E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremde yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 160'a yükseldi---

Depremde yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 160'a yükseldi

Depremde yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 160'a yükseldi
22 Şubat 2023 - 13:50 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 160'a yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 564 zanlının sorumluluğu saptandı.

Yakalanan şüphelilerden 160'ı çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 175 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca 71 şüpheli hakkında yakalama kararı, 61 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılıkların talimatıyla halen 18 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 11'inin ise hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, 6 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 62 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hırsızlık soruşturmaları

Cumhuriyet başsavcılıkları, depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık olaylarıyla ilgili de harekete geçti.

Bu kapsamdaki soruşturmalarda ise 351 olayla ilgili 282 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 181'i çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 35 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi.

Soruşturmalar çerçevesinde 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 10 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 9 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor.

Beklenen İstanbul depremi için uzmanlar ne söylüyor?

 

3 müteahhit daha tutuklandı

 

Yıkımdan tek sorumlu müteahhitler mi?

 

O müteahhit havalimanında yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş22 Şubat 2023 14:11

    Öncelikle bu işe bu binalara ruHsat veren imar değişikliği yaparak gokdelen niteliği kazAndıran belediye başkanları ve belediye encümeninden başlanmalıdır. Deprem olan illerdeki tüm beleidye başkanlarını açığa alın ve incelemE başlatın buradaki en yüksek devlet temsilcisi olan valileri de işin içine katın. Sonra buraları denetleyen çevre bakanlığına uzanın en sonunda da buraya son örneği BBP parti başkanı DESTİCİ tarafından verilen imara affı önergelerini ve kabullerini inceleyin. Mütahitlik sistemine bir düzen getirin Tüm AB de 33.000 olan mütahit sayısı bizde nasıl 300.000 olabilir. mütahitlik için yeTkinlik yeterlilik vb. şartları arayın yada AB den alın uygulayın. Bu aşamda en son sırada yer alan ve her zaman cebini düşünen mütahit kesimine yoğunlaşın. Buna mutlaka bir son verecek sistem getirin.