E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDepremde sahibine ulaşılamayan eşyalar ne olacak?---

Depremde sahibine ulaşılamayan eşyalar ne olacak?

Depremde sahibine ulaşılamayan eşyalar ne olacak?
17 Şubat 2023 - 15:43 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların enkazından çıkan sahipsiz para ve ziynet eşyaları, tereke hakimlerinde muhafaza edildikten sonra hak sahibi veya mirasçıları çıkmaması halinde hazineye aktarılacak.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından arama kurtarmanın yanı sıra enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görevliler tarafından çok sayıda ziynet, para ve değerli eşya bulunuyor. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; değerli eşyalar, bulunduğu anda kendisinin olduğunu ispat eden sahiplerine veriliyor. Sahibi çıkmayan eşyalar ise polis tutanağının ardından savcılıklara teslim ediliyor. Tutanaklarda bulunduğu yerle ilgili detaylı bilgi yer alan eşyalar muhafaza edilecek.

Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra bulanan değerli eşyaların tamamı savcılık işlemlerinin ardından tereke hakimliklerine teslim edilecek. Burada belli bir süre bekletilecek ziynet ve değerli eşyalar, sahibi ya da hak sahiplerine yine ispat karşılığında teslim edilecek. Belirlenen sürede sahibi ya da mirasçısı çıkmayan eşyalar, yine hakimliklerce yapılan işlemlerin ardından hazineye aktarılacak.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bin 44'e yükseldi

 

SPK'dan depremden etkilenen şirketlere ilişkin yeni kararlar

 

Depremde bile baz istasyonu kavgası!

 

Adana'da depreme ilişkin 11 kişi tutuklandı

 

Küresel şirketlerin deprem yardımları 65 milyon doları aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)