E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDers saatleri değişecek mi?---

Ders saatleri değişecek mi?

Ders saatleri değişecek mi?
15 Aralık 2016 - 13:36 borsagundem.com

Saat uygulaması nedeniyle çocuklar karanlıkta okula gidip geliyorlar

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesinin ardından çocukların zifiri karanlıkta yollara düşüp yine karanlıkta okula başlaması velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın"Milli Eğitim Bakanıyla görüştüm. Öğrencilere özel bir uygulamanın müjdesini şimdiden vereyim" açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi.

Bakanlık yetkilileri, ders saatlerini belirleme ve değiştirme yetkisinin valiliklerde olduğunu anımsatarak, "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" bilgisini verdiler.

Mevzuata göre Milli Eğitim Bakanı imzasıyla her yıl yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesinde okulların eğitim öğretime başlama, yarı yıl tatili ile eğitim öğretimin bitiş tarihleri yer alıyor. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin ikinci maddesinde bu tarihler dikkate alınarak çalışma takviminin valiliklerce düzenleneceği hükmü yer alıyor.

SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yüz binlerce öğrencinin okula gidebilmek için güne 05.00-06.00 itibariyle başlayıp, okula yetişebilmek için karanlıkta yollara düştüğüne dikkat çekti. Nazlıaka, "İvedi olarak önlem alacak mısınız yoksa önlem almak için büyük bir kazanın bir felaketin yaşanmasını mı bekleyeceksiniz" diye sormuştu. Nazlıaka bu soru önergesinin ardından Bakan Avcı ile konuştuğunu 'öğrencilere özel bir uygulamanın' yapılacağı müjdesini aldığını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hep ağlak16 Aralık 2016 08:58

    Bir kaç güne günler uzamaya başlayacak diğerindede akşam karanlıkta dönüyoruz diye bağıracaksın ne yapsak ki okulları mı kapatsak

  • TR15 Aralık 2016 14:38

    sabahın köründe işe giden kadınlar ne olacak, bırakın bahane uydurmayı da eski uygulamaya geri dönün lütfen, saat ayarlarıyla oynamayın....

  • ÖĞRENCİ VELİSİ15 Aralık 2016 14:37

    olmaz öyle, öğrenci servisleri, işyeri servisleri ve hafriyat kamyonları ile çakışmadan okallara servis hizmeti verebilmeli, saatleri geri alın lütfen, bir de hafriyat kamyonlarıyla mücadele etmeyelim..