E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeutsche Bank TL 'AL' tavsiyesinde hedef yükseltti---

Deutsche Bank TL 'AL' tavsiyesinde hedef yükseltti

Deutsche Bank TL 'AL' tavsiyesinde hedef yükseltti
19 Ağustos 2019 - 14:33 borsagundem.com

Deutsche Bank Ağustos başındaki "TL al, ruble sat" tavsiyesinde hedef yükseltti

Deutsche Bank'ın raporunda, bankanın birkaç hafta önceki "TL al, ruble sat" tavsiyesine ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Bankanın raporunda birkaç hafta önce TL/ruble ve TL/rand paritelerinde verilen alım tavsiyeleri işaret edilerek, "(TL/ruble) Şimdiye kadarki yüzde 2.5'lik artışa karşın pozitif olmayı sürdürüyoruz ve 11.60 zararı kes seviyesiyle hedefimizi 12.50'ye yükseltiyoruz." dendi.

Bankanın önceki tavsiyesinde fiyat hedefi 12.25 seviyesinde bulunurken zararı kes emri 11.40'ta idi. Mevcut işlem tavsiyesinin yüzde 8'lik carry trade getirisi potansiyeli taşıdığı belirtilen raporda, güncellemeyle ilgili olarak bankanın Rus Rublesi'ne yönelik son dönemde "daha temkinli bir duruşa geçtiği" vurgulandı.

Banka rublenin yılın ilk yarısında gelişen piyasalar arasında "gözde" olduğu, ancak pozitif unsurların azaldığını belirtti. Özellikle Ödemeler Dengesi dinamiklerinin üçüncü çeyrekten sonra mevsimsel olarak daha zayıf bir aşamaya girdiği ifade edildi.

Ayrıca bankanın raporunda liranın son dönemdeki iyi performansına rağmen yüksek fazi ödeyen EM paraları arasında (Ruble de dahil) yıl başından bu yana bakıldığında hala geride olduğunun altı çizildi.

Raporda, "Uzun vadeli değerleme modellerimize göre TL hala en ucuz para birimi." ifadesi yer aldı. "Ruble değerinin en fazla altında bulunan paralardan olmasına rağmen lira, her üç değerleme modeline göre de rubleden daha ucuz." dendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BOSS19 Ağustos 2019 16:04

    Nede kommik ki uzun zaandir dusen døviz bugun cikista ?? alman bankasi da tl al diyor hmmm komik :D 

  • Itri19 Ağustos 2019 15:59

    Çakallar sizi:)

  • Bika19 Ağustos 2019 15:23

    Deutsche Bank( yabancı) defansif hisselerde pozisyon alıp diğer hisselerde  satışına devam ediyor, değerli TL'den dövize geçmek istediğinden  dolayı TL'ye al tavsiyesinde bulunuyor olabilir mi.

  • tırtıl19 Ağustos 2019 15:20

    elın adamı paramıza guvenıyo,bız gıdıp abd dolarına guvenıyoruz, dolarda beklentı bıttımı, hedef 4.70 dedıklerıne gore bıldıklrı bısey vardır bu hansların