E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğır bilanço: Depremde can kaybı 24 bin 617'ye yükseldi---

Ağır bilanço: Depremde can kaybı 24 bin 617'ye yükseldi

Ağır bilanço: Depremde can kaybı 24 bin 617'ye yükseldi
11 Şubat 2023 - 08:05 borsagundem.com

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.


Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem sonrası ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.

00.00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Tüm gücümüzle arama kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz. 32 bin 71 isimsiz kahraman, arama kurtarma ekiplerimiz. Teknoloji ve arama kurtarma köpekleri kullanılıyor. Üzücü Haberler de devam ediyor. 24 bin 617 hayatını kaybeden kardeşlerimiz. Defin işlemleri devam ediyor.

Ailelerimizin acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız sosyal psikolojik rehberlik yapmaya devam ediyorlar. Biz de her bir arkadaşımızı milletimizle birlikte desteklemeye çalışıyoruz. Hava ve deniz araçlarını kullanmaya devam ediyoruz. 26 gemi 60 uçak ve tabii ki 45 İHA ve dronelarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Savcıların yaptıkları çalışmalarda da, 10 ilde depremde yıkılan binalardaki ölümler ve yaralılarla... Deprem suçları büroları kurulmuştur. 10 ilde 131 şüphelinin depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, 1'i tutuklanmış 113'ü hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Gerekli adli süreç sonuçlanana kadar takibini yapacağız. Günler ilerledikçe sağlık sorunları da ön plana çıkabilmekte. Salgın hastalıklarının önüne geçmek için çalışmalar yapıyoruz.

19.35 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün afetin 6. günündeyiz. Depremden en çok hasar gören Hatay'da üniversite hastanemiz hizmet vermektedir. Diğer illerimizde de sağlık hizmetleri eksiksiz verilmektedir. Deprem bölgesinde gönüllü sağlık hizmetlerine katılmak isteyen personelimizin bulundukları yerde kalmalarını, gönüllü olanların sağlık müdürlüklerinde bildirmelerini rica ediyorum. Sahada yeterli personel bulunmaktadır. Acil müdahale gerektiren hastalarımızın sayısı azalmaktadır. Afet bölgesinde, depremzedelerin bulunduğu yaşam alanlarında, 1. basamak sağlık hizmetleri verilmeye başlandı. “Afet bölgesinde mobil eczaneler devreye girmeye başladı. Köylerimize de sağlık hizmeti ulaştırılmaya devam ediyor. Halk sağlığı koordinasyon merkezlerimiz kurulmaya başlandı. Ortaya çıkabilecek enfeksiyonlar için önlemler alınıyor. Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi. Halk sağlığı merkezlerimizde hijyen malzemeleri sağlanmaktadır. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Devlet ve millet buradadır, sağlık ordumuz burada ve hizmet başındadır. Son durum hakkında bilgi vermek gerekirse deprem faciasında 22 bin 327 vatandaşımız hayatını kaybetti. 80 bin 278 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlar ilk müdahalesini ardından hava araçları ile bin 174, araçları ile 20 bin 130, deniz araçları ile 327 olmak üzere toplamda 21 bin 631 hastamızın tedavilerinin devam ettirilebilmesi amacıyla bölge dışından transferi sağlandı. Sağlık çalışanlarımızdan depremzede yakınları bulunanların idari izinli sayılabilmesi için genelge hazırlandı ve bölgedeki il yöneticilerimize talimat verildi. Bölgeden hasta transferleri artık sadece özellikli hizmetler için yapılmaktadır. Bunun dışında bölgede rutin sağlık hizmetlerine dönülecektir. Bütün iyi niyeti ile bakanlıktan bağımsız olarak bölgede hizmet vermek isteyen sağlık çalışanlarımızın çabalarının zayi olması imkan dahilindedir. İyi niyetle çıktıkları yolda lojistik sorunlarına yol açabileceklerini unutmamalıdırlar.

FUAT OKTAY'IN DÜN AKŞAM Kİ AÇIKLAMALARI

"ULAŞAMADIĞIMIZ HİÇBİR YER YOK"

Ayrıca THY var. Bugüne kadar 177 sefer THY yapmış durumda. 82 bin vatandaşımızı görevli ekibi ücretsiz olarak taşımıştır. 46 kargo seferde 3 bin 245 ton malzeme taşımıştır.

Beslenme konusunda oldukça ciddi mesale sarf etmiş durumdayız. Ulaşmadığımız hiçbir yer yok. Köylere yoğunlaşmış durumdayız. Gün içerisinde 1 milyon 300 bin kapasiteye ulaştık. Bu kapasiteyi artırmak üzere devam ediyoruz.

Burada size verdiğimiz rapor aslında bizi de motive eden rapordur. Sizler vasıtasıyla kendimizi kamuoyunun huzurunda hesaba çekme fırsatı buluyoruz, her gün daha iyisini yapmak açısından. Kızılay, MEB başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Sahada seyyar mutfak, mobil fırınlar, ikram araçlarına kadar kurulan tesislerimiz var sahada.

Barınmayla ilgili olarak MEB ve üniversiteler boyutuyla 461 bine ulaşmış durumda sayı. Şehir içerisinde yaptığımız barınmalar 800 bini aşmış durumda. 40 bin civarında dün akşam itibariyle tahliye operasyonları yapılıyor. Devamı da gelecek.

"HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Hasar tespit çalışmalarımız yoğun olarak başlamış durumda. Bu çalışmalar çok daha artarak devam edecek. Sadece yıkılan binalar şeklinde paylaştığımız bilgiler bundan sonra yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır hasarlı, orta hasarlı, az hasarlı, hasarsız şeklinde detaylı çalışmalar ilk günden itibaren başlamıştı. Şimdi çok yoğun olarak 750-800 ayrı ekip sahada faaliyet göstermektedir.

Kalıcı konutların bir an önce tesis edilmesi ve afetzedelerimizin ulaştırılması açısından, yaraların hızla sarılması açısından hasar tespit çalışmaları son derece önemli.

Defin işlemlerinde tüm il ve ilçelerimizde çok yoğun şekilde dışarıdan da destek vererek her alanda ihtiyaçların giderilmesi, sağlık boyutuyla değil olayın adli sürecin de dahil olduğu tüm süreç zincir baştan sona sıkı şekilde tüm il, ilçe ve köylerimizde yakın şekilde çalışılmaktadır. Defnettiğimiz her bir kardeşimizin kimliklerin tespit edilmesi, nereye defnedildiklerinin belirli olması, kayıtlı olması son derece kritik.

"HATAY HAVALİMANINI HİZMETE ALMAYI PLANLIYORUZ"

Ulaştırma alanında bir sorunumuz yok. Özellikle sahaya lojistik destek vermek anlamında. Enerji, elektrik, doğalgazda kontrollü şekilde her ikisini veriyoruz. Doğalgazda bakım-onarımlar tamamlandı. Özellikle de tedbir amaçlı teyit edildikten sonra verilmektedir.

Akaryakıt konusu şu anda yine yoğun olarak sahaya sevketmeye devam ediyoruz. Haberleşme alanında yaşadığımız sıkıntılardan bazıları özellikle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği yerde tedbir amaçlı jenaratörlerin kesilmesi haberleşmeye yansımaktadır.

Hatay'daki havalimanı tamamlanmak üzere. 1 hafta en geç diye ifade ettim ama inşallah öncesinde tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz.

Okullarımız 1 hafta daha tatil edilmesi konusunu bakanımız ifade ettiler. Hastanelere hasta sevkimiz devam etmekte. Orada oluşturduğumuz kapasite zaten bu durumlar içindi. Hiçbir zaman bizi sıkıntıya sevk etmedi.

Sağlıktaki, ulaşımdaki altyapımız olmasa idi bugün başka şeyleri konuşuyor olurduk.

Gerek bu salonda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımız gerek sahadaki arkadaşlarımız, mülki idare amirlerimiz, bakan arkadaşlarımız gece gündüz çalışmaktalar.

Bu ilk andan itibaren başlamıştır. 04.17'de deprem olduğu andan itibaren biz Cumhurbaşkanımızla bu olayı koordine etmeye başladık. Cumhurbaşkanımız olayın yönetimini bizzat yürütmüştür. Sahada bizim kendisine sunduğumuz raporları tespit edip, varsa ilave yapmamız gerekenler günlük olarak tüm değerlendirmeleri yapıyoruz. Tüm bakanlarımız sahaya sevk edildi. İlk anda hükümetimizin gücü son derece önemli. Bunu görmemiz lazım.

Bu bizim gençlere ve gelecek nesillere olan borcumuz diye düşünüyorum.

Birçok ülkenin yüzölçümünden daha geniş bir alanda ilk andan itibaren işi eline alan hükümetimiz ve tüm çalışmaların başında olan Cumhurbaşkanı vardır. Milletimiz güvende olsun. Hepimize teşekkür ediyor, hayırlı arkadaşlar diliyorum."

GÜN İÇİNDEKİ GELİŞMELER

Sağlık Bakanı Koca, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 406 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 bin 806 kişinin yaralandığını bildirdi.

AFAD, saat 20.50 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 134 kişinin hayatını kaybettiğini, 70 bin 347 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 18.30 sularında yaptığı açıklamada, can kaybının 16 bin 546'ya ulaştığını, yaralı sayısının ise 66 bin 132 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.50 sularında yaptığı açıklamada depremlerde can kaybının 16 bin 170'e, yaralı sayısının ise 64 bin 194'e yükseldiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 14.20 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 14 bin 351 kişinin hayatını kaybettiğini, 63 bin 794 kişinin yaralandığını bildirmişti.AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 1117 artçı deprem meydana geldi.

Saat 02.29 itibarıyla can kaybı 20 bin 665, yaralı sayısı 80 bin 88 yıkılan bina sayısı 6 bin 444, “yıkıldı” ihbarı gelen bina sayısı ise 11 bin 302 olarak açıklandı.

AFAD'dan saat 14:20'deki yapılan son açıklamaya göre; Kahramanmaraş merkezli depremlerde 20 bin 937 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığı bildirildi. 

11 Şubat Cumartesi saat 14.42 itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde can kaybı sayısının 21 bin 43'e, yaralı sayısının ise 80 bin 97'ye yükseldiğini açıkladı.

SON DAKİKA... CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON DURUMU AÇIKLADI

11 Şubat Cumartesi saat 17.00 itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde can kaybı sayısının 21 bin 848'e, yaralı sayısının ise 80 bin 104'e yükseldiğini açıkladı.

Yaklaşık 76 bin kişi deprem bölgelerinden tahliye edildi.

Depremin vurduğu 10 kentte 12 bin 141 bina ile 66 bin 58 bağımsız bölüm ağır hasarlı ya da yıkık.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerindeki can kaybı 14 bin 14 oldu. Depremlerde 63 bin 794 kişi de yaralandı.

