E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiDeniz Yatırım’ın model portföyüne eklediği sanayi devi---

Deniz Yatırım’ın model portföyüne eklediği sanayi devi

Deniz Yatırım’ın model portföyüne eklediği sanayi devi
18 Mayıs 2021 - 16:08 borsagundem.com

Deniz Yatırım, Kardemir D'yi ve 11,20 TL hedef fiyat ile model portföyüne ekledi

Deniz Yatırım, Kardemir D (#KRDMD) bilanço analizini ve 11,20 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklediği raporunu paylaştı.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kardemir D’yi (KRDMD TI) 11,20 TL hedef fiyat ile model portföyümüze ekliyoruz. Küresel bazda emtia fiyatlarına yönelik olumlu görünüm sürerken, Kardemir artan talep ve güçlü ürün fiyatları dolayısıyla 1Ç21’de beklentilerin üzerinde sonuçlar açıkladı. Çelik fiyatlarındaki artış ve olumlu kur etkisiyle ton başı FAVÖK bu dönemde yıllık 4 kat artışla 195 USD/ton seviyesine yükseldi.

2020 sonu itibariyle 809 milyon TL olan net borç pozisyonu Mart sonu itibariyle 157 milyon TL’ye, net borç/FAVÖK oranı 0,6x’ten 0,1x’e geriledi. Güçlü talep ortamının devam etmesi dolayısıyla 2Ç21 sonuçlarının ilk çeyrek dönemden de daha güçlü olması olası gözüküyor.

Küresel emtia fiyatlarında son dönemdeki hızlı yükselişin ardından kısa vadede düzeltme ihtimalini göz ardı etmemekle birlikte orta vadede aşılamanın genele yayılması ve toparlanma hızının artışına bağlı olarak pozitif fiyatlama ortamının devamını bekliyoruz. Dolayısıyla Şirket’in 2021 yılında önceki yıla kıyasla hem ciro, hem karlılık anlamında rekor sonuçlar elde edeceğini tahmin ediyoruz.

Finansal borçluluğun azaltılması sonucunda finansman giderlerinin olumsuz etkisi azalırken, Şirket’in önümüzdeki dönemde temettü getirisi ile de yatırımcı ilgisini daha fazla çekebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle güçlü geçmiş dönem performansına karşın, olumlu konjonktür ve iyileşen karlılık dikkate alındığında mevcut çarpanların makul seviyelerde olduğunu düşünüyoruz.

İndirgenmiş nakit akım yöntemine göre KRDMD için 11,20 TL hedef fiyat hesaplıyoruz, %35 getiri ile endeksin üzerinde getiri öngörüyoruz. En büyük üretici ve tüketici olması açısından Çin kaynaklı hammadde ve ürün fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeler risk faktörü olarak değerlendirilebilir. Öte yandan ABD’nin yüklü harcama planına bağlı olarak arzın yetersiz kalması durumunda çelik ithalatına yönelmesi olasılığı ise iyimser beklenti oluşturabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,56
En Yüksek: 23,76
En Düşük: 23,22
Değişim 0,68 %
FK: 26,01
PD / DD: 2,30
İşlem Hacmi 535.105.901
Toplam Adet: 22.788.343
Ağırlıklı Ort.: 23,47
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)