E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDonanımDell'den yeni veri depolama çözümleri---

Dell'den yeni veri depolama çözümleri

Dell'den yeni veri depolama çözümleri
16 Aralık 2013 - 12:59 borsagundem.com

Dell, veri merkezi ve kampüslerin performansını artıracak "Gelecek Veri Depolama ve Ağ Oluşturma Çözümleri"ni tanıttı

Dell, yaptığı açıklamada kullanıcıların yeni veri merkezlerini tasarlamalarına yardımcı olacak, kampüs ağlarını modernize edecek ve ayrıca BT performansı ve ağa erişimle ilgili artan talepleri karşılayacak yeni işletme sınıfı teknoloji çözümlerini duyurdu. Yeni çözümler arasında bugüne kadarki en yüksek performanslı Dell EqualLogic veri depolama çözümleri ve daha yüksek hızlı, kablosuz ve basitleştirilmiş kampüs içi ağ anahtarları yer alıyor.
Tanıtımı yapılan yeni ürünler; kullanıcıların ister ofisten ister uzak bir yerden, veriye anında erişim beklentilerini karşılayan geleceğe hazır veri merkezleri tasarlamalarına ve kurmalarına yardımcı olacak.
Yeni Dell EqualLogic çözümleri arasında,  Dell’in veri  yoğun sanal ortamlarda daha fazla performans ve daha uygun maliyet arayan işletmeler için flash disk  teknolojisini disk çözümleri fiyatına sunduğu PS6210 veri depolama dizilimleri de yer alıyor.4
Yeni Dell Networking kampüs çözümleri, işletmelerin kampüs ağlarını hızlı biçimde sistemlerine konuşlandırmalarına ve ölçeklendirebilmelerine olanak sağlarken, tek bir konsoldan ağ ortamını görüntüleyebilme özelliğiyle de verimliliği maksimum düzeye getiriyor. Ağ çözümleri, ayrıca ağ sınırları içindeki cihazların ve verilerin güvenliğini sağlayıp mevcut yatırımlardan yararlanıyor ve sermaye giderlerini yüzde 50’den fazla azaltabiliyor.
 
·         Dell EqualLogic PS6210  – Tamamı flash, karma ya da tamamı HDD seçeneklerle sunulan altı modeli içeren bu yeni dizilim  daha hızlı, daha güçlü bir veri depolama kontrol birimi ile önceki  nesillere göre daha fazla verimlik, üç kata kadar daha fazla performans ve dört kat daha fazla bellek kapasitesi sunarken, 2.4 kat daha fazla sanal masaüstünü 7 ve  iki kat daha fazla OLTP veri tabanı iş yükü performansını destekleyebiliyor. 1.2 milyondan daha fazla IOPS hızı sağlayarak zorlu iş yüklerinin üstesinden kalkabiliyor.9
 
·         Dell EqualLogic Firmware 7.0 – Dell, tüm EqualLogic modelleri için sunulan gelişmiş kullanıcı arayüzüyle, işletmeler için veri depolamayı ücretsiz olarak basitleştirmeye ve sanallaştırma çalışmalarını da hızlandırmaya devam ediyor. Bundan önceki 32-bit modellerle sorunsuz şekilde çalışan ve yeni EqualLogic modelleri için sunulan 64-bit yazılım ile teknolojideki yeniliklere geçiş sürecini kolaylaştırıyor.
 
·         Dell EqualLogic SAN Headquarters 3.0 – Dell’in SAN izleme yazılımı birden çok EqualLogic grubu içinde derinlemesine raporlama ve analiz özellikleri, güçlü  performans ve etkinlik izleme özellikleri sunuyor. Yeni versiyon, müşteri destek hizmetini otomatikleştirilmiş destek vakaları yaratma ve yeni vaka izleme özellikleri ile geliştiren Dell SupportAssist’in gelişmiş özelliklerini içeriyor.
 
·         EqualLogic FS7610/7600 Dell Akışkan Dosya Sistemi (FluidFS) v3  – Dell’in en yeni dosya sistem yazılımı, dosyaların depolanması için gereken kapasiteyi, verileri tekilleştirerek ve sıkıştırarak yüzde 48’e kadar azaltıyor.10 FluidFS v3 sektöre- özel desteklenen çözümlerden oluşan ekosistemi de genişletiyor. Bu çözümler arasında sağlık hizmetleri sektöründeki görselleri arşivleme ve iletişim sistemi (PACS) de yer alıyor.
 
