E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremlerde can kaybı sayısı 46 bin 104'a yükseldi---

Depremlerde can kaybı sayısı 46 bin 104'a yükseldi

Depremlerde can kaybı sayısı 46 bin 104'a yükseldi
06 Mart 2023 - 19:54 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 46 bin 104'e yükseldiğini duyurdu

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde acı tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 46 bin 104'e yükseldiğini duyurdu.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugüne kadar 13 bin 753 artçı sarsıntı kaydedildi. Büyük yıkımın yaşandığı 11 ilde hasarlı binalarda tehlike sürüyor. Bölgedeki son durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan aktardı.

Kabine toplantısı sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına yıkıma yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçılar sebebiyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 46 bin 104 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

KULLANILAMAZ HALE GELEN BİNA SAYISI 230 BİN

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Deprem bölgesinde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 230 bini, buralardaki bağımsız bölüm sayısı da 645 bini buluyor. Evi hasarsız ve az hasarlı olan vatandaşlarımız da artçılar ve yaşadıklarının kaygısıyla evlerine giremiyor. Bölgedeki 800 bin kişi ise bölgeden ayrılarak köylerinde kalıyor.

"AMACIMIZ 2 AYA KADAR 100 BİN KONTEYNER KURMAK"

Konteyner kentlerin kurulumuna hız verdik. Konteyner kentleri yoluyla, alt yapısıyla kuruyoruz. Bu da haliyle biraz zaman alıyor. Amacımız 2 aya kadar 100 bin konteyner kurarak, yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşımaktır. Barınma sorunu yanında şehirlerimizin ticari faaliyetlerini ayağa kaldırmaya önem veriyoruz. Bugüne kadar 6 bin geçici ticarethane kurarak esnafımızın hizmetine verdik. Yıkılan ve kullanılamaz iş yerleri için de mobil çözümler üretiyoruz. 3 bin konteynerden oluşan çarşılar kuruyoruz."

Erdoğan: 10 Mart'ta seçim kararı alıyoruz

 

Deprem korkusu yastık altı altını bankaya döndürdü

 

İskenderun Körfezi'nde deprem meydana geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 667 khk07 Mart 2023 16:08

    Takipsizlik ve beraat alan insanlari neden görevine iade etmiyorlar..suclu ise neden atmadin haspse... Suzsuz ise işine iade et.. Ben Erdoğan a oy vermek istiyorum ama sucsuz yere isimden oldum mecbur diger tarafa istemedigim halde oy vereceğim...benim gibi binlerce sucsuz insan var ..adam gibi mahkeme kurup yargılama yapin suc işleyen insanlari cezalandırin..yeter artik millet devlet e dusman oldu

  • xyz07 Mart 2023 11:10

    baran denen dümbük gerçekten sen acınası zavallı akıl ve ruh hastası yaratıksın. Sizin gibiler menfaatleri için her şeyi ama her şeyi kullanır.

  • baran07 Mart 2023 09:56

    500 yıllık enerji boşalması ayrı bir konu 500 yıldır yapılmayan kahpelikleri de bu alçaklar diliyle yapıyor. Zaten bunlara oy veren saftirikler  daha doğrrusu saf ve temiz ama yanılan vatandaşlar  velev ki seçilmiş olsalar daha 3. gün dolmadan başlarını taşlara vururlar. Buradakileri saymıyorum bunlara ne anlatırsan anlat kaşar tipler olduğu için yüzsüzlük bunların kanuında var.  Bu karakter fakirlerinin  Amerikan İngiliz B. elçileri ile görüştükten sonra adeta adaylık için birbirlerini şeker için kavga eden ergen çocuk  gibi  ezmeleri ve aşırı özgüvenler  sebebi Amerikan yazılımlarıdır. Bence hiç güvenmeyin eğer bu yazılımları İç işleri bakanlığı ele geçirirse  vatana ihanet yüzünden ceza almanız  gerekir.

  • baran07 Mart 2023 13:32

    Bu sersem aklınla  dış politika yorumu yapmaz mı?   Taaa bilmem nerelerden çıkarım yapar ahmak!  Utanmasa M.Ö Hitit devrinden de örnek verecek sersem.  Teskere Ak parti hükümeti döneminde geçmedi sersem oğlan. Velev ki geçmiş olsun o zaman da şartlar çok farklı olabilirdi.  Ahmaklık bir serseme ancak bu kaadar oturur.  Ne dar ne de bol tamgömlek gibi oturmuş.

  • xyz07 Mart 2023 11:17

    Reisini ABD' ye götüren ve bunu kullanın diyen Cüneyt Zapsu yu unutma. Siz ABD karşıtı görünürsünüz ama arkadan çak yaparsınız. Irak da bulunan ABD askerlerine kim dua etti. Teskerenin geçmesi için kim çırpındı. Askerimize çuval ne zaman geçirildi. Musul konsolosluğumuz ne zaman işgal edildi. Bi sus baran denen zavallì. Daha dün rahip'i verdiniz. Dön hocam diye göz yaşı döken kim. Sus sus millet salak değil.

