E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenizbank yatırımcılarına önemli uyarı---

Denizbank yatırımcılarına önemli uyarı

Denizbank yatırımcılarına önemli uyarı
19 Eylül 2019 - 20:02 borsagundem.com

SPK, Denizbank'ın yüzde 99.85 payıyla birlikte şirket kontrolünün Emirates NDB'ye geçmesinin ardından pay alım teklifiyle ilgili bir duyuru yayımladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Denizbank (DENIZ) yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulundu. 

SPK haftalık bülteninde yer alan uyarıda, Denizbank'ın yüzde 99.85 payına sahip olan Emirates NBD Bank tarafından Kurul'a yapılan pay alım teklifinin onaylandığı ve buna göre, 1 TL nominal değerli banka payının pay alım teklifinin 5.72 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

Söz konusu uyarıda ayrıca, Denizbank yatırımcılarının satma hakkı 1 TL nominal değerli banka payı için hazırlanarak ilan edilecek değerleme raporu sonucunda daha yüksek bir bedele ulaşılmaması halinde, 21.2 TL üzerinden kullandırılacağı ve satma hakkının kullanım süresinin 31 Ekim 2019 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

Bültende yer alan SPK açıklamasının tamamı şu şekilde:

Denizbank A.Ş. (Banka) paylarının %99,85’ine ve böylelikle Banka yönetim kontrolüne sahip hale gelen Emirates NBD Bank PJSC tarafından Kurulumuzun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği hükümleri uyarınca hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun, 1 TL nominal değerli Banka payı için 5,72 TL pay alım teklifi fiyatı üzerinden Kurulumuzca onaylanmasına karar verilmiştir. Bununla birlikte Kurulumuzun II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği uyarınca Banka yatırımcılarının satma hakkı 1 TL nominal değerli Banka payı için hazırlanarak ilan edilecek değerleme raporu sonucunda daha yüksek bir bedele ulaşılmaması halinde 21,2 TL üzerinden kullandırılacak olup, satma hakkı kullanım süresi 31.10.2019 tarihinde sona erecektir. Yatırım kararlarının bu bilgiler ışığında alınması gerekmektedir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)