E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenta borsadan çıkmak istiyor---

Denta borsadan çıkmak istiyor

Denta borsadan çıkmak istiyor
11 Eylül 2013 - 08:27 borsagundem.com

Son günlerin flaş hissesi Denta Ambalaj, çağrıyı tamamladığını ve kottan çıkmak istediğini duyurdu

Dentaş Ambalaj'ın ana hissedarı olan Mosburger GmbH'ın 12 Ağustos-9 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğu zorunlu çağrı sonucunda, MosburgerGmbH'ın Dentaş Ambalaj'daki ortaklık oranı yüzde 98,34'e ulaşmış oldu. Bu doğrultuda şirket, zorunlu çağrı sürecinin tamamlandığı 9 Eylül 2013 tarihini takip eden 15 günlük süre içerisinde Dentaş hisselerinin Borsa İstanbul kotundan çıkarılması amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuruda bulunulmasına ve bu kararın genel kurul onayına sunulmasına karar verdiğini duyurdu.
Dentaş Ambalaj'dan KAP'a yapılan açıklamada kottan çıkma gerekçesini şöyle açıkladı: ''Kottan çıkma başvurusunun Şirketimizin serbest dolaşımda bulunan pay miktarının %1,66 gibi çok düşük bir orana düşmesi ve bu oranın Şirketimiz piyasa değerinin oluşması açısından yeterli likiditeyi sağlayamacağının düşünülmesi sebebi ile alınmış olup; kottan çıkma ile ilgili olarak SPK Seri IV No 44 Tebliği çerçevesinde yapılacak çağrıda  uygulanacak fiyatın söz konusu İlke ve Esaslar Madde 6-A uyarınca, 12 Ağustos - 9 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen zorunlu çağrıda uygulanan çağrı fiyatı olan 3,36 TL olması öngörülmektedir. Çağrı için ayrılacak olan fon miktarı SPK'ya yapılacak olan çağrı başvurusunun sonuçlanmasını müteakip tespit edilecek ve kamuya duyurulacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan11 Eylül 2013 09:19

    YENI SPK KANUNA GORE AYRILMA HAKKI KULANILMADAN BORSA KOTUNDAN CIKMA UYGULAMANAZ KALDI KI SPK KOTTAN CIKMA ESASLARINIDA DEGISTIRDIR YAPILAN ISLEM HUKUKI KAOS YARATIR SPK KABUL ETMEZ PEKI TEB IN CAGRISI ONCESINDE BORSA KOTUNDAN CIKIP CIKMAYACAGINI SORAN SPK DENTASA NIYE SORMADI ????????

  • vatandas11 Eylül 2013 08:48

    SANKI PTOF UN KOKUSUNU ALIYORUM GIBI PTOFU DA 9 LIRADFAN MILLETIN ELINE VERIP BOYLE BIR HABER YAYINLANMISTI MADEM BORSADAN CIKACAKTIN NE ISIN VAR BURDA ARKADAS MILLETI KEPAZEYE CEVIRDINIZ