E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatları tedarikle düşerken, bakır arttı ---

Demir fiyatları tedarikle düşerken, bakır arttı

Demir fiyatları tedarikle düşerken, bakır arttı
06 Temmuz 2020 - 08:25 borsagundem.com

Demir cevheri vadeli işlemleri, küresel tedarik endişelerinin hafiflemesi ile düştü. Bakır fiyatları, teşvik umutları ve Şili'den tedarik endişeleri nedeniyle arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de stokların yükselmesinin küresel tedareik sıkılaşması endişelerinin hafiflemesine yardımcı olması ile birlikte bugünkü işlemlerde düşüş gösterdi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %0,5 gerileyerek 740 yuan/tona (105 dolar), Singapur Borsası'nda demir cevheri % 0,9 düşerek 95,64 dolar/tona indi.

Analizler, Brezilyalı Vale'nin Kovid-19 nedeniyle kaybettiği üretimin çoğunu kalan aylarda geri getireceğini teyit etmesinin tedairk endişelerini hafiflettiğini belirtti.

Çin'de demir cevheri stoklarının 3 Temmuz itibariyle istikrarlı şekilde artarak 109,75 milyon ton açıktığı belirtildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri % 0,3 arttı, HRC yatay seyretti, paslanmaz çelik % 0,4 arttı.

Petrol arz ve talep dengelemesi ile 43 dolarda

Bakır fiyatlarında teşvik umutları ve tedarik endişeleri 

Londra'da bakır fiyatları, daha fazla teşvik umudunun yardımı ile bugünkü işlemlerde artış gösterdi. Şili'den bakır tedariki endişesi ise artmaya devam ediyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, % 0,6 artarak 6,052 dolar/tona çıktı, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos vadeli bakır, % 0,4 düşerek 48.950 yuan/tona (6.935 dolar) geriledi.

Şili'de Coldelco'nun El Teniente madeninde genişleme inşaatını geçici olarak durdurması fiyatların yükselmesine yardımcı oldu. Öte yandan Chuquicamata madeninde işçiler virüse daha az marus kalmak için yedi günlük vardiya sistemini onayladı.

Yeni haftaya başlarken piyasaların gündemi

Asya borsaları ilk işlem gününde yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)