip ediyor.
 
Yen ve euro, hisse senetleri gerilerken değer kazanmıştı. Yatırımcı bu para birimleri karşısında yapılan iddiaları gevşetmiş, bu sayede euro ve yen güvenli liman akışlarından destek bulmuştu.
 
Deutsche Bank araştırmacıları konu ile ilgili, “Fed’in faiz artırımına yönelik beklentiler, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) parasal genişlemesine (QE) yönelik beklentilerden daha fazla düzeltme gördü. Piyasalar Fed’in faiz artırımını erteleyebileceğini gördü ancak AMB ve BOJ’un parasal genişlemeyi artıracağını fiyatlamadı” değerlendirmesini yaptı. Deutsche Bank araştırmacıları, doların bu para birimleri karşısında son dönemde gösterdiği kayıplarını önümüzdeki 6 ayda telafi etmesini bekliyor.
 
Deutsche Bank doların Asya para birimleri karşısında güçleneceğini öngörüyor. Bu para birimleri arasında Çin yuanı, Güney Kore wonu ve Singapur doları yer alıyor.
 
Öte yandan Goldman Sachs’tan Aleksandar Timcenko ve Kamakshya Trivedi, dolardaki yükselişi diğer paritelerdeki zayıflıktan kaynaklandığına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)