E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeniz Zeyrek: Erdoğan'ın büyük başarısı!---

Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın büyük başarısı!

Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın büyük başarısı!
30 Kasım 2022 - 09:08 borsagundem.com

Son dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik anlamda olumsuzluklara rağmen muhalefet içerisindeki belirsizlikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı için havayı pozitif anlamda değiştirdi.

Seçimler yaklaştıkça muhalefet kanadındaki belirsizlikler, iletişim eksiklikleri iktidar için havayı pozitif anlamda değiştirdi. Konuyla ilgili Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türkiye’de hayat pahalılığı, döviz kurları ve cari açık gibi ekonomik değerlerin kötüye gittiğini belirterek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı için “havayı olumlu bir şekilde değiştirdiğini” söyledi. Zeyrek, altılı masanın ise doğru bir iletişim stratejisi ortaya koyamadığını ifade etti.

Zeyrek bugünkü köşe yazısında “Ortada hiçbir olumlu gelişme yokken, hatta her şey daha da kötüye giderken havayı böyle olumlu değiştirmek her siyasetçinin yapabileceği bir şey değil.  Erdoğan bu konuda gerçekten çok başarılı!” dedi.

Sözcü yazarı, yazısının devamında şu görüşlerini dile getirdi:

 Muhalefet farkında mı bilmiyorum ama AK Parti kendi tabanındaki ataleti ortadan kaldıracak bir strateji izliyor ve başarılı oluyor. Terörle mücadele gerekçe gösterilerek “bayrak etrafında toplanma” yaklaşımı sayesinde milliyetçi muhafazakâr taban birleştiriliyor (moda tabiriyle konsolide ediliyor). Dini duygular sonuna kadar siyasete alet ediliyor. 

Taşıma kalabalıklarla da olsa, büyük paralar harcanarak görkemli kitlesel toplantılar yapılıyor. Doğalgaz bulma, TOGG'u yola çıkarma, TOKİ aracılığıyla yüzbinleri arsa ve ev sahibi yapma, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınması, asgari ücrete ve kamu çalışanlarına yüksek zam verilmesi gibi vaatler ve gelişmeler morallere moral katıyor. Bundan altı ay önce seçimlerden umudunu kesen ve muhalefete düşecekleri yıllara hazırlanan AK Parti'liler, bugün “TBMM'yi kaybetsek de Cumhurbaşkanımız kazanır” diye motive oluyor. Üzerine ölü toprağı serpilmiş, kopuşlar yaşanan AK Parti teşkilatları canlanıyor, seçim çalışmalarına dört elle sarılıyor.

“Peki iktidar tabanında bunlar yaşanırken muhalefet tabanında ne oluyor?” diye soran Zeyrek, şu eleştirilerini dile getirdi:

Onlar da iktidarın yarattığı efsanelere inanıp umutsuzluğa kapılıyor, “Yine mi gitmeyecekler” cümlesinde vücut bulan bir mutsuzluğu yaşıyor. Umut bağladıkları partilerin ve liderlerinin Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden sürekli bir kavga görüntüsü sergilemesine bakıp hayal kırıklığı yaşıyor. Konuştuğum kamuoyu araştırmacıları, AK Parti'nin ya da Erdoğan'ın oylarında seçimin kaderini değiştirecek bir artış olmadığına, ancak iktidar cenahının son dönemde doğru bir iletişimle “psikolojik üstünlüğü” ele geçirdiğine dikkat çekiyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş için Anayasa değişikliği paketi, ortak seçim beyannamesi, parlamenter sisteme geçiş takvimi, seçim güvenliği gibi alanlarda önemli işlere imza atan Altılı Masa ise bir türlü doğru iletişim stratejisini oluşturamıyor.

