E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeprem komşuyu da vurdu: Suriye'de 1602 can kaybı---

Deprem komşuyu da vurdu: Suriye'de 1602 can kaybı

Deprem komşuyu da vurdu: Suriye'de 1602 can kaybı
07 Şubat 2023 - 14:33 borsagundem.com

Türkiye’yi sarsan büyük deprem Suriye'de de ağır hasarlara sebep oldu. Suriye'de deprem sebebiyle 1602 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'nin en az 10 ilinde ciddi şekilde hissedilen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler komşu ülke Suriye'de de ağır hasarlara yol açtı. Suriye'de 1600'ü aşkın kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı.

Uluslararası basında yer alan haberlerde de depremin Türkiye ve Suriye'de etkili olduğunun altı çizildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısı 1602'ye yükseldi. Depremde en az 3 bin 649 kişi yaralandı.

Deprem Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, büyük yıkımlar meydana geldi. Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de onlarca bina yıkıldı veya hasar gördü. Ülkede muhalefetin denetimindeki bölgelerde yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor.

BBC'nin haberine göre, çoğu savaş nedeniyle ülkenin diğer bölgelerinden göç eden bu kişilerin büyük bölümü bombardımanlarda büyük oranda yıkılan binalarda yaşıyor. Ülke genelinde en az 1602 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 649'dan fazla kişi yaralandı.

Depremden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısında bir çok bina hasar gördü. Kurtarma ekipleri ve bölge sakinleri, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Reuters'a konuşan bir kişi Halep'te depremin meydana geldiği korkunç anları anlattı.

"Sabah 04.20 sıralarında deprem başladı ve bir dakika veya daha fazla devam etti. Beton bloklar düşmeye başladı. Dışarı koştuk ve yıkılan bir binada enkaz altında hala insanların yaşadığını duyduk. Sivil savunma ekipleri geldi, insanları enkaz altından çıkarmak için çalışmalar sürüyor" dedi.

Depremde can kaybı 3 bin 432'ye yükseldi

 

Suriye'de de depremin bilançosu ağırlaşıyor

 

AFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti

 

Deprem bölgesinde 7,6'lık bir sarsıntı daha...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum07 Şubat 2023 15:56

    Bence seçimler 1 yıl ertelenmesi lazım bu bir yıl ohal ilan edilip tüm ülke deprem zedelerin ihtiyaçları için seferber olmalı 1 yıl içinde tüm yıkılan binaların yerine fay hattında olmayan bölgeler tespit edilip yeni binalar yapılıp depremzedelere teslim edilmeli yaralar ne kadar çabuk sarılırsan ülke insanımız o kadar mutlu olur

  • ALİ KODUŞ07 Şubat 2023 16:39

    Seçimler bu yıkılan yerlerin yapılıp yeniden inşa edilene kadar ertelenmelidir.Çünkü kasap et derdinde koyun can derdinde olmamalıdır.Bu depremi ranta çevirme durumları da önlenmelidir.