E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır fiyatları ise talep umuduyla arttı---

Demir ve bakır fiyatları ise talep umuduyla arttı

Demir ve bakır fiyatları ise talep umuduyla arttı
17 Mayıs 2022 - 08:48 borsagundem.com

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de talep iyimserliği ile arttı. LME'de bakır fiyatları ise talep umudunun yeniden canlanmasıyla 1 haftanın zirvesine yaklaştı

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri ve diğer çelik hammaddeleri, Kovid-19 karantinalarının daha da gevşeyeceğine dair iyimserlik nedeniyle talepte iyileşme umutlarının artmasıyla yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, erken işlemlerde 6 Mayıs'tan beri en yüksek seviye olan 849 yuan/tona ulaştıktan sonra sabah işlemleri sonrası %0,3 artışla 824 yuan/tondan (121,53 dolar) işlem gördü.

Analistler, Shanghai'de kapanmaların sona ermesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni enfeksiyonlardaki hızlı düşüşün kayda değer olduğunu ancak düşük seviyelerde doğal bağışıklık ve daha az etkili aşılarla ilgili endişeler göz önüne alındığında, kısıtlamaların gevşetilmesinin Çin'de başka bir dalgaya yol açabileceği riski taşıdığını berlitti.

Singapur Borsası'nda, Haziran kontratı TSİ 07.06'da %1,4 düşüşle 128 dolar/tona geriledi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %2,5, kok kömürü %2,1 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,1 düştü, sıcak haddelenmiş rulo yatay seyretti. Paslanamz çelik %1,3 geriledi.

LME'de bakır, talep umudunun yeniden canlanmasıyla 1 haftanın zirvesine yaklaştı

Sanayi metallerinin fiyatları, Çin'de sona eren karantinalara ilişkin iyimserliğin güçlü talep beklentilerini yükseltmesiyle yükseliş yaşarken, dolarda hafif bir gerileme iyimser havaya katkıda bulundu. Bakır fiyatları bir haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Londra Metal Borsası'nda(LME) üç ay vadeli bakır, 9.341,50 dolar/ton ile 11 Mayıs'tan beri en yüksek seviyesine çıktıktan sonra TSİ 08.04'te %1,1 artışla 9.338 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır %0,8 artarak 71.680 yuan/tona (10.573,36 dolar) yükseldi.

Shanghai dün altı haftadan fazla süren ve Çin ekonomisine ağır yaralar açan Covid-19 karantinasını sona erdirmek ve 1 Haziran'dan itibaren daha normal bir hayata dönmek için planlar hazırladı.

LME'de alüminyum %0,3 artarak 2.840 dolar/tondan, çinko %2,3 artarak 3.647 dolar/tondan, kurşun %1,3 artarak 2ç121,50 dolar/tondan ve kalay %0,3 düşerek 33.750 dolar/tondan işledm gördü.

Hindistan'ın ihracat yasağı Avrupa'da buğday fiyatını yükseltti

 

Petrolde Çin etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)