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709.

AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, ambulans ekipleri, gönüllüler, yerel güvenlik ve yerel destek ekiplerinden görevlendirilen saha personel sayısı ile beraber bölgede görev yapan personel sayısı 113 bin 201'e ulaştı.

Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 şehre, AFAD, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kızılay tarafından 137 bin 929 çadır ve 1 milyon 255 bin 500 battaniye sevk edildi, 92 bin 738 aile yaşam çadırının kurulumu tamamlandı.

Kızılay, AFAD, MSB, Jandarma ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (İHH, Hayrat, Beşir, İnisiyatif Dernekleri) bölgeye toplam 95 mobil mutfak, 79 ikram aracı, 1 mobil aşevi, 4 mobil fırın, 39 sahra mutfak, 1 konteyner mutfak ve 86 hizmet aracı sevk edildi.

AFAD: 28 BİN 44 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD: Bugün saat 11.38 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden kara yolu, demir yolu ve hava yoluyla 28 bin 44 kişi tahliye edildi.

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı sebebiyle il dışına gitmek isteyenler için Jandarma birimlerince bulundukları illerde, aşağıda adresleri verilen tahliye alanları oluşturulmuştur.

Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuran vatandaşlarımızın tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanmaktadır.

9 Şubat 2023 saat 11.38 itibarıyla karayolu ve demiryolu aracılığıyla 4.607, havayolu aracılığıyla 23.437 olmak üzere toplam 28.044 vatandaşımız afet bölgesinden tahliye edilmiştir.

Tahliye olan vatandaşlarımız, gidecekleri illerdeki Valilikler ve AFAD koordinasyonunda belirlenen barınma alanlarına ve misafirhanelere yerleştirilmektedir.

Kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayıp afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımız, çıkış yapmadan önce bulundukları yerlerdeki Jandarma tahliye noktalarına bildirim yapmaları halinde, gidecekleri illerdeki barınma noktalarına yönlendirmeler yapılmaktadır."

MSB: GECE YARALI TAHLİYESİ DEVAM ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerle deprem bölgesindeki yaralı tahliyesine devam edildiğini bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gece şartlarında bile helikopterlerimizle aralıksız şekilde deprem bölgesinden yaralı tahliyesine devam ettik, ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HELİKOPTERLERLE KÖYLERE YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin dağlık kesimindeki köylerinde depremzedelere askeri helikopterlerle yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep'teki deprem çalışmaları kapsamında AFAD tarafından organize edilen yardım malzemeleri, dağlık alanlarındaki köylere askeri helikopterlerle ulaştırıldı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının takip ve koordinesindeki yardımlar, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında toplanarak askerleri personel tarafından askeri helikopterlere taşındı. Daha sonra havalanan 5 helikopter, 17 sortide İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin 15 dağ köyüne iniş yaptı. 7,2 ton içme suyu ve gıda kolisi, 87 çadır, 2 bin 400 bebek bezi ve 700 battaniyeden oluşan yardım malzemeleri, askeri personel tarafından, depremzedelere dağıtıldı.

ŞANLIURFA VE KİLİS'TE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz, Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir" denildi.

THY'den 9 Şubat öncesine iade ve değişiklik duyurusu

 

Guterres: Kahramanmaraş depremi zamanımızın en büyük doğal afetlerinden

 

ABD'den Türkiye ve Suriye'ye ekstra 85 milyon dolar

 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (155)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaderin tokadı11 Şubat 2023 20:52

    Bu asrın felaketi, baş müteahhit ve destekçilerinin ders almalarını sağlamıştır inşallah!

  • Mucise Reis : (11 Şubat 2023 20:51

    ÇOK ÖNEMLİ....önemli savcılar valilik ve kaymakamlıklara yazı göndermeli.. yapı denetim firmalarındakı depolar, arşivler, binalar çatlak, kırık, dökük vb denilerek delil karartma ve yok etme, imha etme olabilir. acilen ordu, polis, vb savcılık kararı ile mahkemeye delil olacan bu binaların kapılarında bekletilmeli. bu çok önemli... ben savcı olsam ilk işim delil niteliği taşıyan bu kurumların kayıtlarına el koyup guvenlık altına almak. ama bakıyorum adalet bakanlıgından ohal oldugu halde savcılardan bir adım yok  ? bu durum benı endişelendiriyor... bu mahkemeler suçlu bulmakta kararlı mı ? değil mi? yada benım aklımamı gelıyor böyle şeyler ? acilek siyasileri ve yetkilileri göreve çağıeıyorum bir vatandaş olacak....

  • Mucise Reis : (11 Şubat 2023 19:24

    Buraya notumu alayım. Yeni bir üniversite açılmalı Doğal afetlere karşı müdahale diye.. buradaki eğitimli gençler bazı birimlere girebilir, itfaiye, sahil güvemlik, can kurtaran, orman müdürlüğü, vb. kadrolarda değerlendirilebilir. farklı meslek seçselerde buradakı uygulamalı eğitimleri ülke adına buyuk kazanç olacaktır. Bence bi rkaç üniversite kaliteli biçimde bu alanda bölüm açmalı. kpss ile buradan ,insanlar bazı mesleklere girebilmeli. uzman asker, polis, vb. her alanda donanımlı insanlar oluşturulmalı. bence acilen milli eğitim bakanlığı 1 derece tehlikeli sel-deprem-3 tarafı deniz ulkemizde vb bu alanda çalışma yapmalı...

  • Mucise Reis : (11 Şubat 2023 15:08

    TIR şöfürlerimize itibarları ve hakları verilmeli... Bu milletin Atardamarı olmabilmişlerdir... Kimi gitmeyecek tırı yürütmüş yollarda aracı zarar göresede....Kimi aracını yurtdışından Deprem oldu diye bomboş getirip zaararına hemde, ilk belediyeden yükünü almış....Kimi cebinden kredi kart ile mazot koyup depreme mal malzeme götürmüş... Her biri bambaşka bir macera, saatler sürecen kapalı, karlı, yıkık yollarda .... Gerçekten TIR Kaptan Şoforlerın hakları ödenmez... Büyük gerçekleşen mucizevi işlerde herbirinin imzası var... Takdir edilmeyi hak ediyorlar... Herkesin emekleri hakları büyük elbet, ama TIR şoforleri olmasa atar damalarlarımız olmazdı,  gibi geliyor bana... 

  • Bik11 Şubat 2023 13:45

    Deprem fonunda biriken para ve imar affıyla toplanan paralar nereye harcandı ki!

  • Kamil11 Şubat 2023 14:34

    Yol yaptık dediler hesap sormayın demişlerdi.

  • Cem11 Şubat 2023 11:29

    Mallıkta sınır yok. Kimse demiyor ki imar affı çıkartıp yıkık dökük kaçak binalara tapu verdim 10 sene önce 20 milyar lira para topladın. Ölümün sebebi sensin demiyorsunuz da koç kar etmiş para ver diyorsunuz. Yazıklar olsun hepinizin insanlığına.

  • Yusuf11 Şubat 2023 16:53

    Sığır bey. Hatay komple mi yıkıldı. Erzin de bir tane yıkılan bina neden yok. İmar affında parayı aldın git bak kontrol et kolon kesikse boşalt binayı kentsel dönüşüme sok. İşte sığırlarda akıl olmadığından anca üste çıkmak için küfür etsinler. Bi kurtulamadık sizden xyz

  • xyz11 Şubat 2023 13:00

    Üst üste iki büyük deprem hangi bina sağlam kalır?   Mütahhit hatası kolon kesmeler ayrı konu da sen de tam bir sığrsın!

  • musa11 Şubat 2023 10:45

    iş bilmeyen adamları cumhurbaşkanı yaparsan olacağı bu. rüşveti veren herkese inşaat iznini verir, fay hatları üzerine yapılaşma iznini verir herkes ölür

  • hoca11 Şubat 2023 11:51

    iş bilmeyenleri seçmek kötü, bir de vatan haini olanları var. ülkenin tüm finansal kuruluşlarını, spk, bddk, merkez bankası, hazineyi büyük bir depremde komple yok olsun diye istanbulda tek bir yere topluyorlar. depremde yıkılıp her yeri sel bassın diye etrafına kanalkazıyorlar

  • Haluk 10 Şubat 2023 22:16

    Reis aya gidiyoruz demişti. Depremden 4 gün sonra hataya gidildi. 6 gün olacak köylere daha gidilmedi. Götür bizi aya aya.

  • Haluk10 Şubat 2023 22:14

    Reis kader dedi artık kimse konuşmasın. Kaderinize razı olun dedi.

  • Bozkurt11 Şubat 2023 20:32

    Çakma milliyetçi, küfürbaz baran, ellerindeki kanı unuttuğumuzu zannetme. Sahtekarlığı bırak ve ortadan kaybol!

  • baran11 Şubat 2023 13:25

    Hadi oradan köpek sürüsü! K.Maraş, Hatay Adana Malatya yı  ben mi kurdum oraya zaten yüzyıllardır orada kurulu o şehirler!  Allah sizin gibi alçakların hakkından gelir merak etmeyin. Pvng. din den soğumuş!  Alnı secdeye gelmeyen it ahkam keserse böyle olur.  

  • hayri11 Şubat 2023 11:51

    halkı dinden soğutup, ataist yapmak için uğraşıyor bu siyonist uşağı reis

  • Hamido 10 Şubat 2023 21:31

    Bazıları devamlı yapılmadı edilmedi diyor. Bir kişi de çıkıp bişey yapmadım, laf ürettim, utanıyorum demiyor, oysa böyle demek de erdemdir.

  • Afetzede10 Şubat 2023 21:50

    Hamido sana e-devlet üzerinden AFAD a yardım yapın mesajı gelmedi galiba.

  • Kadercilik10 Şubat 2023 21:00

    Müteahhit sayısı Türkiye de 453.500, Almanya da 3.500. Bu rant hırsı sonucu şehirlerimiz yok oluyor maalesef. Aynaya bakalım ve cevap verelim lütfen, halk olarak suçumuz yok mu? Ülkemiz çaresizlik içinde, halkımız iktidardan iktidar halktan yardım bekliyor. Bence en büyük suçlu halk olarak bizleriz.

  • Galip10 Şubat 2023 22:04

    Ülkeye hırsızlar dadanınca herşeyin fiyaskosunda kaderci oldular.

