E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDEMİREL'E ANLAŞMA ÇAĞRISI---

DEMİREL'E ANLAŞMA ÇAĞRISI

DEMİREL'E ANLAŞMA ÇAĞRISI
20 Mart 2008 - 14:13 borsagundem.com

Hidayet Nalçacı, devletin alacaklarının tahsil edilmesi konusunda anlaşmak için Şevket Demirel'e kapılarının her zaman açık olduğunu bildirdi

Yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nda (TMSF) bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, devletin alacaklarının tahsil edilmesi konusunda anlaşmak için Şevket Demirel'e kapılarının her zaman açık olduğunu bildirdi. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ile Göltaş Çimento işbirliğiyle düzenlenen toplantıya katılmak üzere Antalya'ya gelen Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Kamu alacaklarının tahsil edilmesi için TMSF tarafından el konulan Şevket Demirel Şirketler Grubu ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini, bu konuda yorum yapamayacağını belirten Nalçacı, ''Anlaşmak için Şevket Demirel'e kapımız her zaman açık. Bizim için kim olursa olsun fark etmez. Borçlu ile TMSF, borçların ödenmesi konusunda otururlar, bir araya gelebilirler. Anlaşırlar veya anlaşamazlar. Önemli olan devletin alacaklarının tahsilidir'' dedi. TMSF tarafından el konulmadan önce çimento sektöründe fiyatlarda rekabet yaşandığını, bu nedenle bir çok kez Göltaş Çimento Fabrikası da olmak üzere üretici firmalara para cezaları verildiğini anımsatan Nalçacı, bu konuda yargıya gidildiğini, Rekabet Kurumu'nun kestiği para cezalarının Danıştay tarafından iptal edildiğini kaydetti. Yönetime gelmeden önce Demirel ailesi tarafından başlanılan yatırımların devam ettirilmesi ve tamamlanması için TMSF yönetimini ikna ettiklerini ve TMSF'nin de kendilerini anlayışla karşıladıklarını anlatan Nalçacı, şöyle devam etti: ''Rekabet Kurumu'nun kestiği cezalar Danıştay tarafından iptal edilmişti. Ama bunlar bizden önceki durumlar. 2005 yılından sonra Göltaş hakkında bir inceleme yok. Göltaş'ın sektördeki payı bizden önce yüzde 4 idi. TMSF'ye yatırımları anlattık ve bu payı yüzde 1 artırarak yüzde 5'e çıkardık. Akdeniz bölgesinde ise payımız artıyor. Bölgede lider konumdayız. Şevket Demirel şirketlerinde bizden önceki yatırımları inkar etmemek lazım. Onlar, yatırıma başlamıştı, biz bitirdik. TMSF, (Devam eden yatırımlara para aktarmayın. Borcu tahsil edin) diyebilirdi. Biz, yöneticilik misyonumuz gereği bu yatırımların devam etmesi gerektiğini anlattık. Şirketteki yatırımların tamamlanması için TMSF çok anlayışlı davrandı. Bu yatırımların bitmesini istedi. Sonuçta birlikte bir işi başardık.'' Nalcacı, hem Orma hem de Göltaş Çimento'da yatırımların devam ettiğini, Orma ile enerji sektöründe de yatırımlar yapılacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)