E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge'den yeni sermaye adımı---

Denge'den yeni sermaye adımı

Denge'den yeni sermaye adımı
26 Mart 2018 - 21:07 borsagundem.com

Denge Yatırım Holding, 50 milyon liralık kayıtlı sermaye tavanını yüzde 500 artırarak 300 milyon liraya çıkarmak için SPK'ya başvuracak

BORSAGUNDEM.COM

Borsanın güçlü şirketlerinden Denge Yatırım Holding, genç patronu Raci Şaşmaz’ın öncülüğünde güçlü projelerle birlikte başlattığı dev ataklarla, Sermaye Piyasalarına imzasını atmaya devam ediyor. Şirketin itibarını katlayan, mali yapısına büyük güç katan ilk hamle bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde SPK’dan onay aldı. Yüzde 300 bedelsiz sermaye artırımı,11 milyon TL olan mevcut sermayesini 39 milyon TL artırarak 50 milyon TL’ye çıkarma başvurusu Sermaye Piyasalarının Otoritesi tarafından kabul edilen Denge Yatırım’dan bugün de yeni bir güçlü adım geldi.

SERMAYE TAVANI YÜZDE 500 ARTACAK

50 milyon liralık kayıtlı sermaye tavanına şimdiden ulaşan şirket, 2018 ile 2022 yılları arasını kapsayacak şekilde sermaye tavanını yüzde 500 artırarak 300 milyon liraya çıkarmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru yapılacağını açıkladı.

KAP’TA DUYURULDU

Konu ile ilgili, Denge Yatırım Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu 26 Mart 2018 tarihinde toplanarak;

Şirket Esas Sözleşmesi'nin 6. Maddesinde belirtilmiş olan 50.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanına ulaşılmış bulunduğundan; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermeye Sistemi Tebliği'nde yer alan esaslar kapsamında, Şirket Kayıtlı Sermaye tavanının 2018-2022 yıllarını kapsayacak şekilde 50.000.000 TL'den 300.000.000 (Üçyüzmilyon) TL'ye artırılmasına, bu kapsamda söz konusu karar ve Şirket Esas Sözleşmesinin ilgili maddesine yönelik gerekli tadilin onayı için Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili kurumlardan izin alınmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”

RACİ ŞAŞMAZDAN BÜYÜK FEDAKARLIK

Raci Şaşmaz’a geçtikten sonra toplam varlıkları 56 milyon liradan 64 milyon liraya yükselen Denge Yatırım Holding, kısa vadede önemli yatırımlar gerçekleştirdi. 
Borsanın genç patronu Şaşmaz, borsada örneğine çok az rastlanır bir işleme imza attı. Şaşmaz son üç ayda 137 milyon liralık fedakarlık yaptı. Geçtiğimiz aylarda KAP’a yapılan açıklamada, "Pana Al Bawakir Konut İnşaat Anonim Şirketi‘nin Tayyar Raci Şaşmaz'a ait 20.000.001 TL nominal değerli yüzde 50.01 hissesini, tüm hak ve yükümlülükleriyle 10.000.000 TL.ye satın almaya karar vermiştir" denildi.

17 Ocak’ta, yüzde 50 paya sahip olduğu 160 milyon lira değerindeki şirketini 10 milyon liraya yani nominal değerden halka açık Denge’nin içerisine koyarak 70 milyonluk fedakarlık yapan ve yatırımcısına büyük güven veren Şaşmaz, ‘şirketini koruyan, hissedarını kollayan patron böyle olur’ dedirtti. Borsanın yeni patronu, Şubat ayı başında da 137 milyon lira değer biçilen Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırım’da bulunan 67 milyon tutarındaki yüzde 49 payını, nonimal değerden 2.450.000 TL’ye Denge’ye devretti. Şaşmaz, bu kez de yaklaşık 65 milyon TL hakkını halka açık şirketin içine kattı.

Şirketin itibarını katlayan, mali yapısına büyük güç katan ve hisse değerini yükselten iki fedakarlığın ulaştığı tutar ise 135 milyon TL’ye yükseldi. Yani Şaşmaz, iki kalemde servet denilebilecek bir rakamı gözünü bile kırpmadan Denge’ye verdi. Sermaye piyasalarına gelirken, 2 milyar dolarlık bir yatırım vizyonu çizdiğini belirten Raci Şaşmaz, hedefine emin ve güçlü adımlarla ilerliyor.

PANA YATIRIM HOLDİNG’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük. Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor.
Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.
Katarlı ortağı ise Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istiyor. 5 yıllık hedef 2 milyar dolar.

MİLYAR DOLARLIK PROJELER

Pana, Albawakir ile Fikirtepe'de 600 bin metrekare alanda 3461 konut, 212 ticari üniteden oluşan 800 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdi. Hedef ciro 1.4 milyar TL. Aynı bölgede, Live Dream ve City’de 600 bin metrekare ve yatırım maliyeti 1 milyar TL. Ciro hedefi 1.6 milyar TL.
İzmir Çeşme'de ise Jardin Eden projesinde 133 milyon TL yatırımla 257 milyon TL ciro hedefleniyor. Resort segmentindeki gayrimekul yatırımı 124 bağımsız üniteden oluşuyor. İstanbul'da Şile ve Kurtköy'deki projeler için toplam yatırım 510 milyon TL. Beklenen ciro 1.1 milyar TL.

Önce şirketin içerisini doldurdu şimdi sermayeyi büyütüyor

Denge Yatırım Holding'in bedelsizine onay

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)