E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatlarında düşüş---

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş

Demir ve bakır fiyatlarında düşüş
19 Haziran 2023 - 09:27 borsagundem.com

LME'de bakır fiyatları talep belirsizliği ortamında düştü. Demir cevheri de çelik fiyatlarının düşmesiyle baskılandı

Londra'da bakır fiyatları, yatırımcıların Çin'de güçlü üretim ortamında metalin talep görünümünü değerlendirmeye çalışmasıyla geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, daha fazla teşvik beklentisiyle desteklenen üç haftalık ralliden sonra TSİ 08.41'de %0,3 düşüşle 8.543 dolar/tona geriledi.

Çin'de devlete ait medyanın bildirdiğine göre, Çin'in önümüzdeki günlerde yeni enerjili araç sektörünün gelişimini destekleyecek politika önlemlerini açıklaması bekleniyor.

Ancak Çin'in Mayıs ayında rafine bakır üretimi, aylık rekor bir seviye olan 1,1 milyon tona ulaştı.

Cuma günü açıklanan verilere göre stoklarda artış oldu.

Ancak yine de bazı analistler, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda fiyatların düşmesi için sınırlı alan olduğuna ve yerel arzın olumsuz ithalat koşulları arasında sıkı kalacağına inanıyor.

SHFE'de Temmuz ayı bakır kontratı %0,1 artışla 68.480 yuan/tona (9.583,12 dolar) yükseldi.

Demir cevheri çelik fiyatlarının düşmesiyle baskılandı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, durgun talep ve artan arz nedeniyle çelik fiyatlarının yumuşamasıyla düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 06.13'te %0,37 düşerek 807,5 yuan/tondan (112,98 dolar) işlem gördü. Kontrat geçen hafta yaklaşık %3 değer kazanmıştı.

Singapur Borsası'nda Temmuz demir cevheri, bir önceki hafta %4'ün üzerinde yükseldikten sonra, bugün TSİ 06.03'te %0,93 düşüşle 112,45 dolar/tona geriledi.

Analistler, düşük stoklar, dirençli talep ve spot ve vadeli fiyatlar arasındaki nispeten geniş fark göz önüne alındığında, demir cevheri vadeli fiyatlarının esnekliğinin nispeten büyük olduğunun değerlendirmesi yaptı. Analistlere göre demir cevheri fiyatları için aşağı yönlü risk muhtemelen devam edecek.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,77, sıcak haddelenmiş rulo %0,82, filmaşin %0,45 ve paslanmaz çelik %2,1 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)