E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDeniz YO, GYO olacak---

Deniz YO, GYO olacak

Deniz YO, GYO olacak
22 Kasım 2013 - 10:03 borsagundem.com

Deniz Yatırım Ortaklığı, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşüm için SPK'ya başvurdu

Deniz Yatırım Ortaklığı'nın, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümü amacıyla yaptığı başvuruya SPK tarafından izin verildi. Verilen izin dahilinde Deniz Yatırım hisse senetleriyle ilgili olarak genel kurula katılıp olumsuz oy kullanan ortaklara 2,3717 TL fyattan pay alım teklifi yapılacak, şirketin sermayesi 35.015.000 TL tahsisli olarak artıralacak ve bu paylar Deniz Yatırım'a satılacak.

Deniz Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan KAP açıklamasında şu detaylara yer verildi:
''Şirketimizin Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüşüm başvurumuza, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21/11/2013 tarih 2013/37 sayılı haftalık bülteninde aşağıdaki şekilde ilan edilerek izin verilmiştir.


a) Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Şirket)'nin menkul kıymet yatırım ortaklığından gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşümüne ilişkin esas sözleşme tadilinin uygun görülmesi talebinin, III-48.2. sayılı Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 41. maddesinin birinci fıkrası uyarınca genel kurul toplantısında, menkul kıymet yatırım ortaklığı statüsünden çıkma sonucunu doğuracak esas sözleşme değişikliklerine olumlu oy kullanan ortaklar dışındaki tüm ortaklara, sahip oldukları her bir (B) grubu 1 TL nominal değerli Şirket payının düzeltilmiş tutar olan 2,3717 TL üzerinden Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. (Deniz Yatırım) tarafından satın alınacağı yönünde bir pay alım teklifi yapılması şartıyla,

b) Şirket'in 14.985.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 50.000.000 TL'ye tahsisli olarak artırılması ve nakit olarak artırılan 35.015.000 TL'nin, Borsa İstanbul A.Ş.'nin Toptan Satışlar Pazarında ilgili mevzuatta belirlenen esaslara göre Deniz Yatırım'a tahsisli olarak satılmasına ilişkin talebinin, konuya ilişkin Kurul Kararı'nın Şirket'e tebliğ edildiği tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde, Şirket tarafından VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33. maddesinin birinci fıkrası uyarınca bir rapor hazırlanması ve bu raporun kamuya duyurulması şartıyla,

c) Şirket'in kayıtlı sermaye tavanının 25.000.000 TL'den 95.000.000 TL'ye artırılması talebinin
olumlu karşılanmıştır.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)