E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDestek Menkul analisti 'dolar’ı yorumladı---

Destek Menkul analisti 'dolar’ı yorumladı

Destek Menkul analisti 'dolar’ı yorumladı
14 Nisan 2015 - 13:00 borsagundem.com

Finansal Analist Adnan Çekçen, dolardaki yeni rekorları analiz masasına yatırdı.

BORSAGUNDEM.COM

Yaklaşan genel seçimler ile küresel değer kazancı ile birleşince dolardaki önrlemez yükseliş sürüyor. Dolar/TL bu sabah 2,6807 ile rekorunu yeniledi. İlerleyen dakikalarda 2.6770’e geri geldi. Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen dolardaki bu hızlı trafiği yorumladı. İşte o görüş:

“Haftanın ilk işlem günü itibariyle küresel anlamda Doların bir çok para birimine karşı değer kazanması, içerde USD/TL’nin de rekor kırmasına sebep oldu. Geçtiğimiz hafta ABD tarafında açıklanan verilerin beklentileri aşması ve birçok FED (ABD Merkez Bankası) üyesinin, faiz artırımı konusunda Haziran ayına işaret etmesi küresel ekonomiyi tedirgin ederken, piyasada da dolara olan talebi artırdı. Ancak dün itibarıyla başlayan 2.65 – 2.67 hareketini daha çok içerde TL’nin zayıflamasına bağlayabiliriz. Seçim atmosferine erken girilmesi ve içerde yükselen faizler TL’nin değer kaybetmesine bu da Dolar/TL’nin yeni zirve denemelerine yol açıyor. Yeni rekorlar geldikçe dip seviyelerinin yükseldiğini görüyoruz. ABD tarafından gelecek veriler önemli ancak USD/TL’nin 2.64-2.65 bandının altına sarkmadığı sürece 2.70 seviyesini hatta daha da üzerinde bir seviyeyi görmemiz sürpriz olmayacaktır. Bir taraftan dışarıda bir çok para birimine karşı değer kazanan dolar söz konusu iken  diğer taraftan da içeride faizlerin yükselmesine bağlı olarak zayıflayan TL dolar kurunu yukarı taşımaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık bu kadar cabaya14 Nisan 2015 15:36

    merkez bankası türk halkından özür dilemeli ..sanayinin ana carkı olan ham madde fiyatlar eşittir imalatların durması ..fiyat belirsizligi gibi nedenlerden dolayı..

  • diş macunu14 Nisan 2015 13:24

    Dolar herşeyi ama herşeyi etkiliyor ! 10 tl ye aldığım diş macunu 16 17 tl olmuş hemde son bir ay içinde?