Dell Networking modern işgücünü birleştiren yeni kampüs çözümleri sunuyor
 
Veri merkezi ağ mimarileri yeni iş yüklerini, uygulamaları ve sunum modellerini barındırmak için nasıl dönüşüm geçiriyorsa, kampüs ağ mimarileri de dönüşüyor.  Son kullanıcıların zengin multimedya deneyimine, daha fazla taşınabilirliğe, kendi cihazlarını kullanabilmeye (BYOD) ve bulut hizmetlerine erişime yönelik artan beklentileri, genellikle önceki nesil kampüs ağı mimarilerinin karşılayabileceği beklentiler değil. Zira en güncel kampüs ağı tasarımları bile geliştirilirken günümüzün “her yerde kablosuz erişim” ihtiyacını karşılamak hedeflenmiyordu.
 
Dell’in yeni ağ oluşturma serisi Dell Networking W-Serisi – Kablosuz Teknolojisini Kablolu Benzeri Hızlarla Modernize Ediyor.
 
Dell W-Serisi Gigabit Kablosuz Erişim Noktaları, 802.11ac standartlarını kullanan uçtan uca kablosuz altyapı çözümleri için benzersiz bir biçimde, saniyede 1.3 Gigabit (Gbps) veri hızı sunuyor.  Ek bir modüle ihtiyaç duyan diğer çözümlerin aksine, bu yeni erişim noktaları kablosuz kurulumlarını basitleştirmek için tasarlandı.
 
·         Yeni Dell W-AP224/225 piyasaya sunulmuş olan amaca özel tasarlanmış, işletmelere yönelik ilk 802.11ac erişim noktaları. Bu yeni erişim noktaları, kullanıcıların bugün piyasada mevcut olan en yüksek performanslı Gigabit kablosuz erişim noktalarını sistemlerine kurmalarına olanak sağlıyor. 
 
·         ClientMatch™ teknolojisi Wi-fi performansının öngörülebilir olmasını, maksimum 1.3Gbps hıza sahip ve 802.11n erişim noktalarına göre 3 kata kadar daha hızlı olmasını sağlıyor.
 
·         Dell 220 Serisi işletmelere yönelik erişim noktaları, merkezileştirilmiş kongifürasyon, veri şifreleme, protokollere uyum ve ağ hizmetlerinin yanı sıra dağıtımlı ve merkezi trafik akışı hizmeti sunuyor.
 
Dell Networking N-Serisi – İhtiyaçlar değiştikçe büyüme
 
Birçok müşteri kampüsü ağı hala kenarda 10/100Mbps hızlarla, çekirdek kısmında ise 1GbE hızla çalışıyor. Dell Networking N-Serisi kapsamlı işletme sınıfı özelliklerle kampüs ağı altyapılarını modernize etmek ve ölçeklendirmek için tasarlanan, enerji tasarrufu sağlayan, uygun maliyetli 1GbE ve 10GbE’lik anahtarlardan oluşan bir seri.
 
Yeni işletme sınıfı işletim sistemi, bilindik bir komuta zinciri ve kullanıcı arayüzü kullanarak basitliği yeniden tanımlıyor; bu da konfigürasyon ve veri işlemenin tüm N-Serisi anahtarlarda aynı olması anlamına geliyor. Bu sayede yönetim, konfigürasyon ve sorun giderme işlemleri uyumlu ve tutarlı oluyor.
Çoklu-şasi bağlantılarının birarada toplanması ve ağı çevrimdışı yapmak gerekmeksizin donanım yazılımlarının desteklenmesi ile daha yüksek kullanılabilirlik sağlamak ve bant genişliğinden tam anlamıyla faydalanmak mümkün.
·         Birden çok markanın çözümünü içeren ağlarda, markalararası birlikte çalışabilirliği sağlamak için tüm N-Serisi anahtarlarda en yeni açık standart protokolleri uygulanıyor ve anahtarlarda Cisco protokolleri ile arayüzleme için gereken teknoloji de yer alıyor.
 