  • xyz07 Mart 2023 08:50

    Onbinlerce ölen ve bir o kadar kolu bacağı kopan veya sakat kalan var. Yaralıları saymıyorum. Bunun sorumlusu olmaz mı? O koltukları işgal edenler lafa gelince bir hırka bir lokma ama ballı maaş, koltuk ve itibar söz konusu olunca değerlerde çop oluyor. Liyakat yerine sadakat olunca ortalık çapsızlardan geçilmiyor.

  • baran07 Mart 2023 09:59

    Bu kaarktersiz bıyıklı yabancılar malum fetoş zübükleri de Amerika lılar güvenip Nillet ten çaldıklarını geri almaya hazırlanıyorlar.  Alaaaamazsınız ancak yan gelirsiniz.  Garip kahpenin sadece bir ceketi vardı ya: Meğer  Türkiye nin kanını içmiş şerrefsiz.  Bu da ibrikçisi oluyor.

  • baran07 Mart 2023 09:46

    Hadi oradan karaktersiz psikopat!  İn artık enkaz üzerinden.  Saçma sapan konuşup durma pis ibrikçi.  Ne zaman fotanız meydana çıksa  fino köpeği gibi havlıyorsun.  Akıbetini değiştirmez uğraşma boşuna  embesil yaratık.

  • AHMET ÖZBİLEN07 Mart 2023 09:39

    En çok insanın öldüğü ve en çok binaların hatta bir sene önce yapılan rönesans sitesini duydumusundur çapsız.Bu inşaatlarının yer zemininden imara açan inşaatların her safhasında kontrol eden ve bunlara oturum ruhsatı veren HATAY BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN CHP li neden bunu söylemiyorsun.

  • baran07 Mart 2023 07:27

    Şu anlarda bile hala doğmamış daha doğrusu ölü doğmuş ittifak çocuğuna don biçip makam paylaşımı yapanlar Amerika nın bir araya getirdiğini hepimizi çok iyi biliyoruz.  Bu zevat bir cümleyi dahi elindeki notlara bakmadan okuyamadı!  Hala ahmak kafalar bundan medet bekliyor.  Bilinç altında ne var bu ahmakların tabi bunları da sadece kendileri bliyor.  Rezil olma garantniz benden!  Şindiden söyleyeyim  enkaz üzerinde tepinmeniz bile size fayda vermedi.  Alçak ve aşşğılık yalanlarınızla def olup gideceksiniz.

  • baran07 Mart 2023 09:48

    Bu aşağıdaki xyz denen kazurrat zeka özürlü çatlak bile bile bunların kuyruğuna yapışması boşuna değil.  Bunların başlarına gelecek var. Az kaldı.

  • baran07 Mart 2023 09:44

    Hadi oradan Amerikan finosu olmayan beynin ile  şimdi de psikolog mu kesildin onun bunun finosu.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA07 Mart 2023 09:42

    Meral Akşener de kim bir proje bunlar.Bunlara görev verildi önce MHP yıktırdılar ama AK partiye de yapacak idi millet uyandı.Ben hiç inanmıyor idim Meral Akşener 7 masadan ayrılacağına bunların hepsi çok güzel tezgahlanmış bir oyun ve algı operesyonu idi.Ben pazartesi bu işin biteceğini söylemiş idim asla yanılmadım.Ülke ya daha karanlık günlere gidip kendi topraklarına haps olacak yada bu girdaptan çıkacak.Eğer onlar iktidara gelsin tüm silah sanayi otomotiv sanayi istedikleri tüm fabrikalar tek tek kapattıracaklar emperyalist güçler.IMF den para alan emir alırlar.

  • xyz07 Mart 2023 08:45

    Sen hastasın. Sende ABD paronayası var. Çocukları öcü ile korkutup onlara her istediğini yaptıran yobaz ebeveyler gibisin. Ama millet çocuk değil. Artık bu işler millete tiksinti veriyor.

  • Pala07 Mart 2023 03:56

    Kaliteli bir baskanimiz olsa, yapi denetiminde rüşveti adam kayirmayi bitirir çürük binaları yiktirir, onbinlerce insanimizin olmesine göz yummazdi

  • DIMBIL07 Mart 2023 09:43

    CHP li Hatay beledeyi başkanı ve ekibi iyi denetlese idi bu binalar yıkılmaz idi.Bu kadar da insan ölmez idi.

  • baran07 Mart 2023 07:18

    Git kaliteli başkanını seç zillet ittifakından feto ve pkk işbirliği ile yerin dibine girmeye da hazırlan.  Hiç durma. 

  • Hakan uz06 Mart 2023 20:29

    Size her imkan verildi başkan siz rantı seçtiniz

  • baran07 Mart 2023 07:19

    Karakter!  kafasız karakter!  Rönesans deyince ne anlıyorsun.?  Yıkım ekibinin kurdelasını kestiği yıkım da rönesans!

  • baran07 Mart 2023 06:10

    Cahil ergen hadi ikile bakayım.  3krş.luk aklınla büyük laflar etme.  Böyle aptallar laftan da anlamıyor.