E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan çözüm süreci açıklaması---

Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması

Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması
31 Temmuz 2015 - 10:24 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinini tekrar başlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci ve koalisyon hükümetinin kurulması hakkında son dakika açıklamalarda yaptı.

Hükümetin çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Demirtaş, "Siz eleştiri yaparsınız biz dinleriz. Ama masadan kalkmak olmaz. Biz tekrar Türkiye toplumu olarak derhal ellerinizi tetiklerden çekin ve binbir zahmetle kurulan masaya geri dönülsün diyoruz. Çözüm Sürecinin tekrar başlaması lazım." dedi. Demirtaş Çözüm Süreci'nin tekrar başlatılması için çağrı yaptı.

Demirtaş, önümüzdeki hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini belirtti.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Bölge gerçekleştirilen araç yakmaları asla tasvip etmiyoruz. Bunun derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması lazım. Bunların hepsi bizim malımızdır. Bu durumdan çıkmanın tek yolu konuşmaktır. Konuşmak büyük bir erdemdir. Son 3 yıldır ağır aksakta olsa ilerleyen çözüm sürecinin ilerlemesi lazım. Karşılıklı olarak silahların bırakılması gerekiyor.

"MASADAN KARDEŞÇE KALKARIZ"

Bu masadan anlaşarak kardeşçe kalkarız. Ve biz tekrar Türkiye toplumu olarak taraflara derhal elinizi çekin, şiddet durdun ve binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönülsün çağrısı yapıyoruz. Parti kapatma, dokunulmazlığın kaldırılması gibi açıklamalar demokrasiye zararlıdır. Siyaseti tıkamaya kalkarsanız, siz kendiniz gerginliğe sebep olursunuz.

"SEÇİM SONUÇLARINI TANIYIN"

- Bu tür baskı yöntemi olarak dokunulmazlıklar gündeme getirilirse bu sadece gerilim yaratıyor. 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımayan bir tarzdan çıkması lazım. Bir seçim yapıldı ve bir sonuç çıktı. Bunu kabul etmeleri lazım. Ve koalisyon yani ortaklık hayırlı sonuçlara da yol açabilir.

"KOALİSYON KAYNAŞMA YARATABİLİR"

Koalisyon Türkiye gibi toplumlarda toplumsal kaynaşmanın yolunu açabilir. İlla tek başına iktidar olana kadar ben ülkeyi seçimden seçime götürürüm gibi bir düşünceyi kabul etmiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLİS31 Temmuz 2015 22:09

    SENDEN KARDEŞMİ OLUR VATAN HAİNİ

  • vatandaş31 Temmuz 2015 21:20

    Hadi ordan kel mahmut

  • Abuziddin Kılkuyruk31 Temmuz 2015 18:24

    AHHHHA AHHHHH SİZE BU KADAR FIRSAT VERMEYECEKTİ AKP YANLIŞ YAPTILAR. ÇÖZÜM SÜRECİYMİŞ NEYİN ÇÖZÜMÜ ADAMLARI TEK BİLDİĞİ ŞEY BARIŞ DEMOKRASİ VAYYY BE BİZ BİLMİYORUZ ONLAR BİLİYOR NELERİN ARKASINA SIĞINIYORLAR. ASKERİNE POLİSİNE KURŞUN SIKAN CANİLER ŞEREFSİZLER BU ÜLKEDEN TEMİZLENMELİ YOKSA RAHAT YOKKKK..

  • ali31 Temmuz 2015 15:55

    Boğazına kadar kanın içine batmışsın Ermenilere hizmet edeceğine kürde hizmet etseydin Türk Kürt kardaşlığına hürmet ederdin boş kafalı kandırılmış vitrin mankeni seni

  • KOMANDO31 Temmuz 2015 12:45

    NE ÇÖZÜMÜ SEN ĞEL EMNİYET MENSUPLARINI ŞEHİT ET KINAMA ÇÖZÜMDE MİLLETİ KANDIRAMASSIN ĞE.ZE. L.

  • Gerçekçi kel Mahmut31 Temmuz 2015 12:40

    Durup durulken neden çıktı bu olaylar mayısta niye çıkmadı ya bir düşünün iktidar yine bir algı oluşturup mağduru oynayıp oy almak tek başına iktidar amaç hazine ve gücü kaybetmemek yoksa şehit olmuş asker olmuş bunları umrunda değil niye cumhur bir şehit törenine katılmadı veya başkan bunlar zamanında askere kelle diyen bir zihniyet leri vardı amaç hizmet veya vatandaşı düşünmek değil kendi gelecekleri Demirtaş doğru yoldasin Türkiye Partisi ol

  • yüksel31 Temmuz 2015 12:39

    kusura bakma Demirtaş her gün asker polis şehit edeceksiniz, araçları yakacaksınız, yollara mayın döşeyeceksiniz bölgede aykırı sesleri kesmek için her türlü baskıyı uygulayacaksın,işide barbar deyip bölgenin kendine kalması için fırsat kollayacaksın, türkü,arabı zorla bölgeden süreceksin, milletvekili olup dokunulmazlık zırhını kullanarak pkk ya silah taşıyacaksın kuyruğun sıkışınca da BARIŞ KARDEŞLİK palavraları atacaksın. YEMEZLER..

  • hakan277231 Temmuz 2015 11:41

    Sırtını PKK ve HPG ye dayayan Demirtaş hergün askerimize polisimize kalleşçe kurulan pusularla şehit edilerek mi Çözüm süreci istiyor.

  • ali31 Temmuz 2015 11:09

    asker polis silah bırakmaz .pkk bıraksın önce asker polis suçsuz hiç kimseye ateş etmedi etmezde.suçsuz insanlara ateş ednler ortada bunu herkes görüyor.kendinize gelin biraz

  • bozkurt31 Temmuz 2015 10:44

    Sayın demirtaşın bazı konularda haklı olduğunu düşünüyorum. Yalnız kendisine bir sorum var ,çözüm çözüm neyi kastediyor. Ben bir türk olarak hangi haklara sahibimde kürtler o hakka sahip değil.