  • Mucise Reis : (10 Şubat 2023 13:47

    Orada bir içi boş 1 -2 yaşında yeni yapılan bina, inşaat iken çöken bir kaç enkaz vb kaldırmayalım. Öyle yeni inşaat çalışmaları var. Orası ölümsüz bir anıt gibi olsun. İnsanlar gelip görüp gerçekleri yaşananları unutmasın. Ve yeni evler, konutlar ona göre yapılsın. Kesinlikle bir anıt deprem alanı olmalı. İnsanlar oraya gitmeli, dua etmeli, ve Deprem gerçeğini unutmamalı. Orası rehberler ile öğrenciler tarafından gezilmeli. Gelecek nesiller. Ülkemizin nasıl bir deprem tehlikesi ile yaşadığını bilsin. Eğitimlerini tamamlayınca bu gerçeğe göre kişiliklerini ve ticarari hayatlarını sürdürsün. Bu da deprem sonrası , enkazlar sonrası unutulmamak adına yapılması gereken bişe. Büyük şehirBelediyeleride böyle bir enkaz anıtı, enkaz alanı, deprem gerçeği vb unutulmaz yapacaktır zaten... Düzceyi unutmadık. Ama Düzcede böyle bir alan olsa belki daha ciddi önlemler alabilirdik... Ders alıyoruz malesef ....

  • Yunus10 Şubat 2023 12:11

    Milletvekili zamlarını bir dakikada mecliste onaylayıp 80 bin lira yaptılar. Gariban eyt li 5.500 lira maaş alacak onu onaylamadılar. Trollerde iptal edilsin diyor. Yahu hak edilen emeklilik maaşını alacak. Bunlar yardım parası değil ama trol her zaman troldür.

  • Eyt li10 Şubat 2023 12:23

    Bir eyt li olarak cebimde 40 liram var.inanın ilk maaşımın yarısını afada bağışlayacağım.

  • Okie Dokie10 Şubat 2023 11:18

    Merkez bankası ve tüm finansanl kuruluşlar İstanbul'a neden taşınmak isteniyor?

  • pala10 Şubat 2023 12:05

    büyük istanbul depremi olduğunda borsa, bankalar, spk, merkez bankası, hazine can derdine düşsün, ekonomik olarak çökülsün diye. kanal istanbulu da balkanlara asker intikali yapmak zorlaşsın, türklerin oralara bir daha gitmesi imkansızlaşsın diye kazdırıyor Abd

  • Nuri10 Şubat 2023 11:01

    Güngören belediyesi ekipleri 102.saatte bir kişiyi kurtardı.umke geldi son anda ambulansla gitti.çıkaran başka çıkardığını lanse etmek isteyen başka.aynı Kemal abinin katma değer şaban filmindeki kızı kurtarma sahnesi gibi.

  • Nuri10 Şubat 2023 11:42

    Haberin öncesini yeni gördüm tamam beraber kurtarmışlar Allah hepsinden razı olsun

  • Mucise Reis : (10 Şubat 2023 11:35

    Aynı olayı yabancı si,tede üzülerek izledim. Yabancı ekip tam kurtaracak çıkartacaktık, kameralar geldi. ekipler geldi. canlı yayaın başladı bizi görevden aldılar dedi. Yabancı çalışma ekiplerindede aynı durum gerçekleşti malesef. Birileri orada emek hırsızlığında ve düzeni isteyerek bozuyor. Üzücü durum. Farklı bir neden var ise, önce ekiplere açıklama yapmaları gerekli. Çok istiyorlarsa bir sürü enkazdan, 24 saatte istedikleri kadar canlı yayınlar ile çıkartma işlemi yapabilirlerdi.

  • guess10 Şubat 2023 10:35

    Bolu ilimizdeki tüm binaların kontrol edilmesi gerek.aynı acıyı yine yaşamayalım.

  • recai10 Şubat 2023 12:06

    o binalar zaten kontrol edildi ruhsat verilirken. rüşvet alan yönetimi uzaklaştırmadıktan sonra yeni yapılacak kontroller de sağlıklı olmayacak

  • Mucise Reis ;(10 Şubat 2023 10:12

    Akıllarda aynı şey... Bu termal kemra sistemlerini acilen aselsan bir şekilde, drone destekli sistemler ile, ayda basit kullanımlı olarak bol bol üretip geliştirmeli... Aksungur insansız araçlar uçan baz istasyonu görevi yapıyordu Orman yangınlarında, Demekki baz istasyonları olayınıda bayraktar, iha, siha vb. oluşturacak cihazlar lazım. Yada Türksat üzerinden alınan uydu bağlantılarını farklı seyyar uçan araçlar, yada karada duran araçlara aktarıp gsm iletişim, wifi iletişim olarak çalışmalara acilen geçmeliyiz. Ülkemiz deprem kuşağında bizler bu olayları Yerli ve Milli olarak acilen bir bakanlık tarafından projelendirip, bir kaç üniversite işbirliği ile sonuçlandırmalıyız. E devlet üzerinden aşağıda belirttiğim global sistemi, gönüllülük esaslı  kurmalıyız.Notları alıyoruz.

  • Teşekkür10 Şubat 2023 09:28

    Bu depremde fedakarlık ve yararlılık gösteren başta arama kurtarma ekiplerimiz olmak üzere üm kahramanlarımıza yabancı destek ekiplerine anı olacak şekilde teşekkür ve birer saat hediye edilmeli. Tüm yabancı destek ekiplerini ülkelerine hediyelerle iyi uğurlamalıyız. Güçlü bir millet olarak tarihimizin en büyük felaketini el ele atlatacağız. Bu bölgeye ve insanlarına bir aylık değil belki on yıllık bir destek süreci olacak.

  • Depremzede10 Şubat 2023 23:12

    İroni gücünü tebrik ediyorum.

  • Analiz10 Şubat 2023 09:20

    Lise ve üniversitelere bölüm ayırmaksızın proje yönetimi dersi zorunlu olarak konulmalı ve ciddi şekilde verilmeli belki plan organizasyon yönetim hedef amaç bilgi ve kalitesi toplum genelinde artış gösterir. Bilgisizlik vurdumduymazlık unutkanlık kalitesizlik rüşvet kısa vadecilik kurnazlık en büyük toplumsal belamız, Kesit görüş siyaset inanç vs ayırmaksızın bu pramid bizi 3. dünya ülkesi sınıfına sokuyor. Son 400 yıllık hikaye ve kapasite bu. 1640 da katip çelebi çok güzel analiz etmişti bu yapıyı o günden bugüne önemli işler yapıldı ancak eğitim analiz düşünce yapımız ve hayatı ele alışımız çok değişmedi. Akıllı toplumlar acı olayları 2 kez yaşamaz bu savaş olur deprem olur ama aynı konuda 2 kez kazık yemez, güçlenir çözüm üretir. Üzüntümüz büyük, kendi hesabıma kendimden başka kimseyi suçlamıyorum. Değişmek ilerlemek istiyorsak dürüstçe duygusuzca etki altında kalmadan kendimden başlamalıyım.

  • Cem10 Şubat 2023 08:51

    5 gün oldu daha kimsenin gitmediği yerler var. Köylere hiç kimse gitmedi. Haberlerde konusu dahi geçmiyor.

  • Hamido 10 Şubat 2023 21:28

    Sen gideydin. kış gününde sıcak yatağından çıkamadın tabii. Hep yapılmadı edilmedi deniyor. Bir kişi de çıkıp bişey yapmadım utanıyorum demiyor.

  • Numan09 Şubat 2023 21:47

    Askeriye kendi başına hareket edebilse çok kişi kurtarılır, yardımlar çok daha hızlı yapılırdı. Çoğu ilçeye köye daha yardımı bırakın araç bile gitmemiş.

  • Depremzede10 Şubat 2023 21:25

    Cahil haklısın.

  • cahil10 Şubat 2023 12:08

    askeriye kendi başına değil, savunma bakanı, genel kurmay başkıanı, kara kuvvetleri başkanı talimatı ile hareket eder. Hulusi Akar müdahale etmeyin dedi

  • Vedat09 Şubat 2023 20:53

    23 yıldır deprem vergisi alan akp depremle yıkıldı. En büyük para 200 lira. Araba lastiğinin bir patlağınım tamiri 200 lira. Parayı çöp ettilet ülkeyi yıktılar.

  • Veli09 Şubat 2023 23:18

    Dün 1 kilo peynir aldım 250 lira. Bir tomar para verdim say say bitmedi. Bakkalda bekleyenler kredi kartı diye birşey var diyor. Ben kart kullanmıyorum. 10 bin lira para cebime sığmıyor. 500 ve 1.000 lira acıl basılmalı. Hatta basmışken 2.000 lirada basılmalı

  • Baran09 Şubat 2023 17:52

    Maalesef 22 yillik iktidar coktu. Dunya deviyiz, alem bizi kiskaniyor diye dusunuyorduk. 1 tas corba pisirip dagitamadilar 3 gunde

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa09 Şubat 2023 18:40

    Kovid için hala TC noma çıkan 3 maskemi alamadım. Avrupaya uçaklarla maskelerimiz gitti

  • vatandaş09 Şubat 2023 14:55

    baran denilen kod sana güzel Türkçemizde söyliyecek bir laf bulamadım. Nihayetinde derim ki kötü söz, hakaret sahibinindir onun karakteridir. SEni kendinle başabaşa bırakmak en doğrusu anlaşıldı ki sıkı bir yandaşssın ne diyeyim yolun açık olsun

  • baran09 Şubat 2023 15:56

    Bir kısım insanlar ağlıyor acı çekiyor. Bir kısmı da onları kurtarmaya çalışıyor. Bir diğerleri de uzaktan yardım nakdi ya da gıda battaniye  ya da kan veriyor,  dua ediyor.  Bir kısmı da sadece akıl verip eleştiri yapıyor!  Sen bunlardan hagisi isen artık!  Senin de yolun açık olsun. Ha bu arada ben parti üyesi falan değilim.  Olsam da çekinmez söylerim.  Fakaaat bu ülkede kimin hangi telden ne niyetle çalıdığını da çok iyi anlar idrak ederim.  Deprem bölgesine sadece ajitasyon yapmak için gidip sonra kayak tatiline giden çakallardan bıktık usandık artık!  Azıcık samimi olun 

  • Ferdi09 Şubat 2023 12:54

    İşin içine siyaset girdi akp depremde çöktü. 23 yıllık deprem vergileri nerede.

