E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenizbank satış sözleşmesindeki fiyat neden değişti---

Denizbank satış sözleşmesindeki fiyat neden değişti

Denizbank satış sözleşmesindeki fiyat neden değişti
03 Nisan 2019 - 13:35 borsagundem.com

Denizbank'ın satışı konusunda Sberbank ile Emirates NBD arasında varılan anlaşma bir yıl önce 14.6 milyar TL'yken dün yapılan duyuruda rakamın 15.48 milyar TL'ye çıktığı görüldü. TL bazında artış dolar bazında nasıl oldu? Hakan Ateş anlattı

DENİZ ALTUNTAŞ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Sberbank ile Emirates NBD arasında Denizbank'ın satışı konusunda varılan anlaşma KAP’a gönderilen bir açıklama ile bir kez daha duyuruldu.

Sberbank'ın, sahibi olduğu Denizbank'ın hisselerinin %99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda bir sözleşme imzaladıklarının hatırlatıldığı açıklamada, tarafların satış rakamı için 15,48 milyar TL bedel üzerinde anlaştığı da ifade edildi.

TL YÜKSELDİ, DOLAR DÜŞTÜ!

Ancak yaklaşık bir yıl önce varılan kesin anlaşmada yer alan bedel ile dün açıklanan satış sözleşmesindeki bedel arasında artış olması dikkat çekti. 22 Mayıs 2018’de sözleşmeye konan 14.6 milyar TL’nin 15.48 milyar TL’ye yükseldiği görüldü.

Bunun yanında dikkat çeken ikinci bir nokta ise satışın dolar karşılığı oldu. Şöyle ki, 22 Mayıs 2018’de 14.6 milyar TL’nin karşılığı 3.2 milyar dolar olurken, 15.48 milyar TL’nin  kurun yeni değeriyle 2.7 milyar dolara denk geldiği görüldü.

Yani TL bazında ‘kar’landı, dolar bazında ‘azaldı’…  

HAKAN ATEŞ BORSAGUNDEM.COM'A KONUŞTU

Rakamlardaki gelişmeyi iş dünyasının toplandığı 15. KOBİ Zirvesi’nde Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e yönelttik. Borsagundem.com’a konuşan Hakan Ateş, sözleşmedeki bu fark için, dövizdeki dalgalanmayı işaret etti. Ateş, “ 21 Mayıs’ta hissedarlık sözleşmesi imzalandı. Regülatörlerin onayının beklendiği süreçte döviz kurlarında çok ciddi dalgalanmalar oldu. Ağustos'ta dolar 7, TL’lere çıktı. Bankacılık sektörünün defter fiyat çarpanı o tarihlerde 0.7 civarındaydı. Bugünkü değeri 0.5lerde.
Bu arada karlı ve başarılı gelişimimizi sürdürdük; en çok büyüyen özel banka olduk. 14.6,olarak ekim sonu değerlenen fiyat 15.5 milyar lira oldu. Bu da defter fiyatıyla birebir örtüşüyor” dedi.

Ateş sözlerini şöyle noktaladı: “Çok büyük ve 100 yıllık bankaların defter fiyatının çok altında yarısına yakın değer gördüğü durumda Denizbank hisselerinin birebir değerlenmesi çok önemli…”

Sberbank ile Emirates NBD, Denizbank için anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)