E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDeniz’in sahibi koltuğunu bıraktı! Rusya’da borsanın kralı Gazprom ---

Deniz’in sahibi koltuğunu bıraktı! Rusya’da borsanın kralı Gazprom

Deniz’in sahibi koltuğunu bıraktı!  Rusya’da borsanın kralı Gazprom
04 Haziran 2019 - 20:25 borsagundem.com

DenizBank’ın sahibi Sberbank, Rusya’daki koltuğunu bırakıyor. Rus Borsası’nın en değerli şirketi olan Sberbank, liderlik koltuğunu enerji devi Gazprom’a devretti.

Cömert Yıldız / Borsagündem.com  

Emirates NBD’ye satış süreci 1 yıldır devam eden, imza için Abu Dabi Merkez Bankası’ndan onay beklenen DenizBank’ın sahibi Sberbank, Rusya’daki koltuğunu bırakıyor. Rus Borsası’nın en değerli şirketi unvanına sahip Sberbank, liderlik koltuğunu enerji devi Gazprom’a devretti. Moskova Borsası’nda hisseleri yüzde 10’luk prim kazanan Gazprom’un değeri 5.2 trilyon ruble yani 82 milyar dolara ulaştı. En değerli şirket unvanını yıllardır koruyan Sber’in değeri ise 79 milyar dolar olarak seyretti.

GREF, BAŞBAKAN MI OLUYOR?

Gazprom’un yükselmesinde ise bazı dedikodular var. Itar Tass haber ajansına göre fiyat artışının arkasında ise Başbakan ve eski Devlet Başkanı Dmitry Medmedev’in şikretin başına geçme dedikodusu var. Daha önce Gazprom’u yöneten Medvedev’in yerine ise DenizBank’ın sahibi Sberbank’ın CEO’su German Gref’in adı geçiyor. Başbakanlık için adı konuşulanlar arasında Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın ismi de telaffuz ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seker 05 Haziran 2019 10:30

    sbrbank ı sekerbank  skbnk diye okudum. oda satılacak diyorlar. eskiden hep derlerdi ama bu sefer sanırım durum farklı. söyleyen kişi sayısı ve kişilerin niteliği değişmiş. önceleri  dolandırıcı  sosyal medya hesapları  yazardı. şimdi ise güvenilir kişiler yazıyor.  acaba gerçekten satılsa veya satış görüşmeleri başladı dense nasıl bir etki yaratır. bende biraz var  hatta zarardayım ama elimde tutuyorum. yatırım yavsiyesi yazmadım ama yinede belirteyim yatırım tavsiyesi olsun diye yazmadım. sadece duyduklarımı ve okuduklarımı yazdım. banka satışı olunca ilgimi çekti.

  • Bika04 Haziran 2019 21:13

    Gazprom mayıs ayının ikinci yarısında prim yapmış, 3 haziran zirveyi görmüş. Düzeltme gelince Sberbank tekrar başa geçer.