E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemir çelik ürünleri ithalatına geçici ek vergi---

Demir çelik ürünleri ithalatına geçici ek vergi

Demir çelik ürünleri ithalatına geçici ek vergi
02 Ekim 2018 - 07:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre demir ve çelik ithalatında geçici olarak koruma tedbiri alındı

Demir ve çelik ürünleri ithalatına geçici süreyle koruma tedbiri kapsamında ek gümrük vergisi getirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı'nın tebliğine göre göre 200 gün süreyle ithal edilen demir ve çelik ürünlerine yüzde 25 ek vergi uygulanacak. 

Buna göre, "yassı mamuller", "çubuklar, teller ve profiller", "demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri", "boru ve içi boş profiller" ile "paslanmaz çelikler"de 200 gün süreyle geçici korunma önlemi olarak yüzde 25 oranında ek mali yükümlülük uygulanması kararlaştırıldı.

Söz konusu ürünlerde, ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açılmasına, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Anlaşması gereğince gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına da karar verildi.

Tebliğle açılacak tarife kontenjanları, yasası mamuller için 3 milyon 117 bin 670 ton, çubuklar, teller ve profiller için 558 bin 534 ton, boru ve içi boş profiller için 273 bin 901 ton, paslanmaz çelikler için 139 bin 934 ton ve demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri için 27 bin 44 ton olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika02 Ekim 2018 10:13

    Ham madde ve yarı mamul ürünlerinde vergi oranı yüksek olmamalı, mamul ürünlerde yüksek gümrük vergileri olmalı.

  • Borsacı02 Ekim 2018 22:41

    Görüşünüze katılıyorum, öte yandan yerli üretilen muadili olmayanlar için düşük vergi, yerli muadil var ise daha yüksek vergi uygulanmalı. Paslanmaz çelik üretilmiyor diye biliyorum, Bulaşık evyesinden tut çatal, kaşık, tencere, çaydanlık, çamaşır bulaşık makinesi vs çok yerde kullanılıyor. Burada birilerinin yatırım yapması lazım.

  • KILIÇ02 Ekim 2018 07:46

    HERKES EKENOMİK OLARAK ÜLKESİNİ KORUMA ALTINA ALMIŞ BİZDE GEÇ KALMAYALIM ÇOK SAYIDA ÜRETİM FAZLAMIZDA OLAN ÜRÜNLERE İTHALATINA ÇOK BÜYÜK VERGİLER KOYMALIYIZ ÖZELLİKLE CEP TLF KONMALI.

  • Gorele02 Ekim 2018 07:21

    Demire yeni zam gelecek