E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri fiyatları 5 ayın dibinde---

Demir cevheri fiyatları 5 ayın dibinde

Demir cevheri fiyatları 5 ayın dibinde
18 Ağustos 2021 - 08:52 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri, çelik üretiminin engellenmesi nedeniyle 5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Çin'de gösterge demir cevheri vadeli işlemleri, liman stoklarının artması ve çelik üretimi engellemelerinin fiyatların üzerinde baskı oluşturması ile %4'ten fazla düşerek 24 Mart'tan beri en düşük seviyesine geriledi.

Çin'de 45 limanda demir cevheri stokları geçen hafta itibarıyla 260.000 ton artarak 127 milyon ton oldu.

Bunun yanında bu yıl çelik üretim hedeflerinin 2020 seviyesini geçmemesi için kontrollerin yoğunlaşması fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Analistler, kısa vadede demir cevheri talep ve arzının ciddi şekilde kötüleşmediğini, fiyatların düştüğünü ancak hala yüksek seviyede olduğunu belirterek, hükümetin üretim kısıtlamasını hızlandırmasının demir cevherinin artan baskıyla karşı karşıya getirebileceğini vurguladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri %4,6 artarak 806 yuan/tona (124 dolar) kadar çıktı. Kontrat, TSİ 06.30'da %2,4 düşüşle
824 yuan/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %3,3 düşerek 5.165 yuan/tondan, sıcak haddelenmiş rulo %2,5 kayıpla 5.519 yuan/tondan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)