E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 932'ye yükseldi---

Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 932'ye yükseldi

Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 932'ye yükseldi
10 Mart 2023 - 20:38 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 932'ye yükseldi

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. 11 ili vuran depremde son durumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum aktardı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Bakan Kurum, hayatını kaybedenlerin sayısının 47 bin 932'ye yükseldiğini söyledi. Kurum, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Deprem bölgemizdeki illerimizde 5 milyon 4 bin 175 bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 706 bin binada inceleme yapılmış durumda. Bu binalardan 821 bin 302 bağımsız bölümün acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk. Şu an itibarıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve kilis olmak üzere 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarını tamamladık." ifadelerini kullandı.

"YIKILAN BİNALAR 99 ÖNCESİ YAPILMIŞ"

Kurum, şunları söyledi: "Diğer illerimizde de yüzde 90 seviyesindeyiz. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde diğer illerimizdeki hasar tespit çalışmalarını da tamamlayacağız. Burada artçı depremler nedeniyle yeniden hasar tespiti çalıştığımız illerimiz, ilçelerimiz de mevcut. Hasar tespiti incelediğimizde yıkılan binaların yüzde 96,7'sinin 99 öncesi yapılan yapılar olduğunu görüyoruz.

"YAPI DENETİME TABİ OLMAYAN YERLERDE YOĞUN YIKIM VAR"

2022'de yapılan düzenlemeler sonrasında yıkılan yapılara baktığımızda sadece 3,3'ü olarak karşımıza çıkıyor. Bu da yapılması gereken çalışmaya ilişkin bize önemli bir veri veriyor. Yapı denetime tabi olmayan, fay hatlarına yakın mesafede olan, nispeten zemin sıvılaşmasının daha yüksek olduğu yerlerde yoğun yıkımın yaşandığını da buradaki tespitlerimizde gördük."

Koca: Depremden etkilenen iller için 12 bin 700 atama yapılacak

 

Kayseri’deki deprem böyle salladı

 

Depremzede esnaflardan meslek odası ücreti alınmayacak

 

Gaziantep ve Adıyaman 4,1 büyüklüğünde depremle sallandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai11 Mart 2023 13:52

    Nurdağı akpli belediye başkanı gibi hasarlı raporu olan binaya onay veren başkanlar tutuklanmalı ister chp ister akp farketmez. Diğer türlü klavuza uygun onay verilen binalar için ceza verilse Tayyip erdoğan çoktan 99  depremi için içeri atılmalıydı. Hatta Allah korusun yaklaşan marmara depremi içinde 30 40 senelik tüm belediyelerde başkanlarıda içeri atılmalı sizin mantıkla :)) Devlet imar affı verdikten sonra belediyeye laf düşermi onuda çözemedim. AKPLİ belediye başkanı gibi isteye bile hasarlı binalara onay veren başkan gibi olmadıkça.

  • Mucise Reis : (11 Mart 2023 11:09

    Aşağıya cevabımızı yazdık... Taklitler asıllarını yaşatsada, DÜŞÜNEN BEYİN VE ÜRETKENLİK, karşısında taklitlerim sadece beni güldürebiliyor : ) Keşke zeka kapasitesi yazılara yazılsada gerçekten evet bunu ben mi yazabildim diyebilsem :D Neyse aşağıya asli cevapları yazılınca, taklitler çiğ yavrusu gibi ortay açıkıyor. şimdi diyecek ki , beni muhattap aldı hergün yazayım :D kardeşim sabahlara kadar yaz sen, yazıların kapasitesi içeriği bana yetişemiyor, sırıyor :D işte böyle... Karagöz-hacıvat sohbetinize cevabım yazıldı. Fark sırıyor yine :D işte böyle

  • Sai11 Mart 2023 14:07

    135 olacaktı.

  • Sai11 Mart 2023 14:06

    Ali koduş, öncelikle maraşta belediye kaydında defin sayısı 11 bin iken resmi rakamlarda 6 bin gösteren hükümetini bir sorgula, önce doğru düzgün yalancı şahitlik yapmadan bir iş yapsınlar. Enflasyondan, işsizlikten, ölen insan sayısına kadar tek bir işi dürüstçe yayınlayamıyorsunuz. Bunu laik seküler dediğiniz bir hükümet yapsa neyse dicez ama Kuranda nisa 130. ayette yalancı şahitlik kesinlikle yasak ve dinden çıkaran bir suç. Nerede kaldı sizin nas din iman?

