E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDenge Yatırım Holding enerjiye yöneldi---

Denge Yatırım Holding enerjiye yöneldi

Denge Yatırım Holding enerjiye yöneldi
21 Mayıs 2014 - 13:04 borsagundem.com

Denge Yatırım Holding de bu sektördeki ihtiyacı ve açığı fark ederek rotasını enerji sektörüne çevirdi

Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve esas faaliyet konusu enerji üretim tesisleri kurulması, işletmeye alınması ve işletilmesi, kiralanması, elektrik enerjisi üretimi, üretilen elektrik enerjisinin ve/veya kapasitesinin satışı hususlarından oluşan Yelen-Gülpınar Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nde Şirket sermayesinin %70’ini temsil eden 43.750 adet, toplam 2.287.500.-TL nominal değerli payların Denge Holding'e devritamamlandı.
Devir bedelinin olarak belirlenen 10.500.000.-TL’nın 5.500.000.-TL kısmı peşin ödenerek kalan kısmın 31.03.2015 tarihine kadar ödenmesi konusunda mutabakata varıldı.

Yelen-Gülpınar Enerji tarafından Çanakkale, Gülpınar ilçesi, Balabanlı-Bektaş mevkiinde 25 MW kurulu güce sahip bir rüzgar enerjisi santralı kurulması planlanıyor. ŞirketEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ön lisans başvurusunu ise 25.03.2014 tarihinde tamamladı.

Yüksek bir büyüme hızına sahip ve yatırıma en fazla ihtiyaç duyulan sektörlerin başında gelen enerji sektörünün sunduğu fırsatlar çerçevesinde bu sektöreyönelen Denge Yatırım Holding’inYönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Keydal, 2023 yılında Türkiye’nin enerji talebinin yüzde 90 oranında artarak 218 milyon TEP’e ulaşmasının beklendiğini, 2010-2019 yılları için TEİAŞ’ın yaptığı Kapasite Projeksiyon Raporu’na göre 2016 yılından sonra enerji açığı beklendiğini ifade ederek, öngörülen açığın kapatılmasında“yerli ve yenilenebilir” enerji kaynaklarına öncelik verilerek kaynakların çeşitlendirilmesinin çok büyük bir önem arzettiğini belirtti.

Türkiye’nin elektrik enerjisi üretiminde büyük oranda dışa bağımlı olduğunu, bunun da cari açığın en temel nedeni olduğunu belirten Recep Ali Keydal;net enerji ithalat tutarının bugün cari açıktan daha yüksek bir tutar olduğu göz önüne alındığında yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artırılmasının öneminin daha da iyi anlaşılacağını ilave etti.

Recep Ali Keydal, ülkemizin coğrafi konumu ve jeolojik yapısı nedeniyle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu, bu kaynaklardan azami ölçüde yararlanmanın hem enerji arz güvenliğine katkı sağlayacağını hem de yeni istihdam alanlarının oluşumuna zemin hazırlayacağını belirterek; Türkiye’nin güncel enerji politikalarının da bu gerçekler çerçevesinde belirlendiğini, hükümetin Strateji Belgesi’ne göre, 2023 yılına kadar elektrik üretiminde yenilenebilir enerji payını en az %30 arttırılmasının hedeflendiğini, hedef kapasitenin, rüzgâr enerji santralleri için 20,000 MW, güneş enerji santralleri için 3,000 MW olarak belirlendiğini ifade etti.

Yatırımların ve istihdam yaratıcı faaliyetlerin önemine değinen KEYDAL; bu ülkede kazanılanın yine bu ülkeye yatırılmasının çok önemli olduğunu ancak Türkiye’de eğitimli nüfusun artırılmasının ve insan kaynaklarına yapılacak yatırımların da bir o kadar hayati olduğunun altını çizerek; Grup olarak insankaynaklarının geliştirilmesine özel bir önem verdiklerini ve bundan sonraki süreçte de bu yaklaşımlarının ve bu yöndeki faaliyetlerinin aratarak devam edeceğini belirtti.

İş dünyası-üniversite işbirliğinin; gerek firmaların nitelikli insan kaynaklarına erişimi açısından, gerekse iş dünyasının tecrübelerinin üniversite öğrencilerine aktarılması açısından önemli olduğunu, bu kapsamda Grup olarak bu yıl 05 Mart tarihinde Genç İK Zirvesinde ‘Kendi Fırsatını Değerlendirme’konusunda, 28 Nisan tarihinde ise Aydın Üniversitesi’nde ‘Fırsat Yaratmak ve Fırsatları Değerlendirmek’ konusunda kendi deneyimlerini genç üniversite öğrencileri ile paylaşma imkânı bulduklarını ve bundan sonraki süreçte de üniversitelerimizdeki benzeri aktivitelere daha fazla vakit ayırmayı planladıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)