  • Mucise Reis : (09 Şubat 2023 12:09

    aklıma bişe geldi. E DEVLET ÜZERİNE BASİT BİR UYGULAMA eklense...Şehircilik bakanlığı, AFAD vb., orada GÖNÜLLÜ ol bölümü olsa... Mesela. Meslek, bulunduğun şehir , gel dendiğinde 24 saat, hemen, gibi gelebilirim seçeneği,  yaş, başka bir rahatsızlık var yok, kan grubu vb. yazsa.. atıyorum bir kamu aracı gelecek attım İzmirden, bakanlık bakacak araç gelırken, bu sistemden ne lazım ? GÖNÜLLÜ keçpe operatörü, gel gel dicek. Günüllü sağlıkçı gel gel , gönüllü almanca tercüman gel gel .. yahu bu sistem neden yok ? sisteme E devlet üzerinden Her gönüllü başvursun. anlık telefon iletişim ile görüşüp organize etsin ? Neden yok ? Yada gönüllü Tır var, bekliyorum... gönüllü x şirket 5 graydarım var, 2 fokliftim var, 4 vinç var.. yazsın burada BEKLESİN... sesli, operatör anlık yönlendirmeler ile sen adıyamana x noktaya git. sen hataya C koyune git, vb. vb. yahu inanamıyorum. bumu hazırlık ??? proje yazılım ile olacak basit bir iş, bırakın biz yapalım sevabına bari.... : ((( 

  • baran10 Şubat 2023 10:19

    Sırıtma aşağılık karaakter! Senin ne olduğunu herkes biliyor. 

  • Mucise Reis : )09 Şubat 2023 16:00

    BARAN senin kafan basmaz bu işlere. Sen anca. o terörsist.Bu bölücü. Ömürü nankör, Diğeri kominist, beriki Saroscu, başkası ingilizci, ötekiler ABD nin emirleri ...Maksimum cahil kafası işte bu :D işin gücün bu. Hayali suçlamalaar. Bir aklı başında proje, fikir yok. o yüzden iyiler, yani Bizler kazanıyoruz hep. kazanacağızda. Aklımız var ve fikir üretebilyoruz. Kikin kim olduğunada bir gün bağımsız hukuk çok güzel somut deliller ilede ortaya serecek...O günlerdede ben buradan yazarken, sen ortadan kaybolacaksın. :D

  • baran09 Şubat 2023 13:50

    Bakın sayın arkadaşlar bu köpek mütemadiyen sırıtıyor.  Nasıl bir alçak olduğunu varın tahmin edin  Ara sıra güya ağlarmış gibi yapıyor!  Ama yine de sırıtmasını saklayamıyor.  Ben böyle itlerin ciğerini okurum. 

  • Mucise Reis : (09 Şubat 2023 13:43

    akıl akıldan üstündür... Bir kankamla beyın gırtnıası yaptık...dediki yaa sistem gelişsin gonullu kayıt olanları birleştirelim... örnek : Evim var ankarada 5 kişilik.. otelim var vanda 20 kişilik... antalyada yazlık  var 200 kişilik site.... bir başkası otobüsüm var gonulluyum yakıtı mahallemde topladım görev alırım... otomatıkman E devlet uygulaması yonlendırmeler ile bu kişileri buluşturup barınma sorunlarını saatle riçinde basit biçimde gönulluluk esasına göre çözebilir... arıyorum evcil hayvan bakarım diye kayıt olan birine kediler gönderilebilir, gonullu aracı ve kendisi ile... Bu alanda büyük bir yazılım devrimi lazım. öneri olarak Resmi birimlerede sunuyoruz. Bu sefer yetişmesede, umarız gelecekde bir daha bunları yaşamayız : ( o çadırlarda insanlar konaklıyor ama belkide otellerde onları misafir etmek isteyen işinsanı buyukler, yazlıkların anahtarını verecek gonulluler var : ( kimsenın birbirinden haberi yok....

  • Mucise Reis : )09 Şubat 2023 12:41

     E Devlet uygulaması diye... bu e devlet sistemide öyle olmalıki aynı anda 15 milyon insan girince çökmemeli .... çökmeyen sistem üzerine çok güzel farklı içerikler, ek yazılımlar, yamalar, farklı projeler üretileiblir. 100 bin kişi eyt için sgk ya giriyor, sistem çökuyor 2 gun kendine gelemıyor...Hatta bütün belediyelerin, büyük şehir belediyelerinin bu listeleri olağan üstü durumda açması, anlık oalrak kayıtların doldurulması lazım... çünkü eskiden açılan kayıtlar aylar geçiyor arıyorsun liste çöp oluyor. afet öncesi açılmalı, kayıtlar oluşturulmalı canlu guncel kayıt olmalı. yoksa belediyelerin kurtarma ekipleri vardı malesef yarısı eknaz altında yada alesinin derdinde idi., depremde gördük

  • Mucise Reis : (09 Şubat 2023 10:20

    Editör Yayınla : (Baran'ın küfürlerinden çok daha masum yazdım...)Bu arada yazmaz isem içimde kalacak. En küfürsüz biçimde yazıyorum... Bazı tırlardan malzemeleri gizlice çalan (fenerbahçe tırları polorları) ..Battaniye yardımına gelenlerin araçlarını durdurup yağmalayan....Sokakda Türk kardeşlerimizin ellerinden ürünleri bıçak çekip alan, tehdit eden ... Bakın sizin gibi şeref yoksunlarını bu ülkede görmek istemiyorum. Beşiktaş Çarşı grubu ciddi manada bazı mahallelere gidip, o karanlıkda biz asayişi salarız , orada insanları organize ederiz demeside, gerekirse orada yatar sabahlarız demeside takdirimi topladı. ki otobüsler ile giden üyeleri çok fazla şuan... En basit ve en masum biçimde yazdım. Hesapları bu millet sorar. Bir bardak su uzatanı unutmaz dost bilir, şerefsizlik edeni unutmaz gereğini yapar...

  • baran09 Şubat 2023 13:47

    Hayvana hayvan demek küfür değil sadece bir tesbit!  Ahlaksızın nezaketlisi  yine ahlaksızdır.  Sadece pis ve iğrenç  zayıf aklı ile puan almaya çalışan mütemadiyen nik değiştirp akşama kadar buralarda bir nevi sörf yapan şerrrrefsiz  aslında keyiften uçan değil  sürünen bir münafık!  Hepsi bu!  Senin gibi karakterler değil yanımda ayakta bile duramaz. Bak kansız it yine bir yalan yazmış!  Sosco ve provakatör parti başkanını zaten kendi partisi yalanladı!  Ama sen öyle aşşağılıksın ki aleyhte kim ne yazarsa hemen burada maymun bir şekilde aktarıyosrun. 

  • Kadir09 Şubat 2023 09:57

    Akut vardı şimdi nerede. Yok neden yok çünkü Atatürkçü diye nasuh mahrukiyi devre dışı bıraktılar. Yobazlıktan başka birşey değil.

  • Veli09 Şubat 2023 12:37

    Siyasete insanları kurban ettiler. Yardım malzemesinin gitmesine izin vermiyorlar. Neymiş afas dağıtacakmış.

  • Hataylı09 Şubat 2023 09:53

    İnanın daha ilçelere kasabalara köylere kimse gitmedi. Televizyonlar sadece maraşta malatyada kurtarılma görüntülerini veriyor. Bizim gördüğümüz onun bin misli. Artık bina altında kakanlara dua etsekte faydasız. Dua edin büyük artçı deprem olmasın ki çatlak binalarda ısınmak için evlerine girenlerin üzerine binalar yıkılmasın.

  • Memati09 Şubat 2023 09:42

    Imar affi ile kuralsiz binalara ruhsat veren kisi yuzunden binlerce kisi oldu. 3 kurus icin oyunu satanlar gomulecek mezar bekliyor 3 gundur

  • Bekir09 Şubat 2023 12:38

    Akp para gelsin de nasıl gelirse gelsin diyor.

  • Şimdi iş zamanı 09 Şubat 2023 09:15

    Belki on binlerce kayıp,, yaralı, yüz milyarlarca dolar maddi hasar, etkisi en az on yıl sürecek tarifsiz büyük felaketle karşı karşıyayız. Bu acılı dönemde partizanlığın p sini yapanları bu halk affetmez. Yaşadığımız ülke binalar organizasyon yeteneklerimiz yönetim kapasitemiz yeterlilik bilgi çözüm becereleri herşey ortada herkesin başına birgün bir yerde gelebilecek kimsenin muaf olmadığı bir durum. Ya rasyonel kafalara sahip çözüm odaklı oluruz yada kadere mahkum. Bugünü atlatalım hiç unutmayalım ve 2 gr aklımız varsa bundan sonra deprem öncesi sırası ve sonrasının şehirleşme bina organizasyon kalitesi bazında gereğini yaparız. Gece gündüz ülkenin her yerinde yardım destek için fedakarca çalışanlar sahadakiler iyiki varsınız.

  • baran09 Şubat 2023 13:48

    Vatandaş görünümlü kahpe  adam değilsin ki seninle muhatap olayım.

  • vatandaş09 Şubat 2023 11:31

    Baran  kodlu şahsiyetsiz yaratık insanların yazdıklarını beğenmeyebilirisn ama hakaret edemezsin ayrıca hayvanlara da hakaret etme onlar senden çok daha düzgün

  • baran09 Şubat 2023 10:17

    Çok haklısın kardeşim!  Ama gördüğün gibi hayvanın biri mütemadiyen kirletiyor buraları o pis haysiyetsiz aklı ile. 

  • vatandaş09 Şubat 2023 10:07

    Güzel söylüyorsun hoş söylüyorsun da bu felaketleri önlem almak ve bilimi dinlemek yerine kadere bağlayan  fıtrat diyen bir iktidar, rejim varken, bu konuda meclise getirilen her öneriyi red eden bir AKP_MHP grubu varken, hala halkın önemli bir kısmını ötelekeştiren bu sisemde nasıl olacak bu iş arkadaş

  • Organizasyon09 Şubat 2023 08:59

    Ne lazım nereye lazım nasıl kime ulaştırılacak il ilçe mahalle bazında listelenip medya devlet sivil örgütler işbirliğiyle acilen organize edilmeli. Tv ler bir ikisi dışında hala boş konu ve konuklarla vakit öldüreceğine hemen içinde devlet ve stk temsilcisi de olan canlı yardım destek watsup vs masası kurmalı, sahayla direk iletişim içinde bu işe ortak olmalı, aynı haber ve görüntüler yerine açık net ve doğru bilgiyle hareket önemli.

  • Maalesef09 Şubat 2023 07:55

    Gölcük depremindeki sayıyı geçecek görünüyor maalesef benim tahminim maalesef 25-30 bin umarım çok daha az olur.

  • Hataylı09 Şubat 2023 09:11

    Ben size söyliyim 200 bin. Belki daha fazla

  • Mucise Reis : (09 Şubat 2023 09:06

    ör: Efes ve tuborg montları AFAD tarafından bira reklam vb içerik taşıdığından kabul edilmemesi, orad akar olması ama kıyafet olmaması nasıl bir mantık ? depolarda polar, mont, eldiben, atı, bere, vb. alkollu içecek reklamı diye kabul edilmiyor ? bu nedir ? Biri anlatsın...O zaman fabrikalarınıda kapatalım borsadan da çıkartalım. ötv+kdv+kurumlar vergisi gelirlerinide devlet kasasına sokmayalım,... aklım durdu.fikirsiz mantıksız işlere... 

