E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemokratlardan hükümetin açılması için yeni hamle---

Demokratlardan hükümetin açılması için yeni hamle

Demokratlardan hükümetin açılması için yeni hamle
01 Ocak 2019 - 07:12 borsagundem.com

ABD'de 10 gündür kapalı olan hükümetin açılması için harekete geçen Demokratlar, yeni bir tasarı hazırladı

Hükümetin kapanmasında 10 gün geride kalırken Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar geçici bir anlaşma sağlamak üzere harekete geçiyor.

Demokratlar bu hafta içinde 8 Şubat'a kadar hükümete yeniden harcama yetkisi tanıyacak ve hükümetin kapanmasına son verecek bir tasarı paketi hazırladı.

Üst düzey Demokrat bir yetkiliye göre tasarı paketi Trump’ın talep ettiği 5 milyar dolarlık kaynağı değil, sınır güvenliği için 1,3 milyar dolarlık bütçeyi kapsıyor.
Başkan Trump Meksika sınırına duvar projesi için federal bütçeden 5 milyar dolar talep etmiş, duvar konusunda ısrarcı olmuştu. Geçtiğimiz Kasım ayındaki ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kazanan ve bu hafta itibariyle meclisin kontrolunu resmen ele geçirecek olan Demokratlar diğer hükümet birimlerine de yıl boyunca bütçe sağlayacak tasarı paketi sunuyor.

Demokratlar yeni Kongre’nin toplanacağı Perşembe günü hükümetin yeniden açılmasını sağlamak üzere tasarıyı oylamayı planladıklarını söyledi.

İç Güvenlik Bakanlığı’na ilişkin tasarı her iki partinin de desteğiyle Senato onayından daha önce geçen tasarıyı temel alıyor. Trump’ın Meksika sınırına duvar projesi için 5 milyar dolarlık bütçe desteğinde ısrarlı olması sebebiyle Kongre’deki görüşmeler tıkanmıştı. Hükümetin kapanmasından bu yana çözüm bulma çabaları ise sonuçsuz kalmış durumda. Görüşmelerin tıkanması konusunda da Trump, diğer Cumhuriyetçiler ve Demokratlar biribirlerini suçluyor.

Trump Meksika sınırına duvar inşa edilmesi için federal bütçeden milyarlarca dolar talep ederken Demokratlar genel olarak sınır güvenliği bütçesinde bir artışa sıcak bakıyor ve sınıra duvar projesine de kararlı bir şekilde karşı çıkıyor.

Beyaz Saray yetkilileri son olarak görüşmelerin tıkandığını duyurmuş, Başkan Trump Pazar günü “Demokratlar kentten ayrıldı, Amerikalılar’ın güvenliğinden endişe etmiyorlar” mesajıyla Demokrat Parti’yi hedef almıştı.

Başkan Trump Cuma günü Twitter’dan paylaştığı mesajlarda, Kongre’den duvar projesi için bütçe desteği alamazsa Meksika sınırını tamamen kapatma ve Honduras, Guatemala ve El Salvador’a yardımı kesme tehdidinde bulunmuştu.

ABD-Meksika sınırının kapatılması iki ülke arasında günlük 1,68 milyar dolarlık bir ticaret hacminin etkilenmesi anlamına geliyor.

Trump Cumartesi günü paylaştığı Twitter mesajında da Demokratlar’ın politikalarını “acınası” olarak nitelemiş, Demokratlar’ın göçmen politikasını ABD’de gözaltında oldukları sırada hayatını kaybeden iki Guatemalalı çocuğun ölümüyle ilişkilendirmişti.

Trump en son yaptığı açıklamada sınıra duvar projesi için 5 milyar dolardan daha az bir bütçeyi kabul edip etmeyeceği konusunda yorum yapmaktan kaçınmış, hükümetin ne kadar süre kapalı kalacağını düşündüğü sorusuna da “Ne kadar gerekiyorsa” yanıtını vermişti.

ABD’de hükümetin kapanmasıyla birlikte yaklaşık 2,1 milyon federal çalışandan en az 800 bini ücretsiz zorunlu izne ayrılmış durumda. Zorunlu izne ayrılanların 420 bini de ücretsiz olarak çalışmak durumunda kalıyor. (Amerika'nın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)