E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank: ABD'nin Çin'e ek sınırlamaları güvenli limanları destekler---

Deutsche Bank: ABD'nin Çin'e ek sınırlamaları güvenli limanları destekler

Deutsche Bank: ABD'nin Çin'e ek sınırlamaları güvenli limanları destekler
29 Eylül 2019 - 14:21 borsagundem.com

Deutsche Bank ve Goldman Sachs ABD'nin Çin'e yatırımları kısıtlamayı değerlendirdiğine yönelik haberlerin güvenli liman alımlarını destekleyeceğini bildirdi

ABD'de Trump hükümetinin Çin'e yapılan yatırımları sınırlamayı değerlendirdiği haberi Cuma günü Borsaların düşüşüne neden olurken küresel piyasaların da bu gelişmeden etkilenmesi bekleniyor.

Bloomberg'in haberine göre ABD'li yetkililer dünyanın en büyük ikinci ekonomisine portföy akımlarını sınırlandırmayı, Çinli şirketleri ABD borsasından çıkarmayı değerlendiriyor. Haber sonrası ABD'de S&P 500 endeksi düşüşe geçerken ABD'de işlem gören Çinli şirketler de düştü...

Deutsche Bank Kıdemli Stratejisti Alan Ruskin haber sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin kalmaya devam edeceğini belirterek bu haberlerin altın, İsviçre frankı ve yen gibi riskten kaçışta tercih edilen varlıkları destekleyeceğini söyledi. Uzman "Çin alternatif likit piyasa arayışına girerse euro da bundan faydalanabilir" dedi.

Goldman Sachs Gelişen Piyasa Stratejisti Zach Pandl, bu haberle iki ülke arasındaki ticaret geriliminde yeni bir sayfa açılacağını ifade ederek "görünen o ki bu durum Çin para birimi yuan ve Çin'in komşu ülke para birimlerine baskı yapacak, özellikle de yen gibi güvenli limanları da destekleyecek" şeklinde konuştu.

Çinli şirketlerin ABD borsasından çıkarılması gündemde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)