  • Mucise Reis : (09 Şubat 2023 08:31

    Üzülerek 40 lı rakamlara zorlar gibi geliyor... Daha müdahale edilmeyenler var. Deprem 1, cahillik ve organizasyonda bir miktar bunda etkili malesef... Umarız gelecekden japonlar gibi  ders alırız

  • cingöz08 Şubat 2023 23:07

    twitter kapatılacağına kalitesiz bina yapan mütahitler tutuklanmalı idi

  • Iyri09 Şubat 2023 09:20

    Rusveti veren dudugu calar

  • Nuri08 Şubat 2023 22:39

    Termal kameralar neden kullanılmıyor.

  • K308 Şubat 2023 18:56

    DÜNYA LİDERİ ANTALYA ALANYADA OTELE GİDİN DİYOR VAYBE ADAMIN HAYATI BİTMİŞ OTELE GİT SEN SARAYDAN ÇIK HALK ORAYA GİRSİN ORASI HANİ HALKINYA.....BİRGÜNDE SEN ORADA YAT VATANDAŞIN YERİNE......

  • baran08 Şubat 2023 17:41

    Peygamberimizin (S.AV.) hadisi var!  Evleerinizi yüksek yerlere yapın der. Tedir de hiç bir zaman için takdiri bozmaz!  Bu da Hz. Yusuf kıssasında anlatılır.  Tabi Kuran Allah ın hitabıdır ancak der ki ne oluyor bu insanlar bir türlü laf anlamaz istemiyorlar! bu da ayet meali. Bir ayet meali var ki ^^Bunlar eskielrin hikayeleridir derler^^ demekte bir kaç yerde!  Yani çok bilmiş görünen züppe takımının Kuran hiatbına pek aldırmadığını da ifade  etmekte.  İte böyle ahlak düşkünü çok bilmiş görünen züppeler itibar etmemek gerekiyor. Ha birde Nisa suresi 78 nci ayet^^Nerede olursanız olun, ölüm sizi bulur; hatta isterseniz sağlamlaştırılmış yüksek kalelerde olun. Onlara bir iyilik geldi mi bu derler, Allah'tan. Bir kötülük geldi mi, bu derler, senden. De ki: Hepsi Allah'tan. Ne oldu bu kavme ki hiçbir sözü anlamaya yanaşmıyor.^^

  • baran09 Şubat 2023 07:55

    Aşağıdaki öküzler Çaresiz değiliz bu bir depremin büyüklüğü ortada bu iki  Hala matematik diyor sığır  Bu binaların ayakta kalması için en az % 30 u demir çelik olması gerekir ki bu da mümkün değil hiç bir şartta!  Ne matematikten haberin var ne insanlıktan maksat Şeytan a bir günah keçisi ikram etmek olunca bu sığırın kendince saçmalaıyor. İt oğlu it seni ieytanlarınla baş başa kalmaya devam et!  Sen bu karakterinle zaten cehennemdesin.  Kimse çaresiz değil  ama siz ahmaksınız. Laf anlamayan bir ahmaksın!

  • Ders almıyoruz08 Şubat 2023 20:39

    Gerçekten sen dini biliyorsan bu evrenin matematik ilmi ile kusursuz yaratıldığınıda bilirsin. O zaman, rant için nehir, ırmak ve tarım arazilerini asli görevlerinin dışında felaketlerden ders çıkarılmayarak imara açılmasının sebebini sorgulamalısın. Örnek, Dereli.. Deprem şehitlerimizin bunu bilme imkanı olmadığı için bunca acıyı yaşıyoruz. Ayrıca insanlar deprem sonrası yıkıntıların altında çaresizce ses yükseltti. Diri diri mezarda olmak yardım beklemek çaresizlik nasıl bir duygu? Allah hepsine dayanma gücü, yardıma koşan her insana da güç kuvvet versin. Ayetleri kopyala yapıştır yapmakla çözüm üretilmiyor. Çözümü üretmesi gerekenler yetkililer. Bu ülkede hemen temin edilecek 6000 kepçe ve operatörü yokmu? Yollar çok kötü olabilir. Ama hızla hareket edilerek çözülemezmiydi. Yüzbinlerce dron var. Kameralar var. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama depremin olma ihtimalini unutup, çök kapan tutunla yetinmişiz.

  • Mucise Reis : )08 Şubat 2023 19:26

    Sarayları nereye yapın diyor ? en az kaç deve ile, uçakla ile görev yapın diyor ? Araştır bakalım. devamını bekliyoruz. HZ ömer de vardı bide ... Mum olayı malum. Bekliyoruz... Kuran düşmanı arıyorsun İsveç konsolosluğuna gidebilirsin, kuran yakanlara git tepkini göster, Açık , işsizim, diyene islam düşmanı diyip imansız gibi ithamlarda edeceğine... :D Boş adamsın herkes biliyor, bilgi ile donan öyle gel. NAS ne diyor ? ekonomi faizleri % 26 larda ? Ülke borsası Yüzde 20 düşüş 3 günde ? :D

  • Beril08 Şubat 2023 17:02

    Tüm yenileme çalışmaları, Mimar Sinan modeli ile raylı sistemler üzerine inşa edilmeli. Aynı sistemi japonya yıllar önce uygulanmış.İnsanlara 3 milyona mezar satılmamalı. İnşaatı yapan onay veren şirket aynı olmamalı. Mutlaka faylar üzerinde yetkinliğe sahip kişilerden yapıların ve arazilerin uygunluğu konusunda onay alınmalı. İnsan hayatını rant uğruna yok sayamayız.Çünkü hiçbir tedbiri almadık. Her bina için nasıl yangın söndürme cihazları var. Depremler içinde binada yada mahallede güvenlikli depolara yada belediyelerde Hilti falan tedbiren alınıp bekletilmeli. Bu ekipmanı tabiki o binayı yapan müteahhit sağlamalı. Herşeyi devletten beklemeden mutlaka 5 dk. Hızla hareket sağlayacak büyük bir koordine sağlanacak ekip kurulmalı. Tüm Türkiyede, daha önceden belirlenmiş görevlililer, ekipman ve araçlar heran tekayuzda olacak şekilde transfere uygun beklemeli. Anlık haber düştüğünde toplanma merkezinde toplu hareket edilmeli.Havadan, karadan, denizden.

  • Artur08 Şubat 2023 16:50

    İşimize geldimi suçlu ararız. İşimize başka türlü geldimi Takdir İlahi deriz. 2 yüzlü insanlarız. İnanç kontrolu olan bir sınav desek ne alaka dersiniz. İhmal desek Takdir i İlahi dersiniz. Bu depremler yeni başlıyo. ALLAH ÜMMETİMİZİ KORUSUN.

  • Emekci08 Şubat 2023 16:41

    20 30 bin olur olu sayisi

  • Murat tan08 Şubat 2023 15:44

    Burda boş yorum yapacağnıza afad vede kızılaya yardım gönderin Gün birlik beraberlik dayanışma günüdür

  • kadir08 Şubat 2023 15:28

    Bu baran adlı tebiyesiz ruhsuz, ağzı bozuk  zihniyete neden bu kadar fazla yorum açtınız

  • baran08 Şubat 2023 16:42

    Durmadan semer değiştirme merkep aynı merkep!   Sen kendi ağzına bak!   Durumdan kendine vazife çıkarıp ver yansın aklına ne gelirse eleştiri konusu yapıp sallama!  Gerzek seni!  Benim  kime ne söylediğim belli sen de kendi üzerine alırsa al  Hadi ikile bakiim.

  • DEPREMZEDE08 Şubat 2023 15:07

    İNŞALLAH BU SON OLSUN:ARTIK ŞEHİRLERİ OVALARA KURMAKTAN VAZGEÇELİM.BU TEKNOLOJİDE HALA OVALARDAKİ 1. SINIF TARIM ARAZİLERİNİN TOPRAĞINI ALIP  DAĞLARA BAYIRLARA TAŞIYORUZ,EKMEĞİMİZİ KAZANACAĞIMIZ TARIM ARAZİLERİNE ŞEHİRLERİ KURUYORUZ.ESKİŞEHİRDE VE BURSADA OVA KALMADI,ŞEHİR OLDU,DİĞER ŞEHİRLERDE ÖYLE.ESKİŞEHİRE 1995 DE GELDİĞİMDE OVANIN YARISI VARDI,ŞİMDİ OVA TAMAMEN BİTTİ,ESKİŞEHİRİN KUZEYİNDE BOZ DAĞLARININ ETEKLERİ KAYA ZEMİNLİ OT ÇIKMAZ ,AĞAÇ BİTMEZ,ŞEHİRİ NEDEN ORAYA YAPMAZLAR,DİĞER ŞEHİRLERDE ÖYLE.AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM,ÖNCE TEDBİR SONRA TEVEKKÜL,ECELLERİMİZİ KENDİ ELLERİMİZLE HAZIRLIYORUZ.DEVLET BELEDİYELER NE ZAMAN AKILLI İŞ YAPACAKLAR.ESKİŞEHİR OVASINDA TEMEL AÇIYORLAR YA KUM YA SU ÇIKIYOR,O TOPRAKLARI ALIP DAĞLARA ATIYORLAR.DAĞLARA EV YAPIN OVADAN TOPRAK TAŞIMAYIN,ŞEHİR KURMAYIN.HAYDİ TÜRKİYE

  • ALİ KODUŞ08 Şubat 2023 11:11

    Bakıyorum da heskes bilim adamı olmuş herkes olduktan sonra mikrofonu bırakmıyor.böyle büyük deprep 100 yılda yaşanmış kapsam ve yıkımı alanı açısında dünya daki en büyük depremlerinden biri imiş.lütfen olumsuz yorumlar yaparak ortalığı karıştırmayın.

  • Mucise Reis : (08 Şubat 2023 12:19

    Hani deprem 100 yılda oluyorda. Belediyelerin kaçında şuan bir çadır kurup anında sıcak çorba yemek verecek konserve verecek kapasitede hazırlık var ? haritadan bir belediye seç... ? Şuan hangi belediyede acil durumlar için kaç jenaratör hangarlarda beklıyor ? Haritan bir şehir seç... kaç belediye toplanma noktalarında anlık çocuk maması, kadın pedi verebilecek stoklar tutuyor ellerinde ? seyyar tuvalet ?temiz su ? vb..Haritadan bir yer seç...? göster... Sen ona buna tapmaktan Vatandaşlık haklarını ve vergilerinin ne diye alındığını unutmuş uyuyan zombi olmuşsun. Deprem olması başka.. İmarlı affedilen binalarr başka... Sonra onu bunu savunacak yorum yaz. Sende ailenle kal 48 saat enkaz altında -1 derecede, aynını sana yazacam buradan, 500 yılın depremidi kusa bakma diye...Japonlar sana inanır ...