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 13:41

    Ali ve o seviyedekile riçin örnek yazayım. Ali sen ve ailen x hastaneye gittiniz. şifa için. yoğun bakım elektriği kesildi solunum cihazı bozuldu... yada amelliyatta iken bina yıkıldı... yada hastane odasındasın enkazda kaldın ... şimdi sen vergini verdin. bakanlık bina yaptı, yapı denedim inceledi, beriki kanun af çıkarttı, öyle böyle o vergiler dev hastaneye döndu. sen altında kaldın bir kısım çıktı bir kısım çıkamadı. Bu durumda ben senin adına herkesi suçlu sayar ve hakkın savunurum. TC vatansdaşı olduğun için. Ama sen diyorsun ki, chp li ise ceza çeksin, akp li ise ceza almasın mı  ? Şimdi senin partili ceza almasın muteahidi, mi ? açıkca mantığını söyle anlamakta güçlük çekiyorum. sen hangi belediye enkazında 10 gün kalırsan hakkını aramayalım ? hangi belediye enkazında kalırsan haklarını arayalım ? :D

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 13:38

    Abi koduş. İmar affı Türkiye geneli olmadı mı ? İmar affını seçim öncesi sunmadılar mı ? Kanun çıkıp 6 milyar usd elde edilmedimi kasaya girdi ?... Her seçim imar affı olmadı mı ? Belediyeyi mahkemeye ver ne olacak ? ben izin vermedim seçim kanunları çıktı o yaptı... öteki diyecek belediye yaptı. öbürü diyecek şu şehir belediyesi yaptı. Affedersin ama ben enkaz altında kalınca ne akp, ne chp, ne mhp, ne iyi parti benım için partisiz önemsiz be kardeşim... :D Sen neyin saçmalığındasın ?  uçak düştü ise kara kutu aranır, aynı uçak düşmesin diye fabrikasından ABD den ekip gelir inceler, analiz eder, hatayı sorunu bulur önlem alır güvenliği arttırır... Tesla kaza yapınca tabrikadan ekip gelir inceler milimetrik hesaplar. devlet bunu yapmalı. Hukumet, belediye, muteahipt, yapaı denetçisi hesap vermeli.

  • ALİ KODUŞ11 Mart 2023 11:53

    En çok ölüm ve bina yıkımı chp li belediyedeki Hatay belediyesinin sorumluğundaki yerde olmuştur.muhalefet neyin peşinde.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 00:21

    En çok ölüm nerede oldu Hatayda .Bu inşaatların yapıldığı yerleri gösteren, inşaatlara izin veren, inşaatları her aşamasında kontrol eden ve oturum ruhsatını veren kim Hatay Belediyesi değil mi.Peki hangi partiden belediye başkanı ve bunun sorumluları yargılanmalıdır.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:12

    Çakma mucize kardeşim dikkat et... Yarın bir gün sivri dil yazdın,  Mucize  reis diye karıştırıp, senide kaldırmasınlar : ) Türkiye de bu işler hızlı olur, mantıksızda oluşur... ahahaha Seni düşündüğüm için yazdım.

  • Mucise Reis : )11 Mart 2023 11:05

    Akp yada chp olması ? anıtkabire gitmesi yada hacca gidip 7 kere dönmesi ? ... Cuma namazına gitmesi yada anıtkabirde 29 ekimde bulunması ?  bu tarz içeriklerin sana bir faydası varmı ? ev yıkıldımı ? ailele röldümü ? insanların hayatı sıfırlandı mı ? Öyle bişe yazmışsın ki gözlerin kör olmuş. Her yazını parti rozetin için yazıyorsun. Bu kada ile bir gün ailen enkaz altında kalır, HDP nin kurtarma ekibi gelir seni Kürt kardeş iftaviyecilerin Kürt kardeş Akut ve belediye ekiplerin kurtarırsa...Gün gelir israill köpekleri gelir kokunu alırsa neyin ne olduğunu anlarsın... parti 50 -100 kişi ile kurulan basit bir şirket, market açmak gibi bişe.. Burada Devletin günüzü görmen lazım. Yazıyorsun ama boş kafa , zihninin içi teneke :D algılayacak kapasiten dahi yok. Satrançta oynanmayan 7-10-95 adın sonrası, en fazla ileriki hamleyi hesap eden kazanır. Sen ilk hamleni düşünemiyorsun daha :D

  • Ahmet Özbir11 Mart 2023 09:05

    ilk dönem akpden seçilmiş, sonra chpye geçip seçilmiş aynı adam