E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakırda yükseliş sürüyor---

Demir ve bakırda yükseliş sürüyor

Demir ve bakırda yükseliş sürüyor
13 Temmuz 2020 - 08:40 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri, cılız tedarik görünümü nedeniyle keskin arttı. Bakır fiyatları, Şili'de grev endişeleri nedeniyle 2 yılın zirvesine çıktı.

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, erken işlemlerde % 5'e yakın artarak bir ayda en büyük gün ortası artışını gerçekleştirdi. Vadeli işlemlerde artışı, Avustralya'da büyük madencilerin mevsimsel sıkı tedarik beklentileri destekledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri kontratı, erken işlemlerde % 4,9 artarak 830 yuan/tona (118,52 dolar) kadar çıktı. Kontrat, Londra saatiyle 02.37'de % 4,6 artışla 827 yuan/tondan işlem gördü.

Analistler, Haziran'da mali yıl sonrası büyüm madencilerin güç kaybetmesiyle, Avustralya'da mevsimsel demir cevheri sevkiyatının daha az olacağı beklentisinin keskin artışı getirdiğini belirtti.

Öte yandan Avustralya'da liman ve demiryollarının bakım alınması ayrıca tedariki etkiliyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri % 1,7 artarak 3.765 yuan/tona çıktı.

Bakır

Shanghai'de bakır fiyatları yaklaşık 25 ayın zirvesine çıkarken, Londra'da 24 ayın en yüksek noktasına geldi. Bakır fiyatlarında artışı Şili'de en büyük üreticinin bir madeninde potansiyel grev nedeniyle tedarikin etkileneceği endişesi destekledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos vadeli bakır, % 6 artarak 53.520 yuan/tona çıkarak 15 Haziran 2018'den beri en yüksek noktaya vardı.

Londra Metal Borsası'nda bakır, % 3,3 artarak 6.622,50 dolar/ton ile 3 Temmuz 2018'den beri görülmemiş seviyeye ulaştı.

Şili'de Antofagasta Minerals'in Zaldivar bakır madeninde işçiler, ücret artılı önerilerinin reddedilmesinden sonra grevden yana oy kullandılar ve 15 Temmuz'da hükümetin arabuluculuğu sonrası grev tarihi belirlenecek.

Petrolde toparlanma sonrası kısıntı bekleniyor

Moody's İngiltere ekonomisi için karamsar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)