  • baran08 Şubat 2023 10:35

    Selden kütük kapmaya çalışan bir it her zaman ki gibi köpekliğini yapıyor!  Bu itin münafık olduğunu zaten size delilleri ile anlatmıştım. İnsanlar  zor zamanda çıkar elelrinden gelen yardımı yapar ve duacı olur!  Bu  ve bir kaç köpek gibi nerde bu devlet ayaklarına yatmaz.  Köpek oğlu köpek yıllarca  partin ve sen İşbankasını haraca kestiniz peki devletin yetişemediği yerde çekim yapacağına velev ki varsa öyle bir yer be hayvan oğlu hayvan sen vahşi doğa belgeseli mi çekiyorsun? Neden sen yardım yapmıyorsun?  Mış gibi değil varını yoğunu bütün imkan ve gücünü orada sarf edip harcauyacaksın ki biz de inanalım!  Yapmazsınız gidip orada ileri geri konuşup geri dönersinzi.  Çünkü hayvan kere hayvansınız.  

  • baran08 Şubat 2023 17:27

    Senden ala bir cahil senden daha hödük bir zavallı bulunmaz!   Anladın mı sırtlan?  Bir defa 7,6 şiddetine dayanıklı ev yapmak için % 30 u çelik olacak ve 80 m. kareyi de geçeme z  o da 19 milyona yakın bir maliyet olur.  Maçan sıkıyorsa bunu söyle!  Öyle yaçaz etçez lafları ile zırvalama!   10 il de çöken binaları hepsi mi çürük yapılmış?  Değil tabi ki?  Hala anlamazlıktan gelen şerefsiz selden kütük kapmaya çalışanın da belasını Allah öyle bir verir ki !  Nereden gelir anlayamazsın!  

  • Mucise Reis : )08 Şubat 2023 16:20

    Senin gibi bu cahiller varken bir 1500 yılda geçse bir halt olmaz. Gitilkokul ayazdır kendini, sana eğitim verecek hali yok burdaki insanların...

  • baran08 Şubat 2023 14:14

    Ne siyaseti ulan hödük!  Gerizekalı mısn nesin?  10 şehir dümdüz olmuş sen neden bahsediyorsun hayvanaat!   500 yıldan beri böyle deprem olmamış mal!  Kendine Muciz e diyen mal bak Allah ın gazabı tam da senin gibilerin üzerindedir!  Bak bundan da çok eminim!  O kadar bayağı ve aşşağılıksın ki bu depremden bie sinsice sevinç duyup puan kapmaya çalışacaak kadar karaktersizsin  Oysa bu durumlarda ya sessiz kalınır ya da çaba gösterilir hayvan oğlu hayvan biraz yol yordam öğren.

  • Mucise Reis : )08 Şubat 2023 12:12

    Baran git siyasi partiye rozetini tak. Bırak insanlarla uğraşıp sopa gösterip, tehdit etmeyi. Git siyasi partiye rozetini tak, deprem bölgesine git oy iste. Burası senin oy toplayacağın mekanlar değil. Vatandaş 1999 yılından beri kesilen paraların bedelini... EYT ye takılıp 1999 deprem sonrası emeklilik haklarını alamadığı ve bu paraların nereye gittiğini soracak ... Ağrına mı gitti ? zoruna mı gitti? Soracak karderim.. Her Türkiye Cumhuriyeti insanı tek tek soracak. Bu kadar açık ve net. orada elleri üşüyende soracak, 1 sıcak su kap , ekmek bulamayanda soracak... Bizde buradan o kardeşlerimizin haklarını soracağız... Yapamayamıyorsan istifa eder gidersin. Bu kadar açık ve net. onun bunun ayakkabısını yalayacak adam  çok senin gibi ortada... Kapat çeneni ve özgür Türk Milletin den ... Partiler 2. plan... önce millet ve devlet...

  • baran08 Şubat 2023 11:20

    Ulan  aşağıdaki aşağılık yalancı ve haysiyetsiz it!   Ben diyorum ki sen yalancı aşşşğuılık burada particilik yapıp saçma sapan konuşup o güdük hödük günaha batmış pis aklınla insanları kandırmaya çalışıyorsun.  Bir defa sen hariç soytarılar hariç herkes görevinin başında 10 şehir dümdüz olmuş it oğlu it başkaları adına sen ciyaklama!  Zaten bu sözlerim doğru olmasa alınıp cevap vermey kalkmazıdın!  Meseleyi hali şunu eksik yapıyrlar bunu eksik yapmışlar gibi saçma sapan yerlere getirme. Baykuş gibi uğursuz uğursuz ötenler kendi ecelini çağırıyor farkında değil. İnsalar orada 300 yıldan beri yaşamış  bu kadar ağır  bir deprem olmamış hayvan sen neyin hesabını yapıyorsun.  

  • Mucise Reis : )08 Şubat 2023 10:59

    biyererine bişe mi kaçtı ? ne o Particilik peşin de koşuyorsun. ? Bırak insanları acılarını yaşasın. 1999 dan beri deprem vergisi veriyor bu millet. Hesap soracak. Hesap sorulmasın istiyorsan o görevi kabul etmezsin. Ben uçak kullanıcam diyormuyum ? uçmam bana göre değil. Sende bilmediğin işleri yapacam diye görev almazsın, bilen yapar. Hesap vereceksin, hesap sorana küfür etmek değil. Sana daha çok küfür gelir. Bırak insanları acılarını yaşasın. Sende enkazlara git sor bakalım. ilk 24 saat  nasıl sesler geliyordu. git gide seslerin azaldığını git oradakilere sor. Aynısı kimsenin başına bir daha gelmesin diye hesap sorulacak. Hesap veremeyen istifa etsin gitsin. Bildiği işini yapsın. Bu milletin bir daha başına böyle denk gelmesin. Partisi önemsiz. Her parti olabilirdi yönetimde.

  • Seçmen08 Şubat 2023 10:15

    Görüntüler can yakıcı, 3 ncü gün hala ulaşılamayan enkazlar var, insanlar feryat figan, aç susuz ortada devlet yok, koca devlet tek kişinin ağzından çıkacak talimata bakıyor, hal böyle olunca nasıl hareket edeceğini bilemiyor, yardım etmel isteyen yerel yönetimlet engelleniyor, hala ortada boy boy yalan haber, devlet binaları hastaneler çöküyor, yeni binalar çöküyor, çıkıp buna siyaset üstü diyemezsiniz. Tam da siyasetin göbeğinde, ölen tğm canların vebali boynu uzda olacak, fay hattı ğzerine pist kurmuşsunuz aklımız nerede? Sorgulanacak olan müteahhştler değil sorumlu iktidarlardır. Yeter!!!

  • baran08 Şubat 2023 10:36

    Hayvan oğlu hayvan yine mi nik değiştiridin. Pardon semer değiştirmişsin Aynı eşeksin!  Semer değişince eşek olduğunu gizleyemezsin ki!

  • sırma saçlı08 Şubat 2023 10:09

    dünya bizi kıskanıyor

  • Mucise Reis : (08 Şubat 2023 09:42

    tek tuk da olsa, Çadırlar kurulmaya başlıyor. Çadır hayatında kullanılacak ürünler, ilk yaşam malzemeleri ön plana çıkacaktır. Bir yandan yerleşik hayata ilk adım... Küçük, büyük tüpler, küçük çaplı ısıtıcılar(elektrık çekilecek illakı kısa günlerde). iç giyim malzemeleri, erkek kadın bebek.. malum su yok ıslak mendıller, diş fırçaları, diş macunları gibi.  Diğer alanlarda çok fazla yollarda ekipler var, yol tadilatları bitince çok hızlı ilerlemeler kaydediliyor. ki depremde ilk 3 gün çok kritik en önemli zaman grafiği...Depremi yaşayan, Depremde çadırlarda kalanlar çok daha iyi bilir, yönlendirme yardımlar yapabilecektir. Tuvalet kağıtları, peçete türu kullan at malzemeler... uyku tulumları, Çadırda radyolu ışıldaklar, çadıra asılabilir pratik billi şarjlı lambalar...ışık sistemleri, ileri evrede elektrıkler çekilecektir şuan olmasada çadırlara.  Ampul vb pratik kullantak ampulleri, ışik amaçlı...çoraplar, eldivenler, atkı , bere tarzı basit ucuz ürünler.

  • Cumali08 Şubat 2023 09:29

    23 yıldır deprem vergisi toplanıyor. Ne gördük sıfır

  • AHMET ÖZBİLEN08 Şubat 2023 11:07

    Ortalığı karıştırıp durma senin amacın halkı hükümete karşı kıştırtıp siyaset yapmak.yazıklar olsun.akdenizdeki yangınlarda evleri yanan, van elazığ çeşitli yerlerde deprem olup evler yıkıldı buralara devlet evler yaptı para tabiki buralara gidiyor.

  • Sedat 08 Şubat 2023 06:08

    “Biz cumhur itifakı olarak deprem bölgedindeyiz” dememin anlamı nedir. Devlet olarak orda olmak gerekiyor. Bu olaydan politik prim üretmeye çalışmak

  • Geçmiş olsun08 Şubat 2023 00:17

    CB yarın deprem bölgesini ziyarete gidiyormuş, yapacak bir şey kalmadı herhalde :( 

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 23:48

    AKSUNGUR lar baz istasyon özellikli ve orman yangınlarında isimlerini duyduk. Aksungurlar hava koşullarından dolayımı uçmuyor ? seyyar baz istasyon denemeleri yapılmıştır. Bir yetkili bu proje ile ilgilense belkdie iletişim problemleri çözülecek. aksungurlar uçaral iletişimi şehir üzerinde daireler çizerek giderebilir kanısındayım... Gece uçmasada gündür uçabilir... Ama nedne adı bile yok ?

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ08 Şubat 2023 11:08

    Amma cahilsin arkadaş.

  • baran08 Şubat 2023 10:47

    Uçunca ne olacak geri zekalı?  İletişim sorunu yok!  Senin zeka sorunun var daha da önemlisi karakter sorunun  var.  Sadece aşşağılık bir itsin!   Hepsi bu!  

  • Mucise Reis : (08 Şubat 2023 09:43

    Bekliyoruz Büyük yüzyılın orman yangın afetinde baz istasyonu görevi olarak kullanıldı. Şuan nerede acaba ? Ben mi yanlış hatırlıyorum ? yani şuan bir kaç entegreler ile bu başarılamaz mı ? Bu alanda ders alıp güzel bir başarı elde edebiliriz.

