E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevherinde Çin kaynaklı artış---

Demir cevherinde Çin kaynaklı artış

Demir cevherinde Çin kaynaklı artış
09 Kasım 2022 - 08:44 borsagundem.com

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de emlak şirketlerine yönelik yaklaşan tahvil finansman desteğinin tetiklemesiyle yükseldi.

Çin'in katı Kovid kısıtlamalarını gevşettiğine dair söylentilerle desteklenen demir cevheri kazançları, dün Çin'in bankalararası piyasa düzenleyici organının merkez bankasının desteğiyle emlak şirketleri dahil özel firmalar için tahvil finansmanını genişleteceğini açıklamasının ardından artmaya devam etti.

Dalian Emtia Borsası'nda ocak vadeli demir cevheri, 24 Ekim'den beri en güçlü seviyesi olab 691,50 yuan/tona çıktıktan sonra sabah işlemlerini yüzde 2,2 artışla 683 yuan/tondan (94,24 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, aralık ayı demir cevheri kontratı TSİ 06.49'da yüzde 0,4 artışla 88,25 dolar/tona yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla yüzde 0,9 ve yüzde 1,9 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 1,4, filmaşin yüzde 0,8, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,5 ve paslanmaz çelik yüzde 0,1 yükseldi.

Analistler, bu tür kısa vadeli piyasa duyarlılığının toparlanmasının trader ve çelik üreticileri için düşük demir cevheri stoklarını yenileme ve aşırı satım piyasasına atlama fırsatı sunduğunu belirtti.

Bununla birlikte, katı Kovid politikası nedeniyle demir cevherinin kazanımlarının sürdürülüp sürdürülemeyeceğine dair şüpheler devam etti.

Bakır fiyatları, Çin'de zayıf ekonomik veri ve yeni Covid vakaları nedeniyle düştü

Bakır fiyatları, sıkı küresel arzın metale bir miktar destek sağlamasına rağmen, Çin'in son ekonomik verileri ve Kovid-19 vakalarındaki artışın taleple ilgili endişeleri artırmasının ardından düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün yüzde 1,6 artışın ardından bugün TSİ 07.40 itibarıyla yüzde 1,1 düşüşle 8.029 dolar/tona geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda aralık vadeli bakır kontratı, yüzde 1,2 artışla 66.100 yuan/tondan (9.121,52 dolar) işlem gördü.

Çin'in Ekim ayı fabrika çıkış fiyatları Aralık 2020'den bu yana ilk kez düştü ve tüketici enflasyonu ılımlılaştı.

Analistlere göre artan Kovid-19 vakaları, sanayi faaliyetlerini yeniden yavaşlatabilir ve dolayısıyla elektrik, otomotiv ve inşaat sektörlerinde yaygın olarak kullanılan bakır talebini olumsuz etkileyebilir.

LME'de alüminyum yüzde 0,4, çinko yüzde 0,8 ve kurşun yüzde 0,6 düştü.

Altın fiyatı 1 ayın zirvesinden hafif geriledi

 

Asya piyasalarında karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)