Dell Networking C-Serisi – İşletme için optimum çalışma süresi ile büyümeyi yönetiyor
 
Dell Networking C-Serisi; zorlu işletme ve son kullanıcı ortamları için çok yönlü, yüksek performanslı modüler anahtarlar içeren güçlü, yüksek düzeyde kullanılabilir bir temel sunuyor. Dell Networking C-Serisi  esnek bağlanırlık özellikleri, güvenilebilir operasyon ve işletmeler, orta ölçekli şirketler ve veri merkezi ortamları için başarısı kanıtlanmış yazılımlarla tasarlanan, modüler, 1/10/40GbE’lik anahtarlardan oluşuyor. Kullanıcılar yüksek performanslı veri toplama özelliğine ve son kullanıcılara mobilite sunmaya yönelik  arka uç  altyapısına sahip olabiliyor ve yüksek yoğunluklu 10GbE ve 40GbE ile tıkanıklıkları aşabiliyor.
 
Ölçeklenebilir kullanıcı yoğunluğu ve talep üzerine artabilen performans ile tüm global işgücü içinde bütünleşik iletişim ve işbirliğininin yanı sıra sanal masaüstü altyapısını da zorlanmadan destekliyor.
Seri içindeki ürünler esnek Ethernet’le genişleme özelliği ve konuşlandırma seçenekleri ile kolayca istendiği gibi karıştırılarak kullanılabiliyor ve ‘büyüdükçe öde’ seçeneği sunuyor. Bu şekilde ürünler, hem verimli bir şekilde çalışıyor hem de işletmeye çeviklik sağlıyor.
Dell OpenManage Altyapıları ve İş Yüklerini Optimize Etmek için Gelişmiş Otomasyon Özellikleri Sunuyor  
 
Dell’in sektörde beğeni toplayan aracısız yerleşik sunucu yönetimi teknolojisi iDRAC with Lifecycle Controller’daki yenilikler sayesinde kullanıcılar, artık, optimum düzeyde iş yükü performansı ve kullanılırlığı için sunucu konuşlandırmalarını ve konfigürasyonlarını  otomatik hale getirebilecek.
 
Yeni otomasyon özellikleri her ölçekteki ortamda- ister bir ister bin sunuculu ortam olsun- sistem yönetimi operasyonlarını basitleştiriyor ve sistem yöneticilerinin kurulumdan üretime geçiş süresini yüzde 90’dan faha fazla azaltmalarına olanak sağlıyor.
 
Satışa Sunulma Zamanları
 
·         Dell EqualLogic PS6210 Serisi, destekleyici yazılımlar ve Fluid FS v3’lü FS7610/00  bu ay tüm dünyada satışa sunulacak.
 
·         Dell Networking W-Serisi bugün itibariyle tüm dünyada satışa sunuluyor .
 
·         Dell Networking N-Serisinin 2014’ün ilk aylarında satışa sunulması bekleniyor.
 
·         POE+ ve 10G hat kartlı Dell Networking C-Serisi bugün satışa sunuluyor, 40G hat kartlı versiyonunun iser 2014’ün ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.
 
·         Dell OpenManage’deki yeni özellikler Aralık 2013 itibariyle tüm dünyada satışa sunulacak.
 
Yeniliklerle ilgili açıklama yapan Dell EMEA Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal Ürünler Pazarlama Müdürü Tunç Erkan , “Dell, müşterilerinin sorunlarını yeni yöntemlerle çözmelerine yardımcı olacak yenilikçi ürünler sunarak, her boyutta işletme için önemi gittikçe artan bir iş ortağı olmaya devam ediyor. Bugün yapılan duyurular, veri depolama ve ağ oluşturmadaki yenilikleriyle benzersiz ürün fonksiyonelliği sunan, modern iş yüklerini güçlendiren ve toplam sermaye maliyetini düşüren bir teknolojiyle veri merkezi ekonomisini yeniden tanımlıyor. Dell’in yaklaşımı, işletmeleri veri merkezlerindeki büyüme hızını destekleyecek ölçeklenebilir mimariye dayalı hazır veri merkezleriyle geleceğe hazırlayan akıllı çözümler sunuyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)