  • Mucise Reis : (08 Şubat 2023 00:12

    " "AKSUNGUR" lar baz istasyon " google sorgulayıncada bazı bilgiler çıktı. Bence yetkililer bunu test etmeli. Acilen  askeri birimler organizasyonu ile iletişim ve data işlerinde kullanımı denenmeli.... Bir yetkili, bakan, bir icraat...

  • Öncelikli07 Şubat 2023 23:03

    Dağıtım mekanizması kurulup yardımlarda tablonun ağırlığına göre Hatay Maraş Adıyaman Osmaniye gibi sıralama yapılmalı

  • Kabul olur mu bilmiyorum07 Şubat 2023 22:17

    Yüce Allahtan tek niyazım bütün gazabını din bezirganlarının, ak trollerin ve çakma milliyetçilerin üzerine yağdırması.

  • Vatandaş07 Şubat 2023 22:03

    Tek adam rejimine bir sorum var, neredesin Erdoğan?

  • baran08 Şubat 2023 10:14

    Ulan şerefsiz  peki sen ne sallıyorsun oturduğun yerden?  İt oğlu it çene yapacağına git kan ver yardım yap!  Ya da defol git it oğlu it!  10 büyük şehir  6 bin küsur bina yıkılmış!  İşin gücün fitne fücür!  Ne köpeksiniz ulan siz!  

  • Ke08 Şubat 2023 09:30

    Tv den izliyorlar

  • Cemile07 Şubat 2023 21:31

    20 yıldır ötv yani değrem vergisi topladılar. 2 gündür bir şişe su dağıtmamışlar. Bir tane çadır gördünüz mü yok.

  • Nisa KARACA07 Şubat 2023 20:47

    WSDDF

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 19:01

    Bazı yıkılan dükkanlar elektrınık malzemeler vb. enkazlarda cep telefon, bilgisayar, vb kazıyorlar... Bazı dükkanların sahipleri enakazda vb. yada başka yere gitmiş can derdine düşmüş.. Geceleri hırsızlık yapma girişimleri olanlar var.... malum 1 telefon 10 bin tl hatta 30 bin tl olunca bu niyetle gelenler mevcut. İnsanlar can derdinde kimileri ise yağmalama, hırsızlık fırsatında. elektrık yok, heryer karanlık...... Askeri ekipler silahlı nöbetlere acilen başlamalı... Kötü niyerli kişi ve kişiler malesef var... Askeri birimler yönlendirilmeli... Herkes iyi değil...

  • baran08 Şubat 2023 10:18

    Bana bak sığır sen kendi günahına bak. İki büyük deprem olmuş Bunun ne binası kalır ne de başka bir şey!  Suçlu arıyorsan aynaya bak.  Yıllarca yaşamış orada insanlar!  500 yıllık  enerji boşalmış saçma sapan konuşma!  Ki senin gibi alçakların da hesabının görülmesi yakındır. 

  • Güvenlik ve türedi insanlar07 Şubat 2023 17:23

    Bu tip afet kollayan insanlar var. Bunlar başka şehirlerden afet bölgesine esnaf arabası kamyonet minibüs gibi araçlarla gidip gönderilen yardımları toplayıp satıyor. Ayrıca hırsızlarda bölgeye kanalize olabiliyor. Dolayısıyla yardımların yanlış kşilere verilmemesi , enkaz hasarlı nina avcılatına dikkat edilmesi bölgede güvenlik önlemlerinin alınması da gerekiyor. Oraya kim neden gidiyor şehir giriş çıkışlarında kontrol edilmeli.

  • baran07 Şubat 2023 18:06

    Bu tip çeteleri denetleyen özel görevliler olmalı!  Yakaldığında da öyle hapis cezası falan değil bir güzel dayak atıp ondan sonra  taş işçiliğinde çalıştırılmalı. Çünkü böyle garip mazlum insanın hakkından çalan bir alçak her alçaklığı yapar.

  • baran07 Şubat 2023 16:51

    Buralarda boş konuşmanın anlamı yok!  Her şehirde yardım toplama merkezleri var.   Veyahut nakdi yardım veyahut gidin kan verin. 

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 23:15

    Ne o günahmı çıkartıyorsun Baran Ebalili ? imar afları geldi diye diye her yorum yazana küfürler saçıyordun... şimdi günah mı çıkartıyorsun burada ? İnsanda yüz oluyor biraz. yüz diyince cebindeki yüzlüklere bakıyor utanmadan ... Böyle bu kişiliksizler... Yıkılan binalarda imaj aflı bina var mı? kontrol edildimi? alınan bedeller nereye harcandı ? konuşturm şimdi... İnsanlarımızı canlırımızı kurtaralım önce, kapat çeneni insan taklidi yap bir kaç hafta...

  • Tavsiye07 Şubat 2023 15:34

    Deprem bölgeletine seyyar aşhane fırın eczane sağlık ocağı seyyar wc vs kurukup yeterli miktarda aşcı eczacı fırıncı foktor ilaç un öocuk mamadı bezi su vs sevkiyatı yapılsın. Örneğin ekmek değil un ve fırıncı gönderin orsda üretsin orada dağıtsın. Tüm bölgelere bölge başına en az 50 birim kaynak.

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 15:13

    Sizin belki 2 kazağınız var... unutmayın gönderidibiz kişinin bir kazak alıp dışarıya çıkma şansı bile olmadı, olmayabilir... Herhangi kargo firmasına gidip boynunuzdaki atkı, ellerinizdeki eldivenleriniz dahi bir poşete koyup ÜCRETSİZ biçimde (kargolar ücretsiz gönderiyor Türkiye geneli deprem bölgesine) yardımda bulunabilirsiniz... Belki durumunuz yok, ama bir destek yapabilirsiniz... Belki 2  adet konserve, durumun neyse artık. 

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 13:58

    Kompreasörçalışması için enerjı üreten cihazlar... Kesici, Delici ve Makınalar enkaz başlarında yavaş yavaş gelsede, Şarj eden cihazlar. jenaratorle şarj edebilen cepbanklar...cihazlar...  jenaratör ve yakıtı mazot... vb ağırlıklık gerkeli duruma gelmiş. Gene.-İş eldivenleride önemli. -iş ayakkabıları önemli.  Enkaz kaldırmalar sürdüğü sürece bunlar lazım... Bazı kamu alanlarında cep telefonları için *çoklu prizler 5 li - 10 lu gerekli, telefon şarj edebilmek için, şarj aparatları....   iletişim çok önemli hayari önemde şuan, ekipleri yönlendirme ve bilgi akışı için zamanla yarışılıyor... Baz istasyonlar yer yer aktif olmaya başladıkça....Bunlarıda ön plana çıkartmak lazım...  su problemlerine karşılık el dezenfektan ürünleri...  Çok basit ürünler deprem alanlarında satılmıyor, dükkanlar iptal durumda , göçük ve yıkımlı bınalarda kalmış ürünler... Bunlara önem verin.

  • baran08 Şubat 2023 10:19

    Oturduğun yerden akıl verme be sersem!  Senden mi öürenecek kompersörü jenaratörür hayvan oğlu hayvan.  Çokmış akıl veriyor. 

  • Go Turkey07 Şubat 2023 13:02

    2 adet 7.7 öok büyük sahada öok büyük depremdşr. Genel seferberlik ilan edilmeli. Yıkım ve açıkta kalan insan sayısı en az 5-6 milyon gibi düşünülmeli Asker sivil resmi herkes kordineli şekilde görev almalı. İşin başına tam yetkili uüksek liderlik vasfına sahip bir kordinatör atanmalı. Medya yayınları kriz yönetimine yardım kordinasyonlarına tamamen acil önemli öncelikli konulara tahsis edilmeli.

  • D307 Şubat 2023 12:18

    Kayıp sayısı, kim hangi hastanede, günlük kan gereksinimi, su ilaç çocuk maması bezi vs gerekleri. kurulan çadır kent vs , tüm gerekler ve yardımların kordinasyonu gün gün saat saat türkçe e ingilizce alt yazıyla tv sosyal medya ve internet sayfası üzerinden kriz yönetim merkezi tarafından kordine edilmeli. Herşey saat gibi doğru sistemli yeterli şekilde olmalı, Günlük haftalık gereklere göre plan yapılmalı , lazım olan şeyin azı yada fazlası olmamalı. Bu işler hem kolay hem zordur. Fedakarca bu işin altından toplumca kalkarız. Önemli olan halkın organize edilmesi. Sahada bu soğukta gece gündüz çalışan resmi sivil herkesten Allah razı olsun. Bir kurtarılan insan bir dünyadır.

  • D207 Şubat 2023 12:08

    Bu tip kriz yönetimi ve organizasyonu profesyönel uzmanlık gerektirir. Bu işleden anlayanlardan biri merkezde , fiğerleri bölgedeki il ve ilçelerde profesyönel ekip kurup süratle işe el atmalı. Merkezle kordineli şekilde medya ve spsyal ağlarda kullanılatak distemli merkezi akıcı hızlı yardım destek networkü kurulmalı. İşler bu merkezden yürütülmeli.

  • D107 Şubat 2023 12:04

    Ordunun boştaki tüm nakliye kamyon uçak helikopter kara ve hava araçları gıda ilaç ve yaralı taşıma destek işlerine süratle kanalize edilmeli.

  • YUSUF KALEKAPISI07 Şubat 2023 12:31

    Senin kadar kocak devletin aklı yok mu.Havalimanlarının pistleri, yollar da koca kocak yarıklar oluşmuş, hava şartları felaket ve tipi var mış.sonra depremin olduğu yer bir değil 10 binlerce yer var.buralara ulaşılmakta zorlanıyorlar imiş yollar patlamış ve kapanmış.hava şartlarıda oldukca zorluyor.bunlar zaman olacaktır.

  • Boş muhabbet zamanı değil07 Şubat 2023 12:02

    Tv lerde şu anda deprem profesörleri lüzumsuz konu ve konuklara değil yardım kordinasyon profeslerine yer verilmeli boş işlerle uğraşacak zaman değil

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL07 Şubat 2023 12:41

    Evet olan olmuş her yer yerle bir olmuş bunlar önceden olmalı idi.şimdi bundan sonra akılcıl olarak nereler yapılması gerekiryor ise onlar yapılmalıdır.

