E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş: PKK'ya silah verilsin---

Demirtaş: PKK'ya silah verilsin

Demirtaş: PKK'ya silah verilsin
03 Eylül 2014 - 04:50 borsagundem.com

Selahattin Demirtaş, PKK'nın IŞİD ile savaştığını hatırlatarak "PKK silah yardımı isterse Türkiye ne diyecek? Madem barışacak neden olmasın" dedi

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’i kastederek, “Orada daha çok PKK savaşıyor. Türkiye, PKK silah yardımı isterse ne diyecek, bunu düşünmeli. Madem barışacak, neden olmasın. Marjinal gibi geliyor olabilir ama IŞİD barbarlığına karşı PKK savaşıyor, Türkiye’de de barış olacak ve PKK, Türkiye’ye karşı silah bırakacaksa, silah yardımı neden olmasın” dedi.

TBMM’de bir grup gazeteciyle konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

YAYINLASINLAR

“Şeffaflaşma hedefiyle Öcalan, İmralı görüşmelerinin kitaplaştırılarak yayınlanmasını istedi. Ya bizim notlarımız ya da daha genişi devlette vardır, yayınlanmasını önerdik. Bazı yayın organlarında (Aydınlık) ‘Görüşme Notları’ adıyla yayınlanan metinlerin çoğu yeniden üretilmiş metinler, gerçekle ilişkisi yok.

‘Çözüm sürecinde sorumluluk Başbakan’da’ denildi. Cumhurbaşkanı da takip edecek. Erdoğan kontrol kendisinde olsun istiyor. Yazılı olarak ise masada ‘Şunu takvime bağladık’ dedikleri bir şey yok. Ekim veya kasım ayında Meclis’te çıkacak yasalar var. Terörle mücadele, ifade özgürlüğü, af değil ama geri dönüşü kapsayan bir çalışma olabilir. Biz, ilk adım olarak gazetecilerin, akil insanların Öcalan ile temas kurmasını istiyoruz.

Biz başkanlık sisteminin desteklemediğimiz bir model olduğunu belirttik. ‘Erdoğan’ı başkan ilan ettik’ diyerek başkanlık sistemi olmaz. Pazarlık unsuru olarak getirirlerse kabul etmeyiz. Müzakere süreci bir pazarlık unsuru olamaz.

BAYIK DEVRİMCİ

(Cemil Bayık’ın “HDP bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarmalı. Mesela Beyoğlu’nda bir grup var” sözleri) HDP Türkiye sahasındaki siyasetin pratisyenidir, en iyi bilenidir. Cemil Bayık da 40 yıllık devrimcidir. Bir öneri yapıyor, yanlış da olsa, değerlendiririz. Ama olduğu gibi alıp uyguluyoruz diye bir şey yok. Bayık, barlara hapsolmuş bir siyaset anlayışından söz ediyor, yani ‘Beyoğlu solculuğu’ diye bir şey vardır. Bundan çıkması lazım Türkiye sol hareketinin. HDP de uzak duracaksa bu anlayıştan uzak durarak sokaklarda olmalı gibi anladım.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KSK15 Eylül 2014 14:10

    İŞTE DIŞ POLİTİKADAKİ BAŞARIMIZ IŞİDİ BESLEDİK BÜYÜTTÜK BAŞTAN ÇIKARTTIK ŞIMARTTIK PKK YA AVUÇ AÇARIZ BU GİDİŞLE SAYIN BAŞBAKANIN DIŞ SİYASETEKİ BAŞARISI OYNADIĞIN ATI İYİ TANIYACAKSIN TANIMIYORSAN YA ÜZERİNDEN DÜŞER YADA TEKMESİNİ YERSİN

  • berna dal10 Eylül 2014 23:20

    masumları öldürsün diye mi,

  • ..03 Eylül 2014 11:38

    işitle pkk nın farkı nedir? Allah aşkına yuhh yani.... Silah verilecek se TÜRKMENLERE verelim... askeri eğitimde verelim.. bence daha mantıklı

  • ass03 Eylül 2014 10:51

    bence hükümet savaş ucağı vermeli bizim askerlerimizi toptan öldürsünler diye allahım ne ğünlere kaldık ya