E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiDeniz Yatırım'ın döngüsel portföyünde değişiklik!---

Deniz Yatırım'ın döngüsel portföyünde değişiklik!

Deniz Yatırım'ın döngüsel portföyünde değişiklik!
26 Kasım 2021 - 15:06 borsagundem.com

Deniz Yatırım, Aksa Enerji ve THY'yi döngüsel portföyünden çıkarırken, Mavi'yi portföyüne ekledi

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan “Döngüsel Portföy Güncelleme” başlıklı kısa vadeli trendi hedefleyen hisseleri baz aldığı raporunda Aksa Enerji (#AKSEN) ve Türk Hava Yolları (#THYAO) portföyden  çıkarken, Mavi Giyim (#MAVI) portföye eklendi.

Raporda değişiklik şu şekilde açıklandı:

Döngüsel Portföy nezdinde güncellemeye gidiyoruz. 20.10.2021 kapanış fiyatından eklediğimiz AKSEN hissesini nominal %34, rölatif %7.37 değişimle, THYAO ise nominal %36, rölatif %9.13 ile portföyden kar realizasyonu amacıyla çıkarıyoruz. MAVI hissesini %25 ağırlık ile ekliyor, toplam hisse sayımızı 4’e düşürüyoruz.

AKSEN’i Döngüsel Portföyümüzden çıkarıyoruz ancak beğenmeye devam ediyoruz. AKSEN için 9.50 TL 12-ay hedef fiyatımız bulunuyor. Şirket’i karlılığı, pozitif bilanço yapısı, nakit yaratma kapasitesi, mevcut yatırımları ve yatırımların yaratması beklenen fırsatlar kapsamında beğeniyor olumlu hisse performansının sürdürüleceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda hissenin önümüzdeki dönemde de yatırımcıların ilgisini çekmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz. Hisse yıl başından bu yana pozitif %144 nominal performans ve %99 relatif performans son 1 ayda ise pozitif %28 nominal ve %5 relatif performans gösterdi. Hisseyi beğenmeye devam etmekle beraber, özellikle geçtiğimiz haftalarda izlenen yüksek nominal ve relatif hisse performansını değerlendirerek, tüm hisselerde olabileceği gibi özellikle kısa vadede etkili olmak üzere bazı kar realizasyonlarının gerçekleşmiş olabileceğini de değerlendirerek döngüsel portföyümüzden çıkarıyoruz.

Sonbahar-kış dönemiyle birlikte ortaya çıkan ve çıkabilecek olası Covid-19 varyantlarının havacılık hisselerini baskılayabileceğini düşündüğümüzden dolayı Türk Hava Yolları’nı portföyümüzden çıkarıyoruz. Ancak, kargo operasyonlarında devam eden güçlü seyir ve operasyonel performansında iyileşme dolayısıyla uzun vadede beğenmeye devam ediyoruz. THYAO için 22.90 TL 12-ay hedef fiyatımız bulunuyor.

MAVI’yi Döngüsel Portföyümüze ekliyoruz. Şirket’i karlılığı, pozitif bilanço yapısı, nakit yaratma kapasitesi, pandemi sonrası sürdürülen büyüme hikayesi, demografik ve sosyal etkilerle uygun pazar ortamından fayda sağlaması ve güçlü marka algısı kapsamında beğeniyoruz. Geçtiğimiz haftalarda endekse göre geride kaldığını izlediğimiz hissenin önümüzdeki dönemde yatırımcıların ilgisini daha çok çekeceğini tahmin ediyoruz. Hisse yıl başından bu yana pozitif %41 nominal %15 relatif performans gösterirken son 1 ayda ise pozitif %2 nominal getiri sağlarken negatif %17 performansla endeksin gerisinde kaldı. Bu kapsamda, MAVI’yi Döngüsel Portföyümüze ekliyoruz.

BİST 100 ile bankacılık makası açılıyor

Güçlü hisseler kazandırmaya devam edecek

‘Al’ denen 16 hisse, “Tut’ denen 6 hisse, ‘Azalt’ denen tek hisse

Yeni varyant endişesi Borsa İstanbul'a da bulaşır mı?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)