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 06:57

    Bazı marketlerin yağmalanmalarını izlemişsinizidir. 3 harflilar. Bu market sahipleri Ceolarını kınıyorum. Neden mi ? acilen market ürünlerini belediye emrine veriyorum diyerek oraya zabıta yada gönüllülerce kapı önlerinde birileri bekleyebilirdi. Neden ki ? marketlerde bozulacak ürünler var, et, süt,  peynir vb. Elektrık kesildi ne olacak ? ürünler zaten bozulacak.Raflarda ürünler boş boş bekliyor olacak. Market yöneticileri market ürünlerini bağışlamak, dağıtmak, adli ve kolluk güçlerine vermek yerine, (ki vergiden bunu zaten düşecekler özel depremde bir makbuz alıp belediyeden gider yazarlar... karları yüksek vergiden düşerler... ) bunları yapmak yerine... marketleri kapalı tutmayı tercih ettiler. ürünlerin bozulacağını bilerek. Tamam hep değil, ama en azından ilk bir iki gün, sadece raflardaki ürünleri,   hibe verebilir,,,Sıfır vizyon. görüşlülük. Zaten milli yas özel durum var.  *Maliye bakanıda vergisel oalrak , bunu teklif edebilirdi.!!!

  • baran08 Şubat 2023 14:17

    Sen aşşağılık bir ...çsin hepsi bu!  Bu iti adam yerine koyup ta cevap vermeye değmez de aklitesi larakteri anlaşılsın diye yazıyorum. 3krşl uk yardım yapmamıştır varsan baksanız. Sadece eleştirir ve akıl verir.  Böyle şerefsizdir bu tiplerin önde gelenleri. 

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 06:43

    Küçük ama basit haplar, ilaçlar, soğuk algınlığı ilaçları, sert bir gece... Malum evinden çıkanlar , evleri girilmez olanlar ama bazı ilaçlara bağımlı yaşayan kişiler için gerkeli... Bunlarda Eczacılar birliğince, ecza depoları vb.  organizasyonla acil iletilmeli... kalp hastaları, basit soğuk algınlıkları, romatizmal, ağzı kesiciler, vb. basit çaplı ama ömür boyu kullanılması gereken atıyorum, kan sulandıcı, kalp ritim, tansiyon vb tarzı bilindik problemler için her deprem  afeti gören belediyeye numune bazlı iletilmeli. Burada ilgili belediye destek hattına ihtiyaç duyanlara bunları vermeli. Yani 112 tam olarak sahada hakim olana kadar, bu tarz durumlarda 2. acil vaka durumu kişileri olarak, değerlendirilmeli. Geride kalanlar için bu çok önemli. Atlamamak lazım... 1. acil vaka malum enkazlarda mahsur kalanlar, şuan için...

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 06:30

    Şunu fark etim. öneri : Afad çadırları tek tek kurulabiliyor ilk etapda çadır kent için, belirli ve kısmı olarak. Ama aslında o çadırları öyle bir lego tarzı tasarım ileı, ilk mudahalede mesela 10 tanesi birbirine uyumlu ve uzunlamasına kurulup buyuk boy çadır oluşturulabilir.x tanesi mesela, otomatıkman daha çok insan ve kişi barınabilir. ilk mudahalelerde çadırlar yetersiz oluyor. Ve belediyeler her nufus için buyuk boy çadır , deprem çantası olmalı. Her 5 bin nufus için buyuk boy bir çadır ve ekipmanları gibi.  Bu bir zorunluluk olmalı , depremde kutular açılıp meydanlara, güvenlı noktalara kurulmalı. belediye tesisleri, çay bahçe ve parklarında da bu çadırlar anlık kurulmalı. koskoca ilçede 1 çadır olmaz mı ? belediyelerde büyük çadırlar bulunmaz mı ? soğukdan korur meydanlara kurulsa. Ramazan çadırlarıyemek yeme çadırları gibi

  • Mucise Reis : )07 Şubat 2023 23:10

    Eyy Baran ... O ayakkabıları yalarcasına imar aflarını burada savunup davul zurna halay çekerken... şimdi o insanalara kan verdin mi diye soruyorsun... Sen kan versende git önce bir helallik iste... Namaz kılana rekat... Mülümanım diyene imanın şartı... Depremzedeleri düşünene antiyarımsever vb. Bizans oyunlarını git kendin gibi kafası basmayanlara yap. Kendince süper şahane düşündüğünü zannadip bana yazıların ile güçösüz, aciz, komik duruma düştüğünüde unutma. Anca beni eğlendirecek kapasitede boş bir insansın, keşke zorlasan zekamıda karşılıklı atışsaş. kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorum seninle :D  Deprem günü değil  3 ayda bir sağlıklı bireyler kan verebilir. En son 17/08/199 Depreminde mi kan verdin ?

  • baran07 Şubat 2023 16:48

    Kan verdin mi?  

  • Pala07 Şubat 2023 06:20

    Keske yikilan devlet hastanesi, havaalani, belediye binalarinin mutahitleri hakkinda da tutuklama islemi yapilsa. Sonucta atilan tweetler degil kalitesiz binalar oldurdu insanlari

  • baran08 Şubat 2023 11:50

    Türkiye yirmi yıl önce olduğu gibi hastane kuyruklarında çamurlu yollarda  dumanlı gecekondularda sisli puslu kışlarda yaşamıyor. Dahası 40 km yolu iki saatte gitmiyor.  Dahası sokaklarda otomobillere park edecek yer bulunamıyor. Dahası barajlar tüneller yollar adedi katladı geçti!   Bunlar  zaten toplanan vergilerle  onda birini yapamazsınız!  Onun için her zamnki cahil angus hödüğe  her zamanki net ve kesin cevabı verdim!  Hayvan anlamaz ki!  

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 23:12

    Adam verdiği vergilerin hesabını soruyor. Ebabil komutanı Baran ötüyor :D soracak tabi hakını. babasının parası ilemi inşa etti... ben eser yapıyorum, esrler ile anılır büyükler felan filen derken eserler çatladı patladı... borcu ödenmeyen eserler bide... Hesap sorulacak.

  • baran07 Şubat 2023 16:49

    Keşeke senin gibi soytarılar için de soruşturma olsa! 

  • ALİ RIZA GÜZELKALE07 Şubat 2023 11:21

    Ortalığı karıştırıp fitne fesat yapma goygoyculuk yapma.bu deprep birinci derece depremlerden olduğunu her halde bilmemi gibi bir cahilsin.şuan bunları konuşacak zamın mı.senin kadar devletin aklı yok bir tek sen akıllısın.tabiki bunlarda olacaktır zamanı gelince.

  • TOPLANMA MERKEZLERİ07 Şubat 2023 06:03

    istanbulda toplanma merkezlerinin durumu ne...vatandaş bunu acil sorgulasın

  • ALİ KODUŞ07 Şubat 2023 01:12

    Malesef bizim ülkemiz hiç bir şeyden hiç bir zaman ders almamıştır.Bu olay biter bu olay unutulur hiç bir  tebbirde alınmaz çünkü milletvekilleri oy için gerçeklerden hep taviz vermişlerdir.Bir defa müteahhitliğe sert ve kalıcı standart getirilmeli mimar ve mühendislerin tecrübelirinden olmalı, diploma kiralaması  yapılmamalıl parası olan bu işi yapmamalı, belediyeler veya yandaş partililer olursa dahi taviz verilmememeli, çok çok sert tebbirler getirilmelidir.yazık değil mi.bu depremdem ülke ekonomisi 100 milyar dolardan fazla zarar görmüştür.

  • Allah bildiği gibi yapsin06 Şubat 2023 21:59

    Yap bir kanal birde imar affi

  • tv06 Şubat 2023 15:05

    allahım daha kötüsünü bizlere yaşatma acımıza acı ekleme yarabbi tv

  • VaTaNDaŞ06 Şubat 2023 14:53

    Çarpık kentleşmeye destek veren imar afları ve 2B gibi ucube kanunların sebep olduğu kalitesiz binalarda hayatlar sönüp gitti..  Umarım çok can kaybı olmaz ve hayatta kalanlar kurtarılır.. 

  • baran06 Şubat 2023 12:59

    Deprem dahi bizi birleştirmiyor. iktidar'ın belediyeleri aranıyor geçmiş olsun deniyor ve ihtiyaçları soruluyor. Hatay ve Adana belediyeleri ise aranmıyor. Allah'ım sen bu millete acı.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 13:55

    İşin garip yanı, Bütün yardımlar AFAD tarafından olur organıze edilir kargaşaya yol açmayın diyede şahsen söyluyor... Yani Halup Levent, vb alternatif beledıyeler vb sivil yardımlar... AFAD kordınasyonundan emir alıyor... Gerçekten ne amaç ediliyor ? Benim aklım fikrim kanım dondu canlı yayın dilerken. Bu başkanlık sistemi bu ülkeye yaramıyor... Depremi onu bunu unuttum, dinlerken canlı açıklamayı. Kahrolmamak elde deil. Hayalimdeki Türkiye bu değil...

  • YUSUF KALEKAPISI06 Şubat 2023 12:39

    Bu deprem olduca ciddi siddete olduğunu uzmanlar söylüyor.biz iç anadoluda yaşıyoruz bizim ev bile 40 saniyi resmen kesilmeksiniz sallandı.

  • Pala06 Şubat 2023 16:05

    Depremde ev sallanir zaten. Saglam yapilmayan dayanamayip kiriliyor

  • AHMET ÖZBİLEN06 Şubat 2023 12:35

    Eli keser tutan eline keser alan biraz da cesareti olan birazda parası olan ilkokul mezunları artık inşaat yapmaları yasaklanmalıdır.artık binalar bilimsel olarak inşaat ile ilgili üniversite bitirmiş fakat tecrübesi kanıtlahmış kimseler inşaatlar yapmalıdır.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 11:04

    Kızılay Kan verme noktalarıan gideiblirsiniz... Bölgenizde AFAD merkesi varsa oraya gidebilir yardım taşıma vb iş için bulunabilirsiniz... konserver gıda, büskivi kurabiye vb yani uzun ömürlü ürünlü gıdalar ..battaniye.. ısınma amaçlı çorap, kadın hidyen petleri, su v bkesintiye karşı desenfektan, eldiven, bere, mont, sıcak tutacak ürünler mantığı ile bir koli yapıp bulunduğunuz belediyeye teslim edebilirsiniz. İllaki iyi kötü yardım amaçlı ürünler gönderilecektir. Zaten kamu binalarında sıcak ortama kavuşacaklardır. Bazı sağlam dayanıklı binalar var orada komşuluk ilişkileri sağlamdır ve el kol kanatta gererler.. Hiç bişe yapamıyorsan dualarını gönderebilirsin. Yollara kamu araçları çıkıyor kilitlemeyin, organize ekiplere ilk etapda yol verin,  enkaz altında olanalra yetişsinler, bu mantıkla hareket edin.

  • pala06 Şubat 2023 10:33

    son 10 yılda bina yapıp da depremde yıkılan mütahitler yurtdışına kaçsın:)

  • Psiko06 Şubat 2023 11:21

    Herkes müteahhit bu ülkede.önce bina yapıp sonra alttan kolon kesip markete çevirirler.

  • türkiye06 Şubat 2023 09:15

    başımız sağolsun güzel ülkemizin üzücü.