Erdoğan: Turizmde ustalık dönemindeyiz

 

Erdoğan'dan Kabine sonrası kritik açıklamalar

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da seçim startını verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yediyamanlı 01 Aralık 2022 23:56

    türkiye’de 20 yılda yapılanların hepsi yüzyılda yapılmamış birçoğu mega projeler dünya kabullendi muhalafet kabullenmedi altı veya gizlenen yedinci ortak kendi aralarında anlaşamıyorlar bu ülkeye ne yapacaklar geldiklerinde ne yapacaklarını duydunuzmu duymazsınız .......

  • Alpertunga30 Kasım 2022 18:26

    Bravo Deniz Zeyrek nedimin kankisi olmuşsun bravo..

  • acacu30 Kasım 2022 16:33

    Yazın turizm sektörü iyi geçince olumlu etkisi oldu ama kış sert geçecek, faturalar el yakacak. Şubat- mart gibi bakalım anketler ne söyleyecek?

  • Murat30 Kasım 2022 16:13

    Nasıl olumlu gelişme yokmuş, büyüme devam, dev gibi baraj açıldı, yatırımlar devam, enerji güvenliği var, PYD ye harekat yapılacak.... altılı masanın yemek menüsü değil bu....

  • Ali30 Kasım 2022 14:46

    Gene yaparsa Reis yapar

  • E.g.30 Kasım 2022 13:53

    MUHALEFET İKTİDARDA OLDUĞU BELEDİYELERDE SOSYAL KONUTLAR YAPMAYA BAŞLAYIP DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE KİRAYA VERMEYE BAŞLASALAR SEÇİMLERİ KAZANIRLAR SON SEÇİMLERDEN BU YANA KAÇ ADET SOSYAL KONUT YAPIP KİRAYA VERDİLER? HİÇSE 6 DEĞİL 16 PARTİ BIR ARAYA İŞLERİ ZOR

  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 11:53

    Herkes seçtiği ve istediği hayatı yaşar. Burada yeni nesil çok ciddi eğitimli. Büyük alanda birçok yetişmiş ve kendini geliştirmiş ama karnını doyuracak bir iş hayatıan dahi girememiş... iş hayatında herkes asgari ücret ala ala giden bir ülke ekonomisi. 85 milyon insan bu bahsi geçen ekonomık model ile kalkınıp geçinemez. belki 5 milyonluk bir ülke olsa tamam olabilirdi, turzm bile yetebilirdi. 85 milyon ve ha bire göç alan , aldığı göçlerinde çoğunun 5 kuruşua muhtaç olduğu düşünüldüğünde ülke kankınması ağır sanayi ile gerçekleşebilir. Sivil toplum örgütlerinini kooperatiflerin kurulması ve haklarını alması ile gerçekleşebilir. Bu kurulan sivil toplum, hukuki, ekonomık, fikir vb alanda resmi birimleri hukuk gücü ile terbiye ede ede alttan yukarı düzelebilir. Hiç biri malesef yok. borç harc bir ekonomi.  insanlar birini seçmek değil, çocuğu için seçmek zorunda.

  • baran30 Kasım 2022 09:46

    Gasteci bu ülkede nelerin değiştiğini herkes görüyor!  Israr ile bu ülkede yapılan her ieyi kötüleyenlerin maksadı ve niyeti kötü!  Çünkü bunları Türk Milletine layık görmüyorlar.  Yirmi yıl önce olduğu gibi gecekondulara. kirli pis havaya. rezil rehinci hastanelere çamurlu yollara, elektriksiz köylere, elektrik su kesintilerine  ekmek su tüpgaz kuyruklarına mahkum etmek istedikleri daha da kötüsü bölünüş bir Türkiye görmek istedikleri için her an kin kusmaya devam edecek bu ahlak yoksunu pislikler.

  • Türk.02 Aralık 2022 02:41

    Tebrikler kardeşim. Türkiye Cumhuriyeti devletini terörist serefsiz abdnin elinden çekip alan sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oyunuzu veriniz.

  • ...30 Kasım 2022 19:10

    Uyuşturucu baronları ile dost olanlardan bahsediyorsun dimi.